Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Κλειδί η άμυνα»

«Κλειδί η άμυνα»
Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου 2017 - 06:30

Στην άμυνα των παικτών του Ολυμπιακού στάθηκε με δηλώσεις του μετά τη νίκη με 69-68 επί της Μακάμπι στο Ισραήλ, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος. Ο κόουτς είδε την ομάδα του να κερδίζει και στα πρώτα του λόγια ανέφερε.

«Ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι, πολύ κλειστό. Και οι δύο ομάδες πάλεψαν σκληρά για τη νίκη. Θεωρώ πως συνολικά κοντρολάραμε το παιχνίδι και αυτό έγινε λόγω της καλής μας άμυνας. Αποσυντονίσαμε την επίθεση της Μακάμπι και το transition παιχνίδι της στο οποίο είναι πολύ καλή. Ξέραμε πως η Μακάμπι φέτος παίζει καλύτερα, πιο ομαδικά. Και ξέραμε πως θα έπρεπε να κάνουμε καλή ομαδική δουλειά για να τους σταματήσουμε και στις δύο πλευρές του γηπέδου, ώστε να βρούμε και τον σωστό τρόπο να επιτεθούμε. Στο τέλος όταν η Μακάμπι προσπάθησε να κάνει το καμ μπακ και χάσαμε την διαφορά των 6 πόντων που είχαμε, δείξαμε χαρακτήρα. Ήμασταν επίσης και τυχεροί γιατί η Μακάμπι είχε το τελευταίο σουτ, αλλά αστόχησε. Συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες. Είναι μεγάλη νίκη για εμάς», τόνισε ο Έλληνας τεχνικός και συνέχισε σχετικά με τους οπαδούς του Θρύλου που βρέθηκαν στο γήπεδο.

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους φίλους του Ολυμπιακού και της Μακάμπι φυσικά, που είναι πολύ μπασκετικοί. Ευχαριστώ όσους ταξίδεψαν μαζί μας για να μας υποστηρίξουν και εμείς τους το ανταποδώσαμε με τη νίκη μας. Καλή τύχη στην Μακάμπι για την συνέχεια».

Καταλήγοντας, στάθηκε στο «κλειδί» της νίκης. «Η Μακάμπι έχει πολλά γκαρντ, που κοντρολάρουν πολύ καλά την μπάλα και είναι πολύ αθλητικά και καλοί σκόρερς. Είναι πολύ δύσκολο να παίζεις εναντίον τους. Οι Ντιμπαρτολομέο, Κόουλ, Τζάκσον και θα πω και ο Ρολ, είναι σπουδαίοι σκόρερ και χειριστές της μπάλας. Είναι δύσκολο να τους σταματήσεις. Στο πρώτο μέρος όπως είδατε ο Κόουλ σκόραρε 14 πόντους, οπότε δεν κάναμε σπουδαία δουλειά στο να τον σταματήσουμε, αλλά σταματήσαμε τους άλλους, Ντιμπαρτολομέο και Τζάκσον. Θεωρώ πως εστιάσαμε στο δεύτερο μέρος να σταματήσουμε τον Κόουλ και τα καταφέραμε, αλλά όπως είδατε πήρε φωτιά στην επίθεση ο Τζάκσον. Είναι δύσκολο να παίζεις εναντίον της Μακάμπι. Το καλό είναι πως συνολικά την κρατήσαμε σε χαμηλό σκορ και αυτό ήταν το κλειδί. Σταματήσαμε τα γκαρντ, που δεν σκοράρουν μόνο, αλλά δημιουργούν κιόλας».

Διαβάστε επίσης

Συνεχίζουν με νίκες τα τμήματα του Ερασιτέχνη

Συνεχίζουν με νίκες τα τμήματα του Ερασιτέχνη

Όχι, μια, ούτε δύο, αλλά τρείς σημαντικές αναμετρήσεις έχει το πρόγραμμα του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, μετά το εκπληκτικό τριήμερο που πέρασε με τις ομάδες του να πραγματοποιούν μόνο νίκες.

Περνάει αλώβητος από την «διαβολοβδομάδα»

Περνάει αλώβητος από την «διαβολοβδομάδα»

Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου έχουν μπροστά τους πολύ δύσκολα παιχνίδια με Μακάμπι και Κίμκι, ωστόσο είναι αποφασισμένοι να τα δώσουν όλα για να συνεχίσουν αήττητοι στην Euroleague.