Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αντίδραση με… τη Φενέρ!

Αντίδραση με… τη Φενέρ!
Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2017 - 14:13

Δεν πρόκειται να γράψω τα γνωστά «αντέδρασε», «ξεμπούκωσε» κτλ. Με το Ρέθυμνο έπαιζε. Ούτως ή άλλως θα αντιδρούσε. Ποιος δεν το κάνει μετά από μία δυνατή σφαλιάρα, μετά από μία ήττα που έχει επιφέρει τριγμούς; Τρεις ώρες τα έλεγαν κλεισμένοι στο ΣΕΦ προχτές. Κουβέντιασαν τι κάνουν στραβά, τι πρέπει να κάνουν από δω και πέρα για να αλλάξουν εικόνα. Θα περιμένω τα πιο… σοβαρά τεστ όχι το χτεσινό στο οποίο ούτως ή άλλως έπρεπε να παίξουν και κάποιοι παίκτες για ρυθμό, αυτοπεποίθηση κτλ.

Πρώτος όλων; Ο Ρόμπερτς. Μου επιβεβαιώθηκε ξανά το ψυχολογικό κομμάτι που τον βαραίνει, το βράδυ του Σαββάτου. Γιατί δεν είναι αυτός ο παίκτης που βλέπουμε στα τελευταία ματς. Ούτε και γι’ αυτόν θα γράψω, να ορίστε ξεμπούκωσε, να ξεκινάει… Περιμένω να δω την πορεία, τη διάρκεια. Ηταν καλός χτες απέναντι στο Ρέθυμνο. Από το ξεκίνημα του αγώνα κοίταξε να δώσει γρήγορα την μπάλα, να μην κολλήσει με ντρίμπλες. Να εκτελέσει σωστά. Το κυρίαρχο; Δεν κοίταγε συνέχεια τον κόουτς (σε καμία περίπτωση δεν του έχει πει κάτι τέτοιο). Με εξαίρεση κάποιες άμυνες, τη λάθος πάσα στα χέρια αντιπάλου πάλι (δέχτηκε αιφνιδιασμό ο Ολυμπιακός), απ’ όσο θυμάμαι ήταν σωστός. 18 πόντους με 7/10 σουτ, 6 ασίστ, 1 λάθος, 1 κλέψιμο. Αρκετά καλά. Θέλω να τον δω με τη Φενέρ. Να είναι θετικός, να κάνει βήματα μπροστά.

Μου άρεσε επίσης το θράσος και πάλι του Τολιόπουλου. Θα έπαιζε εν τη απουσία του Μάντζαρη και πρέπει να παίζει σε αυτά τα ματς και ήταν μια χαρά. Ακουσε πολλά και πάλι από τον Σφαιρόπουλο σε κάποιες φάσεις, ΟΚ, ψήνεται και ετοιμάζεται, μαθαίνει. Να κάνει λάθη πρέπει.

Περιμένω περισσότερα και από τους άλλους όμως, τον Παπαπέτρου, τον Αγραβάνη, το supporting cast της ομάδας, τον Παπανικολάου (έφαγε και πάλι πολλούς πόντους) που και αυτός έδειξε με αντιδράσεις του πως θέλει να πάρει τα πάνω του. Να του βγουν κάποια πράγματα στο παιχνίδι του. Είναι οι γνωστές αντιδράσεις (που εμένα με εκνευρίζουν) τις οποίες τις κάνει όταν νιώθει πιεσμένος κι αυτός.

Για τον Γουίλτζερ δεν μπορούμε να πούμε κάτι. Δεν έπαιξε ούτε 5 λεπτά, μοιάζει κάπως χαμένος στο πώς θα κινηθεί και είναι λογικό και θα τον δούμε εν καιρώ. Θέλει βέβαια και τα συστήματά του κι αυτός, να βγαίνει να σουτάρει, γιατί στην προθέρμανση με όσα είδαμε ο τύπος το έχει για τα καλά.

Η επιθυμία του Ολυμπιακού χτες ήταν εμφανής για να κάνει πράγματα… βιαστικά. Η άμυνά του, ιδίως η περιφερειακή (11 τρίποντα δέχτηκε), τον αδικούσε (19, 20 και 26 στα 3 πρώτα δεκάλεπτα), δεν ήταν καλή, ενώ σε αυτό το διάστημα είχε κάποιες επιθέσεις που μου έδιναν την εντύπωση πως θα εκτελούνταν με το ένστικτο. Επίσης δεν μου άρεσε που μετά από καλάθι που πέτυχε σε 3-4 δευτερόλεπτα δέχτηκε πίσω λέι απ. Στο 4ο δεκάλεπτο (21-7) ήταν εμφανώς καλύτερος, βγήκαν σουτ στον Τόμπσον (επιβάλλονται) και είχε μεγαλύτερη συνοχή και ένταση στο παιχνίδι του. Πάντα… με το Ρέθυμνο.

ΥΓ.: Σαφέστατα και έχει σημασία η νίκη, αλλά με… 50 πόντους, κόουτς μου, δεν θα έρχονται. Πάντως δεν το εννοεί. Ούτε είναι αυτό που θέλει. Το είπε εκνευρισμένος και κάπως… εγωιστικά.

ΥΓ.2: Οπως ακριβώς το έγραψε ο Εϊσι Λο: «7 φορές θα πέσεις… 8 θα σηκωθείς».

(Το κείμενο δημοσιεύτηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 13/11/2017)

Διαβάστε επίσης

Σύνθημα… ΕΝΟΤΗΤΑΣ!

Σύνθημα… ΕΝΟΤΗΤΑΣ!

Ο Θεόφιλος Τυριντζής γράφει στον «ΓΑΥΡΟ» την άποψή του για τη νίκη του Θρύλου επί του Ερυθρού Αστέρα στο ΣΕΦ.

Αν δεν σουτάρουν αυτοί… τότε ποιος;

Αν δεν σουτάρουν αυτοί… τότε ποιος;

Ο Θεόφιλος Τυριντζής γράφει την άποψή του στον «ΓΑΥΡΟ» για την πρόκριση του Ολυμπιακού στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, μετά τη νίκη του επί του Άρη.