Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η επιστροφή του Ρότσεστι

Η επιστροφή του Ρότσεστι
Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2018 - 21:17

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΤΟΛΗΣ ΛΕΟΥΣΗΣ

Ακούστηκε για τον Ολυμπιακό, έπαιξε αρκετά στο ρεπορτάζ του, γράφτηκε ότι μπορεί να έρθει στους «ερυθρόλευκους» για να γεμίσει την περιφέρεια και να προσδώσει ποιότητα στον άσο. Πράγμα λογικό, αν παρατηρήσει κανείς την πορεία του στην Ευρωλίγκα, αν και δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ η απόκτησή του και όλα ουσιαστικά έμειναν στο λόγια.

Μιλάμε βέβαι για τον Τέιλορ Ρότσεστι, ο οποίος είχε ενθουσιάσει την Ευρώπη με την παρουσία του στην Νίζνι. Μαζί με τους Κίνσεϊ και Παρακχούσκι είχαν δημιουργήσει μία τριάδα… φωτιά για την ομάδα του Νόβγκοροοντ.

Και μαζί με τους παραπάνω, ο Αμερικανός γκαρντ πραγματικά ήταν «καυτός» το 2015, χρονιά ορόσημο για τον ίδιο. Σε 21 αγώνες λοιπόν είχε 18.9 πόντους ανά παιχνίδι, κλείνοντας τη σεζόν με 53/106 τρίποντα ήτοι 50% απο τα 6,75!

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΞΙΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ

Έχοντας λοιπον ως παρακαταθήκη αυτή τη σεζόν στην άσημη Νίζνι, στη δεύτερη χρονιά της καριέρας του εκεί, πήγε μετά «βαΐων και κλάδων» στην Μακάμπι Τελ Αβίβ. Εκεί άπαντες περίμεναν πράγματα όμοια με αυτά που έκανε στο Νόβγκοροοντ. Άδικα όμως. Ο Ρότσεστι εμφανίστηκε κατώτερος των προσδοκιών. Σε 10 ματς στην Ευρωλίγκα είχε 14 πόντους κατά μέσο όρο, όντας κατά 10 μονάδες πιο άστοχος σε δίποντο και τρίποντο σε σχέση με τα πεπραγμένα του στη Νίζνι. Η ομάδα του είχε στηρίξει πάρα πολλά επάνω του, όμως η φανέλα της Μακάμπι αποδείχθηκε βαριά για να τη σηκώσει.

Η σεζόν 2016/17 τον βρήκε στη Λοκομοτίβ Κούμπαν. Μία ομάδα με λιγότερη πίεση, ελαχίστων προσδοκιών και χωρίς να νιώθει ότι πρέπει αναγκαστικά να πετύχει. Κάτι που του έδωσε την άνεση να βρει κάποια από τη χαμένη του αγωνιστική αίγλη. Μιλούν εξάλλου από μόνοι τους οι αριθμοί, με τον Αμερικανό γκαρντ να έχει 11,4 πόντους στο Eurocup και να παρουσιάζει καλύτερο πρόσωπο στο παρκέ. Αλλά και πάλι, από τα... σαλόνια, στα αλώνια ήταν ο Ρότσεστι, μακριά από το επίκεντρο και από το επίπεδο που θα περίμενε κανείς έπειτα τα… όργια του στη Νίζνι.

ΒΡΗΚΕ ΠΛΕΟΝ ΤΗΝ «ΙΘΑΚΗ» ΤΟΥ

Ο Ερυθρός Αστέρας πούλησε ότι καλύτερο είχε στις τάξεις του το καλοκαίρι. Σκοπός αυτού να «γεμίσει» τα ταμεία του και μέσω των εσόδων του να δημιουργήσει ένα αξιοπρεπές ρόστερ, με νεανικότητα και φιλοδοξίες.

Το θέμα ήταν πως ο Αλιπμπίγιεβιτς είχε ανάγκη και από... παλιοκαραβάνες στο ροτέισόν του, που θα σπρώξουν και τους υπόλοιπους νεαρούς παίκτες του. Ποια η επιλογή του; Ο Τέιλορ Ρότσεστι.

Το στοίχημα στον Αμερικανό γκαρντ έπρεπε να βγει. Ο πάλαι ποτέ παίκτης της Νίζνι θα είχε την ελευθερία των κινήσεων από τον προπονητή του και το ζητούμενο πια θα ήταν πως θα απέδιδε στο παρκέ.

Και οι αριθμοί του είναι άκρως εντυπωσιακοί μέχρι στιγμής. Στα 19 παιχνίδια λοιπόν με τα «ερυθρόλευκα» της ομάδας του Βελιγραδίου, ο Ρότσεστι έχει 14,5 πόντους ανά ματς. Είναι εντυπωσιακός πίσω από τα 6,75μ αφού σκοράρει 71/117 δίποντα (60,7%) ενώ είναι και θετικότατος από την περιφέρεια με 34/90 τρίποντα. Βοηθάει στην αμυντική λειτουργία της ομάδας του έχοντας ένα κλέψιμο ανά ματς, ενώ πασάρει 5,2 τελικές πάσες ανά παιχνίδι, έχοντας 16,2 βαθμούς ανά ματς στο σύστημα αξιολόγησης.

Διαβάστε επίσης

«Μην διανοηθείς να ξαναέρθεις στην Τουρκία»

«Μην διανοηθείς να ξαναέρθεις στην Τουρκία»

Σύμφωνα με την τουρκική «Fanatik» ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος τηλεφώνησε στον πρόεδρο της Φενέρμπαχτσε, Αζίζ Γιλντιρίμ για να του ζητήσει συγγνώμη για τα όσα έγιναν τον τελευταίο καιρό, ωστόσο ο Τούρκος επέστρεψε τις κατάρες και του τόνισε ότι είναι ανεπιθύμητος στη χώρα του.

Δεν πάει Βελιγράδι ο Παπαπέτρου

Δεν πάει Βελιγράδι ο Παπαπέτρου

Ο Έλληνας φόργουορντ δεν έχει ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του και αποκλείστηκε για την αποστολή του ματς με τον Ερυθρό Αστέρα.