Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αδιάβαστος…

Αδιάβαστος…
Παρασκευή, 20 Μαΐου 2016 - 21:03

Η… καλή μέρα από το πρωί φαίνεται. Ετσι δεν λένε; Ε, για τον Ολυμπιακό φάνηκε με το «καλημέρα». Απόλυτα διαβασμένος και προετοιμασμένος ο Παναθηναϊκός, κατώτερος των περιστάσεων ο Ολυμπιακός. Οταν ξεκινάει ο Παναθηναϊκός και χτυπάει ανελλιπώς μέσα στη ρακέτα και μάλιστα έχει 4-5 καρφώματα, όταν χτυπάει συνεχώς από την αδύναμη πλευρά γιατί βγαίνει παντού βοήθεια και ο Φελντέιν ντύνεται σε σκορ Ουίλιαμς και Ραντούλιτσα μαζί, τότε φανερά και αδιαμφισβήτητα ο Ολυμπιακός πιάνεται αδιάβαστος και σαφέστατα ποτίζεται με έξτρα πίεση.

Κυνηγάει, επιστρέφει από το -12, ωστόσο δεν έχει τη διάρκεια και το καθαρό μυαλό να επιβάλει το παιχνίδι του. Πολλά σκαμπανεβάσματα σε απόδοση και σκορ με τους «ερυθρόλευκους» να επιστρέφουν, αλλά να χάνουν συνεχώς το προβάδισμα γιατί είτε θα έπληττε ο Παναθηναϊκός τη ρακέτα τους είτε θα ευστοχούσε σε μεγάλα τρίποντα. Οπως έκανε με τον Φώτση στο τέλος, παρά την καλή άμυνα. Είχε τρία φάουλ ο Ολυμπιακός να δώσει, ωστόσο η άμυνα -δεν μπορούμε να το παραβλέψουμε- ήταν πολύ καλή. Εφταιγαν μόνο αυτά; Οχι. Κάθε φορά (και έγινε 3-4 φορές τουλάχιστον) που ο Ολυμπιακός προηγούνταν με 4 πόντους, οι επιθέσεις ήταν κάκιστες. Δεν υπήρχε ούτε η συγκέντρωση ούτε το καθαρό μυαλό. Ή λάθος πάσα ή βεβιασμένο σουτ, με αποτέλεσμα να μην κόβει τον βήχα του Παναθηναϊκού και να του δίνει ελπίδες.

Ακόμα και έτσι, που δεν μπορεί να επιβληθεί και ο Παναθηναϊκός έχει την κάθε απάντηση (τους βγήκε σε υπερθετικό βαθμό το ρίσκο με τον Καλάθη που είχε 7/11 σουτ), ο Ολυμπιακός είχε μία ακόμη ευκαιρία να πάρει το ματς, ωστόσο… τι έκαναν στην τελευταία επίθεση (10’’ είχε) κανείς δεν κατάλαβε. Ο Παπανικολάου κατεβάζει την μπάλα με το κεφάλι κάτω και κλείνεται από τον Καλάθη. Ο Σπανούλης είναι μακριά έχοντας φτάσει κάτω από το καλάθι, ο Λοτζέσκι έχει πάει κοντά με τα χέρια ανοικτά στα 4’’, αλλά ο «Παπ» δεν τον βλέπει, με αποτέλεσμα να πετάξει την μπάλα και να πάει πάνω από την μπασκέτα. Καθαρό μυαλό; Πουθενά.

Η επόμενη μέρα πρέπει να βγάλει τον Ολυμπιακό ακόμα πιο δυνατό. Συγκεντρωμένο στο μέγιστο και να καταθέσει την ψυχή του την Κυριακή στο ΟΑΚΑ για να αντιστρέψει την κατάσταση. Ηρεμία θέλει τώρα και καλή προετοιμασία…

ΥΓ.: Δεν είναι δικαιολογία, αλλά στα τελευταία 2 λεπτά φάουλ δεν δινόταν στον Ολυμπιακό με τίποτα.

ΥΓ.2: Ακόμα και ο Χάντερ του Παναθηναϊκού βγήκε ως κρυφό χαρτί του Πεδουλάκη.

ΥΓ.3: Μα 83 πόντους και 29 ασίστ;

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 20/05/2016)

Διαβάστε επίσης

Τρεις σωστές επιλογές...

Τρεις σωστές επιλογές...

Ο Θεόφιλος Τυριντζής γράφει ότι ο Ολυμπιακός θα πρέπει να κινηθεί για παίκτες που θα «κουμπώσουν» στο ήδη υπάρχον «ερυθρόλευκο» παζλ και θα ανεβάσουν επίπεδο την ομάδα.

Ντάνι; Ματ και στους τελικούς!

Ντάνι; Ματ και στους τελικούς!

Ο Θεόφιλος Τυριντζής γράφει για τη νίκη του Ολυμπιακού επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και κάνει ειδική μνεία στους Ντάνιελ Χάκετ και Ματ Λοτζέσκι.