Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Επιτακτικό να εξαντλήσει κάθε περιθώριο για «4άρι»

Επιτακτικό να εξαντλήσει κάθε περιθώριο για «4άρι»
Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου 2017 - 11:31

Ωραία πραγματάκια «έδειξε» το παιχνίδι με την Κύμη. Δεν θα μπορούσε να είναι ανταγωνιστική απέναντι (ακόμα και στον ελλιπή) Ολυμπιακό, ωστόσο υπάρχουν αρκετές… σημειώσεις:

- Η πρώτη και η κυρίαρχη; Ο Ολυμπιακός θέλει «4άρι» πίσω από τον Πρίντεζη. Κανονικό «4άρι». Και εξηγούμαι… Ο Αγραβάνης είναι ένα project, must για τον Ολυμπιακό, αλλά μετά την πολύ καλή εμφάνιση με την Μπασκόνια, μπαίνει με 0/7 και 1/8 σουτ. Γιατί; Γιατί από τα πρώτα λεπτά του αγώνα προσπάθησε να πάρει ψυχολογία και να μπει στο παιχνίδι από την επίθεση και μάλιστα με σουτ, όχι από κοντά. Με τους Βάσκους έκανε το αντίθετο. Δεν είναι ακόμα σταθερός, δεν πείθει (ακόμα) ότι μπορεί να έχει διάρκεια στο παιχνίδι του. Εν τη απουσία και του Παπανικολάου, δεν είδαμε στο «4» (όπως περίμενα) τον Παπαπέτρου, ο οποίος κινείται ακόμα σε… χαμηλά νερά.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είπε πως «ήδη έχουμε Πρίντεζη και Αγραβάνη, ενώ μπορούν να παίξουν και οι Παπαπέτρου, Μακλίν. Αν πάρουμε παίκτη, θα είναι επειδή είναι πολύ καλός».

Φυσικά και αν είναι να πάρει, θα πάρει κάτι καλό. Είναι ευνόητο και λογικό. Δεν θέλει να προσθέσει απλά ένα κορμί, όπως είχε γίνει με τον Ουόρικ Γενάρη μήνα, για να υπάρχει ένα ακόμα σώμα στο ροτέισον. Κανείς δεν θα πει «θα πάρω παίκτη απλά για να πάρω». Ωστόσο αυτήν τη φορά, δεν πιστεύω ότι δεν υπάρχει κάποια λύση, ένα «πεινασμένο» παιδί που κόπηκε από το ΝΒΑ και μπορεί να βοηθήσει, να δώσει δύο-τρία βασικά πραγματάκια (δεν είναι δουλειά μου να υποδείξω ή να πω εγώ ποιον, δεν είμαι μάνατζερ), ενώ παράλληλα μιλάμε και για τρανταχτή ανάγκη για την οποία οφείλουν να εξαντλήσουν κάθε περιθώριο. Καλύφθηκε το καλοκαίρι, γιατί κατάλαβαν πως για δύο χρόνια ήταν λάθος να μην πάρουν και αφήσουν έτσι την ομάδα.

Ο Ολυμπιακός χρειάζεται «4άρι». Επιβάλλεται να εξετάσουν την αγορά μέχρι και τον τελευταίο διαθέσιμο και να βρουν την καλύτερη δυνατή επιλογή. Αν δεν υπάρξει; ΟΚ, τι να πω… Σε αντίθετη περίπτωση, όμως, ίσως να δούμε μια από τα ίδια με πέρσι. Θα περιμένουμε να έχει διάρκεια και σταθερότητα ο Αγραβάνης ώστε να μην… ξεζουμιστεί και πάλι ο Πρίντεζης, να βοηθήσει επιτέλους με κάποιον τρόπο ο Παπαπέτρου ή να επιστρέψει ο Μακλίν στο «4» (άρα να πάρει σέντερ), μόνο που εκεί δεν θα έχεις το μακρινό σουτ. ΟΚ! Α, και φυσικά όλοι να είναι υγιείς.

Η τελευταία επιλογή μοιάζει η πιο λογική και λειτουργική. Οι άλλες δύο απέτυχαν στην πράξη.

Πάμε στα άλλα θέματα…

- Ο Ρόμπερτς είναι εκτός ρυθμού, λογικότατο, καθώς απουσιάζει τόσο καιρό, ήταν άστοχος αλλά ο άτιμος επέστρεψε και έκανε απλά πράγματα και αυτονόητα στην ταχύτητα της ομάδας και στην πάσα. Γρήγορα και δεν κόλλαγε το σύστημα.

- Βλέποντας τον Τολιόπουλο μονολογούσα «γιατί δεν μπήκε ξανά με τον Παναθηναϊκό και την Μπασκόνια». ΟΚ, απέναντι στην Κύμη έπαιζε, αλλά πέραν της εκτέλεσης, μου άρεσαν κάποιες άμυνες του και το ότι βλέπει παρκέ. Πάσα από τη μία άκρη στην άλλη σε Πρίντεζη και… εύκολοι 2 πόντοι.

- Η άμυνα στο «πικ εν ρολ» προβλημάτισε και πάλι. Φάνηκε στο 3ο δεκάλεπτο με Μακλίν μέσα.

ΥΓ.: Ο Τιλί προέρχεται από τρεις φουλ σεζόν στην Ισπανία και μπήκε αμέσως μετά την Εθνική στην προετοιμασία δίχως να κάτσει (ήθελε ο ίδιος). Παίζουν και αυτά τον ρόλο τους.

(Το κείμενο δημοσιεύτηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 16/10/2017)

Διαβάστε επίσης

Τα γκαρντ και το «τεσσάρι»!

Τα γκαρντ και το «τεσσάρι»!

Ο Θεόφιλος Τυριντζής γράφει ότι ο Ολυμπιακός παίζει χωρίς τα βασικά του γκαρντ και επισημαίνει ότι ακόμα δεν έχει παρθεί απόφαση για το αν θα αποκτηθεί παίκτης στη θέση «4».