Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Τέτοιες νίκες φτιάχνουν χαρακτήρα και δίνουν αυτοπεποίθηση»

«Τέτοιες νίκες φτιάχνουν χαρακτήρα και δίνουν αυτοπεποίθηση»
Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου 2017 - 22:05

Στα μεγάλα σουτ που έβαλε ο Ολυμπιακός στο τέλος του παιχνιδιού στάθηκε ο Μίλαν Τόμιτς, μετά τη νίκη του Θρύλου επί της Εφές με 61-58.

Ο βοηθός του Γιάννη Σφαιρόπουλου τόνισε επίσης ότι νίκες σαν αυτή κόντρα στην τούρκικη ομάδα φτιάχνουν χαρακτήρα και δίνουν αυτοπεποίθηση στους παίκτες.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στα πολλά λάθη που έκαναν οι «ερυθρόλευκοι», τα οποία έδωσαν αιφνιδιασμούς και εύκολους πόντους στην Εφές.

Συγκεκριμένα, ανέφερε:

«Βάλαμε μεγάλα σουτ, τα οποία δύσκολα μπαίνουν όταν δεν έχεις ενέργεια. Παρόλο που δεν σουτάραμε καλά, η διαφορά με την Εφές ήταν στο τρίποντο. Εμείς χάσαμε πολλά ελεύθερα σουτ, παρότι ο Βασίλης μοίραζε πολύ ωραία τις πάσες. Αστοχήσαμε σε σουτ, που ήμασταν εντελώς μόνοι μας. Αν τα βάζαμε θα μπορούσε το σκορ να είχε ξεφύγει και ίσως το ματς να μην κρινόταν στην τελευταία κατοχή».

Για τα λάθη: «Δεν μπορούμε να έχουμε ως δικαιολογία την κούραση. Είχαμε παραπάνω λάθη από ασίστ. Δεν διαβάσαμε σωστά την άμυνα της Εφές. Ξεκινούσαμε αργά τις επιθέσεις μας. Πολλές φορές μας έμεινε η μπάλα στα χέρια και μάλιστα δεχόμασταν και αιφνιδιασμό. Αυτό ήταν το χειρότερο. Ναι μεν κάναμε λάθη, αλλά θα πρέπει να παίζουμε και καλύτερη άμυνα στο τραζίσιον».

Για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη, παρότι εμφανίστηκε κουρασμένος: «Αυτές οι νίκες φτιάχνουν χαρακτήρα και δίνουν στην ομάδα αυτοπεποίθηση. Είναι μεγάλες νίκες, γιατί είναι εύκολο να πούμε ότι παίζουμε καλό μπάσκετ και κερδίζουμε. Πρέπει να κερδίζεις και όταν δεν παίζεις καλά. Αυτό το κάνουν μόνο οι μεγάλες ομάδες».

Διαβάστε επίσης

MVP ο Μακλίν (pic)

MVP ο Μακλίν (pic)

Ο Αμερικανός κέρδισε τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη στη νίκη επί της Εφές – MVP για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι!