Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τη διαφορά οι Ελληνες!

Τη διαφορά οι Ελληνες!
Σάββατο, 7 Ιανουαρίου 2017 - 14:37

Την αμαρτία μου θα την καταθέσω… Δεν κατανόησα την επιμονή του κόουτς να κρατάει τον Σπανούλη στο παρκέ για ώρα (ακόμα και με το που ξεκίνησε η 2η περίοδος μετά από λίγο τον έριξε στο παρκέ), με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να είναι προβλέψιμος στην επίθεση και μονοδιάστατος, με τον αρχηγό να μην πατάει εμφανέστατα καλά, επηρεασμένος από τον τραυματισμό του, και να πιάνει συνέχεια το πόδι του. Συν τοις άλλοις την ίδια ώρα ήταν ανενεργοί οι Γκριν και Λοτζέσκι. Ο Ματ μάλιστα δεν είχε πάρει σουτ στο ματς. Επέμενε γιατί υπήρχαν τρόποι να ανακατευτεί το παιχνίδι, ο Ολυμπιακός έχει όπλα. Δεν διεκδικώ τίποτα, απλή λογική είναι σε αυτά που βλέπουμε.

Στο 27’ κάθισε τον αρχηγό στο παρκέ και πήγε σε σχήμα με Ουότερς (ιδανικό ντεμπούτο), Γκριν και Λοτζέσκι και εκεί έγινε η πρώτη αντεπίθεση, με τον Ολυμπιακό να σημειώνει ένα 10-0 σερί και να μετατρέπει το 45-48 σε 55-48. Ηταν το πρώτο ηχηρό μήνυμα. Η στιγμή που ο Ολυμπιακός έβγαλε τον χαρακτήρα του και έδειξε ότι δεν χάνει αυτό το ματς.

Η ίδια πεντάδα έβαλε τις βάσεις και για το 64-53 στο 4ο δεκάλεπτο. Ορθώς πέρασε ο Σπανούλης μέσα ξανά για να κρατήσει μπάλα, να διαχειριστεί καλύτερα καταστάσεις, ιδίως όταν οι «ερυθρόλευκοι» με χαζά λάθη (έγιναν πολλά τέτοια χθες) επέτρεψαν στον Παναθηναϊκό -στους Ρίβερς και Τζέιμς, αφού αυτοί τον κράταγαν- να μειώσει σε 65-62. Ο αρχηγός εκεί έβαλε τη σφραγίδα του με 4 πόντους, αλλά η πραγματική και ουσιαστική διαφορά έγκειται στον… ελληνικό κορμό. Γιατί ο Παπανικολάου ήταν χτες ένα «κλικ» πάνω, ο Μάντζαρης είχε σβήσει τον Καλάθη, αλλά ο Παπαπέτρου ντύθηκε και πάλι πρωταγωνιστής. Με 8 πόντους (2 τρίποντα και ένα κάρφωμα) έβαλε τις γερές βάσεις και πέρασε το δεύτερο μήνυμα: Απόψε δεν χάνουμε. Εβαλε στην εξίσωση τον κόσμο και αυτό ήταν. Ο Ολυμπιακός δεν θα το έχανε αυτό το ματς από τη στιγμή που το πήγε για δεύτερη φορά στα μέτρα του.

Πραγματικά αδυνατώ να βρω παίκτη που υστέρησε. Εγιναν λάθη από άγχος και επιπολαιότητα, ωστόσο όλοι, μα όλοι έδωσαν τα πάντα. Ο Γιανγκ ήταν πολύ καλός, ο Μπιρτς σταθερά καλός, ο Πρίντεζης προσπάθησε κι αυτός πολύ μην έχοντας εμφανέστατα ρυθμό από την απουσία του.

Ολοι έδωσαν τα πάντα…

ΥΓ.: Είπαμε, η ζωή κύκλους κάνει.

ΥΓ.2: Ολα εδώ πληρώνονται…

ΥΓ.3: Το 3-0 δεν σημαίνει τίποτα για τα επόμενα δύο παιχνίδια, ιδίως το νοκ άουτ του Κυπέλλου στις 16 του μηνός.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 07/01/2017)

Διαβάστε επίσης

Δεν αντέχεται το 50-50!

Δεν αντέχεται το 50-50!

Ο Θεόφιλος Τυριντζής γράφει για τις συνεχόμενες νίκες του Ολυμπιακού κόντρα στον ΠΑΟ, οι οποίοι πλέον τα ρίχνουν... στη διαιτησία.

Ακόμα μία μέρα στη δουλειά

Ακόμα μία μέρα στη δουλειά

Ο Θεόφιλος Τυριντζής γράφει στον «ΓΑΥΡΟ» την άποψή του για τον αγώνα του Ολυμπιακού με τον Προμηθέα και την αναμενόμενη νίκη.