Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τίποτα δεν τελείωσε, την Πέμπτη έχουμε μάχη!

Τίποτα δεν τελείωσε, την Πέμπτη έχουμε μάχη!
Δευτέρα, 23 Μαΐου 2016 - 21:18

Αυτό το σουτ το ήθελε όσο τίποτε άλλο ο Βασίλης Σπανούλης. Μην γελιόμαστε. Το έψαχνε, το αναζητούσε και επιτέλους η τύχη γύρισε και χαμογέλασε και σε ένα παιχνίδι στον Ολυμπιακό. Ναι, θα μπορούσε να μην είχε μπει- γι αυτό επικαλούμαστε την τύχη- αλλά αυτή η ριμάδα που φέτος δεν έχει αφήσει σε ησυχία τον Ολυμπιακό καιρός ήταν να στηρίξει και τον ισχυρό.

Γιατί οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν την παραμικρή σχέση με την εικόνα που παρουσίασαν στον πρώτο τελικό στο ΣΕΦ. Πήγαν αποφασισμένοι στο ΟΑΚΑ και έπαιξαν το παιχνίδι τους. Έβγαλαν την άμυνά τους, ήταν σκληροί ρε αδερφέ και δεν τους κοίταγαν. Διάβαζαν σωστά το παιχνίδι και στόχευαν σωστά ανάλογα με το πλάνο τους. Είχε και πάλι ρίσκα το πλάνο (σ.σ. δημιουργούνταν μιας ματς μετά τις αλλαγές), αλλά το έχουμε ξαναπεί… Πάντα θα έχει, όλες οι ομάδες παίρνουν ρίσκα.

Η άμυνα ήταν σε επίπεδα Ολυμπιακού από το 1ο δεκάλεπτο, με τον Σφαιρόπουλο να επιλέγει αλλαγές μετά τα σκριν και όχι χετζ άουτ ώστε να μην δέχονται εύκολα καλάθια μέσα στη ρακέτα και όπως είπε και ο κόουτς πριν το 2ο δεκάλεπτο «θα βρούμε ρυθμό στην επίθεση μην αγχώνεστε». Δεν γίνονταν να τα χάνει όλο το βράδυ. Του τα έδινε ο Πεδουλάκης καλώς έκανε και τα έπαιρνε ο Ολυμπιακός αλλά δεν έζησε μόνο με αυτό. Κτύπησε και μέσα στη ρακέτα.

Πέτυχε τους 34 πόντους του μέσα στο ζωγραφιστό με τους 20 να έχουν την υπογραφή του Πρίντεζη που διάβαζε και πάλι σωστά και κτυπούσε τον αντίπαλό του (σ.σ. Φώτση). Ο Πρίντεζης είναι ίσως ο κορυφαίος παίκτης σε ποστ απ παιχνίδι, αυτός που ξέρει να απειλεί καλύτερα από τον καθένα μέσα στη ρακέτα ωστόσο αυτή τη φορά δεν ήταν μόνος. Γιατί η ψυχραιμία και το καθαρό μυαλό δεν χάθηκε.

Ο Ολυμπιακός δεν έτρεξε πολύ - 10 πόντους από αιφνιδιασμό πήρε- και μάλιστα είχε επιλογές και δεν τις πήρε γιατί εμπιστεύτηκε το πλάνο του. Ότι δεν κατάφερε να κάνει δημιουργικά ο αρχηγός, το έκανε ο Λοτζέσκι που δημιούργησε σωστά για τους Χάντερ και Παπανικολάου με τον Ολυμπιακό να βγάζει συνεργασίες, τριγωνάκια και κυρίως: Να μην κρατά τη μπάλα και την ταλαιπωρεί. Είχε πολύ καλύτερη κυκλοφορία και αυτή τη φορά πάσα κι όχι πολύ ντρίμπλα.

Το 3ο σερί μπρέικ σε τελικούς στο ΟΑΚΑ, γιατί το έχουμε… θάψει αυτό, μόνο για το ΣΕΦ ακούμε, ήταν κοντά με τον Ολυμπιακό να ελέγχει το παιχνίδι ωστόσο είδαμε και πάλι τον Παναθηναϊκό να εκτελεί συνέχεια βολές σε κάθε άγγιγμα στον Παππά, να δίνεται κατοχή στον πράσινους μετά από καθαρό διώξιμο του Φελντέιν (ο Μάνος το πήρε το σφύριγμα), είδαμε να μην ανανεώνεται επίθεση του Ολυμπιακού με τη μπάλα να έχει ακουμπήσει τη στεφάνι. Το είπε και ο κόουτς πως αν ήταν σωστή η διαιτησία δεν θα είχαμε φτάσει σε αυτό το σημείο. Αλλά κατά τα άλλα αρκούμαστε στο «ματς διαφήμιση».

Αυτό είναι το πρώτο σκέλος. Το δεύτερο είναι η καθαρή άμυνα που επιλέγει να παίξει και πάλι ο Σφαιρόπουλος. Έχει δώσει εντολή για άμυνα και όχι τρίποντο λέγοντας «δεν θέλαμε να δώσουμε εύκολους πόντους». Το τρίποντο ήρθε όμως και πάλι, ήταν ρίσκο ενώ από την άλλη δεν μπορείς να ξέρεις αν θα ευστοχήσουν και στις 2 βολές. Ο Διαμαντίδης έχασε μία στο ΣΕΦ ενώ θα έλεγα πάλι καλά που έμεναν 8΄΄ ίσως να είχε σπαταληθεί περισσότερος χρόνος. Αυτό το αποδεδειγμένα λάθος έχει γίνει και στο παρελθόν. Το 90% των προπονητών επιλέγουν άμυνα, και ο κόουτς το στήριξε πως χτες επέτρεψε στον Παναθηναϊκό να βάλει 68 πόντους, ωστόσο η ζημιά πήγε να γίνει και πάλι.

Εν πάση περιπτώσει… Στο δια ταύτα: Έγινε απλά το 1-1. Να θυμηθούμε τη σεζόν 2013-14 που μετά το μπρέικ του ΟΑΚΑ και το 2-1 στήθηκε γιορτή τίτλου; Μάχη έχουμε την Πέμπτη. Τίποτα δεν είναι δεδομένο. Η ομάδα καλείται να εμφανίσει το πρόσωπο του ΟΑΚΑ και ο κόσμος αυτό της Πέμπτης. Υποδειγματικός και να ωθήσει τον Ολυμπιακό στο 2-1. Χρειάζονται ακόμα δύο βήματα. Δεν τελείωσε τίποτα.

Διαβάστε επίσης

Τρεις σωστές επιλογές...

Τρεις σωστές επιλογές...

Ο Θεόφιλος Τυριντζής γράφει ότι ο Ολυμπιακός θα πρέπει να κινηθεί για παίκτες που θα «κουμπώσουν» στο ήδη υπάρχον «ερυθρόλευκο» παζλ και θα ανεβάσουν επίπεδο την ομάδα.

Είναι... τρελός ο αρχηγός!

Είναι... τρελός ο αρχηγός!

Ο Θεόφιλος Τυριντζής εξηγεί γιατί δεν θα πρέπει να χαρακτηρίσουμε το διετές συμβόλαιο του Βασίλη Σπανούλη ως το τελευταίο του με τον Ολυμπιακό.

Αδιάβαστος…

Αδιάβαστος…

Ο Θεόφιλος Τυριντζής σχολιάζει την εμφάνιση του Ολυμπιακού στον πρώτο τελικό με τον ΠΑΟ.

Ντάνι; Ματ και στους τελικούς!

Ντάνι; Ματ και στους τελικούς!

Ο Θεόφιλος Τυριντζής γράφει για τη νίκη του Ολυμπιακού επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και κάνει ειδική μνεία στους Ντάνιελ Χάκετ και Ματ Λοτζέσκι.