Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Άνετος, ωραίος και πλουραλιστικός

Άνετος, ωραίος και πλουραλιστικός
Δευτέρα, 5 Μαρτίου 2018 - 20:07

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Κανένα πρόβλημα για τον Ολυμπιακό απέναντι στον Άρη. Σοβαροί οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν ένα όμορφο απόγευμα απέναντι στους Θεσσαλονικείς στο ΣΕΦ, για την 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1, επικρατώντας με 86-66, έχοντας επιθετικό πλουραλισμό αλλά και συγκέντρωση στο πλάνο τους.

ΚΛΕΙΔΙ: Ο Ολυμπιακός όταν είναι σοβαρός και παίζει με προσήλωση δεν γίνεται να αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα. Έτσι ακριβώς συνέβη και απέναντι στον Άρη που τον εγκλώβισε στην άμυνα στο μεγαλύτερο μέρος του ματς και μπροστά είχε 3 παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων στο ροτέισον και ακόμα τρεις με 8 πόντους και πάνω.

MVP: Ο Ιωάννης Παπαπέτρου με 26 ranking ήταν ο πολυτιμότερος του Ολυμπιακού με 15 πόντους και 7 ριμπάουντ.

ΟΣΚΑΡ Β΄ΡΟΛΟΥ: Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ έκανε τρομερή δουλειά στη ρακέτα και δεν είχε κανένα πρόβλημα απέναντι στους ψηλούς του Άρη βάζοντας 10 πόντους (και 8 ριμπάουντ). Ο Μάντζαρης στο 4ο δεκάλεπτο παρά τα 0/3 τρίποντα που είχε 4/4 φτάνοντας τους 15 πόντους.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ: Ο Ολυμπιακός είχε 13/27 τρίποντα με 48% ευστοχία

ΣΕ ΚΑΚΗ ΜΕΡΑ: Γιάνις Στρέλνιεκς και Τζαμέλ Μακλίν δεν ήταν καλοί για τον Ολυμπιακό.

Η ανάλυση του αγώνα…

Ο Ολυμπιακός λοιπόν, ξεκίνησε με τους Μάντζαρη και Στρέλνιεκς τα γκαρντ καθώς ξεκουράστηκε ο Σπανούλης από τον Γιάννη Σφαιρόπουλο και από το ξεκίνημα του ματς προσπάθησε να επιβάλλει τον ρυθμό του παίζοντας με τον Μιλουτίνοφ αλλά και με ρήγματα του Παπανικολάου για το αρχικό 6-2, ωστόσο ο Άρης με τον Τσαϊρέλη να ποστάρει τον Πρίντεζη και τον Μποχωρίδη (τον μάρκαρε ο Παπανικολάου) σε ντράιβ πέρασε μπροστά με 6-7. Πρίντεζης και Μιλουτίνοφ συνέχισαν άρτια σε εκτέλεση το πλάνο του Ολυμπιακού με τον Τιλί να δίνει και το πρώτο τρίποντο των «ερυθρόλευκων» (1/3) για το 15-10. Η άμυνα του Ολυμπιακού είχε σφίξει και ο Τιλί με κλέψιμο έβγαλε τον Ρόμπερτς στο τρανζίσιον. 1ο δεκάλεπτο, 21-14 με τρίποντο του Παπαπέτρου.

Το 2ο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να έχει δίδυμο στα γκαρντ Μπράουν και Ρόμπερτς, με τον δεύτερο να είναι επιθετικός και με πέντε πόντους να ανεβάζει στους 10 τη διαφορά (για το 26-16) αλλά και επιπρόσθετα να παίζει καλές άμυνες με τον Σφαιρόπουλο να του φωνάζει «μπράβο» από τον πάγκο. Έκανε λάθη ο Ολυμπιακός στο 2ο δεκάλεπτο, έχασε κάπως την συνοχή του στην επίθεση αλλά στην άμυνα ήταν έξοχος(4 πόντους ο Άρης σε 7 λεπτά) με τον Τιλί να κάνει και πάλι τρομερή δουλειά. Ο Παπαπέτρου πήγε και πάλι στο 4 για να ξεκουράσει Τιλί και φυσικά Πρίντεζη ενώ ο Μπράουν πήρε τη σκυτάλη από τον Ρόμπερτς για το γκολ φάουλ και το 31-18. Έκανε λάθη πάντως και ο Μπράουν, χάθηκε σε μία αλλαγή στην άμυνα, αλλά είναι λογικά καθώς θέλει χρόνο. Ο Άρης από λάθος του Ολυμπιακού κάτω από το καλάθι του μείωσε σε 35-22, ωστόσο η τελευταία γεύση, το χάιλαϊτ του αγώνα ήρθε στη λήξη από τον Παπαπέτρου που στην εκπνοή, έχοντας πάρει τα βήματα, έχοντας ζυγίσει το σουτ, ευστόχησε λίγο μπροστά από το κέντρο για το 40-26 του 2ου δεκαλέπτου (19-12 επιμέρους).

Πρίντεζης και Μακλίν ξεκίνησαν αποφασιστικά στο 3ο δεκάλεπτο για το 46-26, ωστόσο η άμυνα του Ολυμπιακού ήταν κάπως πιο χαλαρή. Ο Μποχωρίδης βρήκε χώρους, ο Μάρας εκμεταλλεύτηκε το επιθετικό ριμπάουντ και ο Άρης κατέβασε σε 49-33 και στη συνέχεια ο Έλληνας γκαρντ του Άρη απάντησε με νέο ντράιβ στο κόουστ του κόουστ του Παπανικολάου για το 54-35. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης γύρισε σε άμυνα ζώνης 2-3 αλλά ο Ολυμπιακός είχε λύσεις για να τη σπάσει. Το πρόβλημα ήταν πίσω με τους Θεσσαλονικείς να τρέχουν ένα επιμέρους 1-6 για να μειώσουν σε 55-41 και να αναγκάσουν τον Σφαιρόπουλο να πάρει νέο τάιμ άουτ. Ο Ολυμπιακός απάντησε με προσωπικές ενέργειες του Παπαπέτρου που πήρε τα φάουλ και πέτυχε 4 βολές και σουτ του Μιλουτίνοφ ωστόσο ο Αθηναίου με σουτ στη λήξη των 30 λεπτών έκανε το 63-46 (επιμέρους 23-20).

Ο Παπαπέτρου ήταν σε καλή επιθετική μέρα και ευστόχησε από μακριά με τον Μάντζαρη στη συνέχεια να παίρνει τη σκυτάλη και να σπάει το ρόδι από τα 6.75μ. με δύο τρίποντα και το 72-53. Ο Σφαιρόπουλος έβαλε τον Τολιόπουλο και στο τελευταίο 5άλεπτο τον Μπόγρη (καταχειροκροτήθηκαν αμφότεροι) αλλά ο Τιλί με 4 πόντους συνέχισε τον επιθετικό πλουραλισμό για το 80-56. Τα τελευταία 2 λεπτά ο Ολυμπιακός χαλάρωσε έχασε επιθέσεις αλλά το ματς ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα. Τελικό σκορ 86-66 με τον Τολιόπουλο να ευστοχεί σε τρίποντο.

Τα Δεκάλεπτα: 21-14, 40-26, 63-46, 86-66.

Διαβάστε επίσης