Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ακόμα μία μέρα στη δουλειά

Ακόμα μία μέρα στη δουλειά
Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2016 - 15:13

Δύσκολες ημέρες για τους παίκτες, αλλά όπως έχει πει και ο Λεμπρόν Τζέιμς, «αντί να παίζουμε με τα παιδιά μας στο σπίτι, παίζουμε με… μεγάλα παιδιά στο παρκέ». Ο Ολυμπιακός βέβαια, ούτως ή άλλως, Χριστούγεννα έκανε στο ΣΕΦ. Είχε προπόνηση και ετοιμάζεται για τη Φενέρ την Πέμπτη, οπότε το χτεσινό ήταν… μία ακόμα μέρα στη δουλειά. Δούλεψαν με σοβαρότητα οι «ερυθρόλευκοι», δεν χαλάρωσαν, δεν το είδαν ως αγγαρεία και το πλέον σημαντικό είναι πως άπαντες έδειξαν έτοιμοι να φέρουν τη δουλειά εις πέρας όποτε τους φώναξε ο κόουτς να περάσουν στο παρκέ, αλλά και στον ρόλο που τους έδωσε, όπως ο Παπανικολάου που έπαιξε και στο «4».

Στα κέρδη βέβαια από τη χτεσινή ημέρα λογίζεται ο Πάτρικ Γιανγκ. Ο Αμερικανός είχε ακόμα μία μεστή παρουσία, έδειξε να πατάει καλά, να ανεβάζει στροφές και να κάνει εν προκειμένω το βήμα μπροστά που χρειάζεται τη φορά. Δείχνει να ξεκινάει να βρίσκει το πραγματικό του πρόσωπο και σιγά-σιγά να βοηθάει κι αυτός στην ομαδική προσπάθεια.

Να σταθούμε στο χτεσινό παιχνίδι με τον Προμηθέα παραπάνω απ’ όσο αξίζει, δεν χρειάζεται. Ο Ολυμπιακός ήθελε μία επιβλητική εμφάνιση ώστε να ξεπεράσει και να αφήσει πίσω του τα όσα έγιναν στο Μπάμπεργκ, πολύ περισσότερο να βρει την ψυχολογία και την απαιτούμενη ώθηση για τη συνέχεια, αρχής γενομένης από τη Φενέρ την Πέμπτη. Την αναμέτρηση που θα κλείσει τον 1ο γύρο στην Ευρωλίγκα. Καταλαβαίνετε όλοι τη σημασία που έχει το ματς με τη Φενέρ, καθώς υπάρχει πενταπλή ισοβαθμία, οπότε μέσα στο γήπεδό του καλό είναι να έχει το όποιο αβαντάζ απέναντι στη Φενέρ και να διατηρηθεί στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, πριν ξεκινήσουν και πάλι τα ταξίδια στον πολύ δύσκολο και απαιτητικό Γενάρη (με τρία ματς με τον Παναθηναϊκό).

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 27/12/2016)

Διαβάστε επίσης

Τη διαφορά οι Ελληνες!

Τη διαφορά οι Ελληνες!

Ο Θεόφιλος Τυριντζής γράφει την άποψή του στον «ΓΑΥΡΟ» για τα παιχνίδια στα οποία «μιλάει» η καρδιά του Έλληνα.

Δεν του ταιριάζει…

Δεν του ταιριάζει…

Ο Θεόφιλος Τυριντζής, γράφει για την Μπάμπεργκ που έχει εξελιχτεί σε «κακό δαίμονα» του Ολυμπιακού.

Τοίχος και μυαλό!

Τοίχος και μυαλό!

Ο Θεόφιλος Τυριντζής, γράφει για τα όσα είδε από την χθεσινή νίκη του Ολυμπιακού επί του Ερυθρού Αστέρα.