Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Συνεχίζεται η καλή δουλειά

Συνεχίζεται η καλή δουλειά
Τετάρτη, 6 Ιανουαρίου 2016 - 23:08

Εδώ και τρεις περίπου μήνες στα βοηθητικά γήπεδα του ΣΕΦ βρίσκεται ένα 14χρονο παιδί από τη Σερβία φορώντας τα ερυθρόλευκα. Ο Αλεξέι Ποκουσέφκσι, περί ου ο λόγος, πρόκειται για τη «φλέβα χρυσού» που έχει χτυπήσει η Ακαδημία του Ολυμπιακού, η οποία αποδεικνύει μέσα από τη δουλειά της το πόσο επαγγελματική είναι η προσέγγισή της.

Οι «ερυθρόλευκοι» πραγματικά έχουν... χτενίσει την Ελλάδα, και όχι μόνο, για να φέρουν ό,τι καλύτερο υπάρχει στις μικρές ηλικίες, χρησιμοποιώντας κάθε νόμιμο μέσο για το πραγματοποιήσουν αυτό. Οπως συνέβη και στην περίπτωση του Ποκουσέφκσι.

Ο ύψους 2 μέτρων πρώην γκαρντ της Βοϊβοντίνα αγωνίζεται στην ομάδα των Παίδων του Ολυμπιακού και έχει συγκεντρώσει, και όχι άδικα, τα βλέμματα πάνω του. Ο Ποκουσέφκσι παίζει πλέι μέικερ, παρά την ηλικία του διαθέτει πλαστικό κορμί με έμφαση στις ασίστ και τρέχει καλά το γήπεδο. Εχει μία ενδιαφέρουσα κατασκευή και οι άνθρωποι του Ολυμπιακού μιλούν για μία πρώτη ύλη που με σωστή δουλειά μπορεί να γίνει πρώτης τάξεως λύση για το μέλλον. Ο νεαρός έχει εγκατασταθεί με τη μητέρα του στη χώρα μας και ήδη απολαμβάνει την πρόκληση των Πειραιωτών. Εχει μυοσκελετική κατασκευή που τον κάνει να ξεχωρίζει, ένα ψηλό και αδύνατο παιδί με μεγάλο μπασκετικό ταλέντο. Ο Ολυμπιακός ακολούθησε το γράμμα και το πνεύμα του νόμου. Εχει βγει ήδη το δελτίο του και αγωνίζεται κανονικά στην ομάδα των Παίδων.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί πως ήδη στις τάξεις των Πειραιωτών βρίσκονται παιδιά που έχουν κληθεί στα κλιμάκια της Εθνικής. Συγκεκριμένα μιλάμε για παιδιά που είναι γεννημένα το 2001 και συγκεκριμένα για τους Θωμά Ζευγαρά, Ανδρέα Τσουμάνη, Αντώνη Φιλίππου, Αλέξανδρο Κιουρτζίδη, Αγγελο Γραμματικό και Δημήτρη Καραΐσκου.

Διαβάστε επίσης

Ματς... δυνάμεων

Ματς... δυνάμεων

Κόντρα στη Λαμποράλ ο Ολυμπιακός στη δεύτερη αγωνιστική του ΤΟΡ-16 της Ευρωλίγκα...

«Όλα αρχίζουν από την άμυνα»

«Όλα αρχίζουν από την άμυνα»

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος θέλει να δει τους παίκτες του να βγάζουν ενέργεια στο παρκέ, προκειμένου να «πνίξουν» την Λαμποράλ.