Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τον Ολυμπιακό δεν θα τον τσαντίζεις...

Τον Ολυμπιακό δεν θα τον τσαντίζεις...
Τετάρτη, 20 Απριλίου 2016 - 17:05

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΖΑΛΟΥΜΗΣ

Εύκολο απόγευμα πέρασε ο Ολυμπιακός στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, όπου νίκησε 102-71 το Ρέθυμνο και έκανε το 1-0 στην προημιτελική σειρά της Α1 μπάσκετ Ανδρών. Οι Κρητικοί ήταν πολύ αξιόμαχη στο πρώτο ημίχρονο, αλλά ο Θρύλος πάτησε το πόδι στο γκάζι και με ρεσιτάλ τριπόντων στο φινάλε, νίκησε με εντυπωσιακό τρόπο.

Λοτζέσκι (21 πόντους και 6 ασίστ) και Παπανικολάου (21 πόντους, 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ) έκαναν ματσάρα, ενώ ο Στρόμπερι (15 πόντους, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ) και ο Ουόρικ (10 πόντους, 6 ριμπάουντ) ξεχώρισαν στο φινάλε. Το δεύτερο παιχνίδι την Κυριακή στο Ρέθυμνο (17:00), όπου ο Θρύλος θέλει να τελειώσει την υπόθεση πρόκριση.

Ο Λοτζέσκι ξεκίνησε φουριόζος τον αγώνα. 2/2 τρίποντα και 10 από τους 18 πόντους του Ολυμπιακού είχε στις αρχές ο Αμερικανός του Θρύλου. Παρ’ όλα αυτά, η άμυνα των «ερυθρολεύκων» δεν ήταν καλή και αυτό επέτρεψε στο Ρέθυμνο να μένει κοντά. Σε αυτό το διάστημα, η διαφορά πήγε μέχρι και το +8, για να κλείσει στο +7, με το 22-15 του δεκαλέπτου.

Στο β’ δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός δεν μπήκε καθόλου καλά στο παρκέ. Έκανε λάθη στην επίθεση, έπαιζε κακές άμυνες και επέτρεψε στο αξιόμαχο Ρέθυμνο να «ψαλιδίσει» τη διαφορά, την ώρα που ισοφάρισε κιόλας (28-28)! Ένα μικρό ξέσπασμα, όμως, στο τέλος της β’ περιόδου, ήταν αρκετό για να πάει ο Θρύλος με +9 στα αποδυτήρια.

Ο Ολυμπιακός φαίνεται πως «αγρίεψε» στο τρίτο δεκάλεπτο. Πάτησε το πόδι στο γκάζι και μη τον είδατε! Με σπουδαία συνεισφορά από Παπανικολάου, Λοτζέσκι και Χάντερ, αλλά και πολύ καλή άμυνα, οι «ερυθρόλευκοι» μετέτρεψαν το +9 του ημιχρόνου, σε +24 με επιμέρους σκορ (σε αυτό το τρίτο δεκάλεπτο) 31-16, δεν άφησε περιθώρια στους Κρητικούς για αντίδραση.

Στο τέλος, ο Ολυμπιακός έδειχνε ότι θα πάρει ξεκούραστα τη νίκη, με μία διαφορά κοντά στους 20 πόντους. Αμ δε, όμως! Με καταιγισμό τριπόντων (πέντε συνεχόμενα, από δύο Αθηναίου, Στρόμπερι, ένα ο Αγραβάνης), αλλά και 8 διαδοχικούς πόντους από τον Ουόρικ, η διαφορά έφτασε δις μέχρι και το +33 (91-58, 99-66), προτού κλείσει στο 102-71 με το τρίποντο του Στρόμπερι.

Έτσι, ο Ολυμπιακός έκανε εύκολα το 1-0 στη σειρά με το Ρέθυμνο και την Κυριακή πάει στην Κρήτη με σκοπό να τελειώνει με τα προημιτελικά...

Τα δεκάλεπτα: 22-15, 45-36, 76-52, 102-71

Διαβάστε επίσης

Σάσα, άντε γεια!

Σάσα, άντε γεια!

Ο Τζόρτζεβιτς αποτελεί παρελθόν από τον ΠΑΟ. Και πολύ έκατσε ο Σέρβος, ο οποίος μπορεί να πάει αλλού πλέον να βρίζει... μάνες!