Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Πληγωμένη», αλλά πάρα πολύ επικίνδυνη!

«Πληγωμένη», αλλά πάρα πολύ επικίνδυνη!
Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου 2017 - 17:43

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΤΟΛΗΣ ΛΕΟΥΣΗΣ

Κοιτάζοντας τις κινήσεις της το καλοκαίρι και με βάσει την προοπτική του Λούκα Ντόντσιτς περίμεναν άπαντες πως θα είναι πρωταγωνίστρια στη φετινή Ευρωλίγκα. Μέχρι τον τραυματισμό του Σέρχιο Γιούλ! Το σοβαρό πρόβλημα του Ισπανού σούπερ σταρ άλλαξε άρδην την κατάσταση στη Ρεάλ Μαδρίτης. Σε σχέση με πέρσι, ο Πάμπλο Λάσο έχασε τον Οθέλο Χάντερ που μετακόμισε στη Μόσχα, τον Ντοτέι Ντρέιπερ και τον Αντρές Νοτσιόνι που δεν είχαν και σημαντικό ρόλο στο ροτέισον του και τον Αλεξ Σουάρεζ. Όπως είναι εύκολα κατανοητό, η «βασίλισσα» τροποποίησε ελάχιστα το ρόστερ της και αυτό θα ήταν το μεγάλο της όπλο. Ο Σάντι Γιούστα επέστρεψε στη Μαδρίτη, ενώ πλέον στο ροτέισον συμμετέχει και ο Ντίνο Ράντονσιτς. Ο Λάσο έφερε από την Μπασκόνια τον Φαμπιάν Κοζέρ για να αντικαταστήσει τον Ντρέιπερ και τον Ογκνιεν Κούζμιτς για τη θέση του Οθέλο Χάντερ.

Δυστυχώς ο τραυματισμός του Κούζμιτς, του χάλασε τα σχέδια και πλέον τη θέση του Σέρβου σέντερ κατέχει ο θηριώδης Ουόλτερ Ταβάρες που κοιτάει τον κόσμο από τα 2,20 εκατοστά. Η σεζόν δεν μπορούσε να κυλήσει με την λειψανδρία αυτή στα γκαρντ για αυτό αποκτήθηκε μεσούσης της περιόδου και ο Τσέισον Τσάντλερ για την περιφέρεια.

Η… γκαντεμιά της Ρεάλ φέτος πάντως δεν έχει προηγούμενο, αφού έχει χάσει ήδη τον Αντονι Ράντολφ για κάποιους μήνες και τον Γκουστάβο Αγιόν, την ώρα που παίκτες τραυματίζονται σωρηδόν για τον Πάμπλο Λάσο. Όπως και να έχει η «βασίλισσα» είναι από τις σκληροτράχηλες ομάδες που μπορεί να σου δημιουργήσει πάρα πολλά προβλήματα και δεν γίνεται να αψηφήσεις την ικανότητά της να παραβλέπει τους τραυματισμούς και την ατυχία.

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ

#

Παίκτης

Θ.

Υψ.

Ηλ.

1

Φαμπιάν Κοζέρ

F

1.95

30

2

Τσέισον Τσάντλερ

G

1.88

24

3

Αντονι Ράντολφ

C

2.11

28

5

Ρούντι Φερνάντεθ

F

1.96

32

6

Ντίνο Ράντονσιτς

F

2.02

18

7

Λούκα Ντόντσιτς

G

1.99

18

8

Γιόνας Μασιούλις

F

1.98

32

9

Φελίπε Ρέγιες

F

2.04

37

11

Φακούντο Καμπάτσο

G

1.79

26

14

Γκουστάβο Αγιόν

C

2.08

32

16

Σάντι Γιούστα

F

2.00

20

20

Τζέι Σι Κάρολ

G

1.88

34

22

Ουόλτερ Ταβάρες

C

2.20

25

23

Σέρχιο Γιούλ

G

1.90

30

32

Ογκνιεν Κούζμιτς

C

2.14

27

33

Τρέι Τόμπκινς

F

2.08

27

44

Τζέφρι Τέιλορ

F

2.01

28

O ΗΓΕΤΗΣ

Λούκα Ντόντσιτς

Είδαμε τι έκανε με τη Σλοβενία στο προηγούμενο Ευρωμπάσκετ. Και όμως αυτό δεν ήταν το ταβάνι του νεαρού παικταρά. Είναι θαύμα της φύσης και σίγουρα σε λίγο καιρό θα τον θαυμάζουμε στο μαγικό κόσμο του ΝΒΑ. Ο Σλοβένος λοιπόν έχει το εκπληκτικό 19,7 πόντους ανά παιχνίδι όντας μόλις 18 ετών! Ταυτόχρονα έχει πετύχει 37/61 δίποντα και 21/59 τρίποντα, ενώ έχει και 60/67 βολές κερδίζοντας 6,3 φάουλ ανά παιχνίδι. Μαζεύει ο.. αθεόφοβος 27 πόντους ανά ματς στο σύστημα αξιολόγησης, ενώ κατεβάζει 6,1 ριμπάουντ σε κάθε παιχνίδι, μοιράζει 4,2 ασίστ ανά ματς, κλέβει περίπου μία μπάλα και κάνει και τις τάπες του. Τι άλλο να ζητάει ο Λάσο από τον 18χρονο Λούκα;

ΤΟΠ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ

Ουόλτερ Ταβάρες

Όπως σας τονίσαμε παραπάνω η Ρεάλ έχει αλλάξει ελάχιστα πρόσωπα σε σχέση με πέρσι. Επειδή η στήλη αυτή (της παρουσίασης των αντιπάλων του Ολυμπιακού) μας ζητάει πάντα την τοπ μεταγραφή της ομάδας, θα επιλέξουμε τον Ουόλτερ Ταβάρες. Σέντερ παλαιάς κοπής που είναι 2,20μ, με ποστ παιχνίδι και μόνο αλλά πολύ αργά πόδια. Για αυτό επιλέχθηκε στο ΝΒΑ από την άλλη όμως δεν έκανε ποτέ την καριέρα που περίμεναν όλοι. Τον σημαδεύει ο Λάσο στην επίθεση για να πετυχαίνει σκορ μπροστά στους κοντύτερους αντιπάλους του, τον «σημαδεύουν» οι αντίπαλες ομάδες στα πόδια του, για να αναγκαστεί ο Λάσο να τον βγάζει από την πεντάδα του.

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Πάμπλο Λάσο

Σε ηλικία 50 ετών και έχοντας περάσει και ως παίκτης από τη Ρεάλ, τον βλέπουμε στον πάγκο της "βασίλισσας" από την σεζόν 2011-12. Σας προπονητής λοιπόν έχει κερδίσει τρία πρωταθλήματα (2013,2015,2016), πέντε Copa Del Rey, τρία Supercopa, μία Ευρωλίγκα απέναντι στον Ολυμπιακό και ένα FIBA Intercontinental Cup.

Διαβάστε επίσης

Ο κόσμος αποφάσισε: Ο Λο «νικητής»! (pic)

Ο κόσμος αποφάσισε: Ο Λο «νικητής»! (pic)

Το μεγάλο poll του gavros.gr ολοκληρώθηκε και ο κόσμος του Ολυμπιακού ανέδειξε τον Έισι Λο, ως τον παίκτη που αποτέλεσε την κορυφαία μεταγραφή της ομάδας, μετά φυσικά τον Βασίλη Σπανούλη.