Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Νίκολα έγινε ξανά… Μιλουτίνοφ!

Ο Νίκολα έγινε ξανά… Μιλουτίνοφ!
Σάββατο, 10 Μαρτίου 2018 - 20:58

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ είναι σε ανοδική πορεία τον τελευταίο καιρό και το αποδεικνύει. Πέρασε μία… περίοδο κάμψης, ωστόσο ο Σέρβος σέντερ του Ολυμπιακού έχει επανέλθει για τα καλά στις υψηλές πτήσεις γι αυτόν. Αποκορύφωμα η εμφάνισή του απέναντι στην Μπάμπεργκ όπου σημείωσε την καλύτερή του επίδοση, όχι μόνο για φέτος, αλλά γενικότερα στην καριέρα του στην Ευρωλίγκα στο ranking (26 μονάδες), ενώ πλησίασε και τους 18 πόντους που έχει career high (τον περσινό Μάρτιο απέναντι στη Ρεάλ).

Ο Μιλουτίνοφ πέτυχε 16 πόντους με 5/5 δίποντα και 6/6 βολές απέναντι στην Μπάμπεργκ τη στιγμή που το season high του σε πόντους είναι οι 17 απέναντι στην Κίμκι την 4η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Το ωραίο βέβαια της υπόθεσης δεν είναι τα ρεκόρ του (χρονιάς ή καριέρας) αλλά η συνέπεια και η αποτελεσματικότητά του. Στα τελευταία 7 παιχνίδια του Ολυμπιακού σε Ελλάδα (Κύμη, Τρίκαλα, Άρης) και Ευρώπη (Ρεάλ, Βαλένθια, Παναθηναϊκός, Μπάμπεργκ) ο Μιλουτίνοφ μετράει κατά μέσο όρο 12,5 πόντους με ποσοστό ευστοχίας στα δίποντα 80,4%. Έχει σε αυτά τα ματς 37/46 ενώ κατεβάζει κατά μέσο όρο και 9.5 ριμπάουντ. Έξοχα δηλαδή…

Διαβάστε επίσης