Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ντάνι; Ματ και στους τελικούς!

Ντάνι; Ματ και στους τελικούς!
Πέμπτη, 12 Μαΐου 2016 - 02:17

Από τη μία βγάζει υγεία, που παίκτες με «δολοφονικό» ένστικτο και επιθετικό ταλέντο έχουν καταπατήσει το «εγώ» τους προς αποκλειστικό όφελος της ομάδας. Από την άλλη όμως κρίνεται επιβεβλημένο και αναγκαίο να βγαίνουν μπροστά και να ηγούνται του συνόλου, ιδίως σε δύσκολες στιγμές, πόσω μάλλον όταν ο Σπανούλης πρέπει να καθίσει στον πάγκο.

Αυτό έπραξαν χτες στο ΟΑΚΑ, κατά πρώτο και κύριο λόγο ο Ντάνιελ Χάκετ και κατά δεύτερο, όντας συνοδοιπόρος της προσπάθειας, ο Ματ Λοτζέσκι, παίρνοντας από το χέρι τον Ολυμπιακό και οδηγώντας τον σε μία ακόμη ανατροπή! «Επιτέλους» θα τονίσω ξανά για τον Ντάνι, καθώς αδιαμφισβήτητα μπορεί να ηγηθεί, μπορεί να «ανακατέψει» τον ρυθμό και τον αγώνα, μπορεί να δώσει τις λύσεις που απαιτούνται, μπορεί να βγει μπροστά ως πρωταγωνιστής και στην επίθεση.

Πόσω μάλλον τώρα που βαδίζουμε ολοταχώς για την κατάκτηση του τροπαίου. Για την ψυχοφθόρα διαδικασία των τελικών, όπου ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να τα περιμένει όλα από τον Σπανούλη και τον Πρίντεζη. Πρέπει να βρει λύσεις, πόντους και ηγετικές ικανότητες από παίκτες που το έχουν μέσα τους. Το λέει η καρδιά τους. Οπως ο Χάκετ και ο Λοτζέσκι, που κάποιες φορές, απ’ όταν επέστρεψε από την περιπέτειά του φαίνεται διστακτικός στις επιθέσεις που πρέπει να πάρει. Ο κόουτς είπε πως δεν είναι ακόμα στο 100% του ρυθμού του, αλλά σαφέστατα βρίσκεται σε καλό στάδιο. Αμφότεροι χρειάζονται όσο τίποτα, ώστε να ξεδιπλώσουν στο μέγιστο δυνατό κάθε πτυχή των ικανοτήτων τους.

Οσον αφορά το παιχνίδι τώρα, δεν θα με ενοχλούσε μια ήττα (στα σημεία) από την άποψη ότι θα προσγειωνόταν, θα βρισκόταν σε συνεχή εγρήγορση και το μυαλό δεν θα… ξέφευγε. Σαν μια τεχνητή κρίση, με λίγα λόγια. Τελικά, καλύτερα που έγινε έτσι, καθώς ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έχει αφενός ουκ ολίγους λόγους για να τους «τρέξει», αφετέρου τέτοιες νίκες, τέτοιες ανατροπές δείχνουν τον χαρακτήρα του καθενός και του συνόλου μαζί και προσφέρουν ψυχολογία και αυτοπεποίθηση στους παίκτες ικανές να διαχειριστούν και να αντεπεξέλθουν κάθε δυσκολίας, πόσω μάλλον στους τελικούς πρωταθλήματος.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 11/05/2016)

Διαβάστε επίσης

Αδιάβαστος…

Αδιάβαστος…

Ο Θεόφιλος Τυριντζής σχολιάζει την εμφάνιση του Ολυμπιακού στον πρώτο τελικό με τον ΠΑΟ.

Οκτώ βήματα για τον τίτλο!

Οκτώ βήματα για τον τίτλο!

Ο Θεόφιλος Τυριντζής γράφει για τον αγώνα με το Ρέθυμνο, αλλά και για τις μάχες που ακολουθούν στα πλέι οφ της Α1.