Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Δεν πρόκειται να την πατήσουμε ξανά στο ΣΕΦ»

«Δεν πρόκειται να την πατήσουμε ξανά στο ΣΕΦ»
Κυριακή, 30 Απριλίου 2017 - 14:27

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΤΟΛΗΣ ΛΕΟΥΣΗΣ

Οσα ξέρει ο νοικοκύρης, δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος, λέει ο θυμόσοφος λαός μας. Ο Μίλαν Τόμιτς λοιπόν, γνωρίζει άπταιστα τι μπορεί να άλλαξε, έτσι ώστε ο Ολυμπιακός να φύγει θριαμβευτής από την Τουρκία και με νίκη την Τρίτη, να «κλειδώνει» τη συμμετοχή του στο Final 4.

«Τα παιδιά είδαν στην ανάλυση που κάναμε στο ξενοδοχείο, τα λάθη που έκαναν στο πρώτο ματς. Αντιδράσανε με την εικόνα τους και ο καθένας πιστεύω ότι ήταν πολύ θυμωμένος με την εικόνα που είδε στο βίντεο», ήταν τα λόγια του βοηθού προπονητή του Γιάννη Σφαιρόπουλου στον «ΓΑΥΡΟ», με την εμβληματική προσωπικότητα του Θρύλου να συνεχίζει λέγοντας: «Πιστεύω ότι με τα λόγια πολλοί μπορούν να αντιδρούν, αλλά στις πράξεις έχουν πρόβλημα. Είναι λίγοι. Το καλό, λοιπόν, είναι ότι στη δική μας ομάδα είναι πολλοί που αντιδρούν με πράξεις. Και αυτό έκαναν και κόντρα στην Εφές».

Πείσμωσαν μήπως από την κακή τους εικόνα στα δύο προηγούμενα ματς; Ο Τόμιτς υποστήριξε: «Ο Ολυμπιακός, όταν είναι με την πλάτη στον τοίχο, πάντα αντιδράει. Μπορεί και να χάναμε ένα παιχνίδι, αλλά δεν θα χάναμε και με κατεβασμένα χέρια. Η ομάδα ήταν αρκετά ήρεμη, μετά τη διαφορά που πήρε η Εφές στο πρώτο δεκάλεπτο και αυτό ήταν ένα από τα κομμάτια που έπαιζε σημαντικό ρόλο. Γιατί ξέρεις ότι εκεί δεν θέλει πολύ να ξεφύγει η κατάσταση και να μην μπορείς να αντιδράσεις. Γυρίσαμε το παιχνίδι και με τρεις πόντους στο ημίχρονο, που ήταν ένα καλό σκορ γι’ αυτήν τη στιγμή, και την κατάλληλη ώρα πήραμε τη διαφορά. Στο τέλος κερδίσαμε σχετικά εύκολα».

Τόσο ο Γκριν όσο οι Γιανγκ και Μπιρτς έβγαλαν πάθος, ψυχή και τσαμπουκά. Ο Τόμιτς δεν θέλησε να μιλήσει παραπάνω για την εικόνα τους, δηλώνοντας: «Ολη η ομάδα αντέδρασε και όλοι έβαλαν τα κορμιά τους δυνατά σε κάθε επαφή. Αλλά, γι’ άλλη μία φορά, κρατήσαμε την Εφές στους 62 πόντους. Στο ματς φτάσαμε στο 46% στο τρίποντο (12/26 τρίποντα), είχαμε αρκετή δημιουργία και λιγότερα λάθη. Σίγουρα, λοιπόν, και αναμενόμενα, θα πανηγυρίσεις μία τέτοια νίκη, αλλά από το ξενοδοχείο κιόλας θα πρέπει να ηρεμήσουμε, για να δούμε το επόμενο ματς. Να μην ξανακάνουμε τα ίδια λάθη».

Τώρα η σειρά επιστρέφει στο ΣΕΦ, εκεί που ο Ολυμπιακός την τελευταία φορά ηττήθηκε από τους Τούρκους και δείχνει πως η παρουσία του κόσμου του, ίσως τον γεμίζει με περισσότερο άγχος. Ο βοηθός του Γιάννη Σφαιρόπουλου, ερωτώμενος αν φοβάται μην έχει την ίδια εικόνα η ομάδα του στο Φάληρο, είπε «Οχι, δεν θα έχει η ομάδα άγχος στο ΣΕΦ. Αφού δεν είχαμε άγχος στο τέταρτο παιχνίδι, που παίζαμε μπροστά στους 11 χιλιάδες οπαδούς της Εφές και ήμασταν με το 2-1 εναντίον μας, ξέραμε ότι θα αντιδρούσαμε και πως δεν πρόκειται να την πατήσουμε δεύτερη φορά».

Διαβάστε επίσης

Στα... μπουζούκια η κούπα

Στα... μπουζούκια η κούπα

Η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Θρύλου κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδας και πήγε σε γνωστό κέντρο για να διασκεδάσει.

Δυναστεία...

Δυναστεία...

Ένα μεγάλο μπράβο στα κορίτσια του μπάσκετ, που για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, κατάφεραν να κάνουν το νταμπλ - Αυτό αποδεικνύει πως γίνεται πάρα πολύ καλή δουλειά.