Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Έτοιμος για το διπλό

Έτοιμος για το διπλό
Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου 2016 - 17:13

ΒΙΤΟΡΙΑ-ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Με τον καιρό στη Βιτόρια να είναι αυτό που αποκαλούμε. ήλιος με δόντια με το πολύ ψιλό χιονόνερο να πέφτει έχοντας φόντο το ουράνιο τόξο, ο Ολυμπιακός στις 12:00 ώρα Ισπανίας, (13:00 Ελλάδας) επισκέφτηκε την «Φερνάντο Μπουέσα Αρένα» για το καθιερωμένο ωριαίο χαλάρωμα πριν από τα παιχνίδια. Σουτάκια, θεραπείες, ασκήσεις τακτικής για τους. μαυροφορεμένους «ερυθρόλευκους».

Ως είθισται στις επισκέψεις τους στη Βιτόρια, οι «ερυθρόλευκοι» μετακινούνται-εξυπηρετούνται με το πούλμαν της ποδοσφαιρικής Αλαβές (1η στην δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας). Ένα πούλμαν πάντως, για να ακριβολογούμε, το οποίο είναι μισό ντυμένο στα χρώματα και το όνομα της Αλαβές και μισό σε αυτά της μπασκετικής Μπασκώνια, ης Λαμποράλ. Το χρησιμοποιούν εξ ημισίας.

Εν πάση περιπτώσει. Ο Ολυμπιακός λοιπόν είναι έτοιμος για το παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής στο Top 16 της Ευρωλίγκας με την Λαμποράλ από την οποία στα τέλη Οκτωβρίου είχε ηττηθεί στην παράταση για την Α΄ φάση των ομίλων. Έχει καθιερώσει πάντως μία παράδοση τα τελευταία χρόνια- καθώς συναντιούνται και τέσσερις φορές μέσα στη σεζόν (όπως τώρα) να μην κάνει 2η ήττα στη Βιτόρια. Για να δούμε.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, ο οποίος έχει την ονομαστική του εορτή όπως επίσης και οι Αθηναίου, Παπαπέτρου, έχει ολοκληρώσει την προετοιμασία της ομάδας- γνωρίζοντας ότι θα παίξει ο Γιάννης Μπουρούσης- το απόγευμα θα έχει λίγο βίντεο και τα τελευταία επαλήθευση τακτικής στο ξενοδοχείο και κατά πως φαίνεται εκτός 12άδας θα μείνει ο Μιχάλης Τσαϊρέλης καθότι στην Βιτόρια βρίσκονται δεκατρείς παίκτες.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα αγωνιστούν με την μαύρη εμφάνιση (για 2η φορά φέτος) κόντρα στους Βάσκους. Υποσημείωση: Μαύρα φοράει και η γειτονική Μπιλμπάο, με τη οποία έχουν (σε επίπεδο μπάσκετ μόνο) μεγάλη κόντρα. Γενικότερα βέβαια, λόγο πολιτικών πεποιθήσεων, οι Βάσκοι μισούν την Ρεάλ Μαδρίτης. Με την Μπαρτσελόνα δεν υπάρχει πρόβλημα (Καταλανοί αυτοί). Τη Ρεάλ απλά την απεχθάνονται.

Διαβάστε επίσης

Για το «διπλό»!

Για το «διπλό»!

Στη Βιτόρια βρίσκεται ο Ολυμπιακός από το βράδυ της Τετάρτης για τον αγώνα της Πέμπτης με την Λαμποράλ (21:30, live στο gavros.gr/ΕΡΤ2)...

«Έτοιμος να συνεισφέρω παντού»

«Έτοιμος να συνεισφέρω παντού»

Σίγουρος για τον εαυτό του ο Ντάριους Τζόνσον-Οντομ, ο οποίος μίλησε στον «ΓΑΥΡΟ» για τη νέα σελίδα της καριέρας του και τον Ολυμπιακό.