Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Εγκεφαλικό το θέμα του Στρέλνιεκς κι όχι κόπωσης πλέον!

Εγκεφαλικό το θέμα του Στρέλνιεκς κι όχι κόπωσης πλέον!
Κυριακή, 25 Μαρτίου 2018 - 02:54

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Είναι δεδομένο πως ο Γιάνις Στρέλνιεκς, ο οποίος μην λησμονεί κανείς έχει τραβήξει κουπί το καλοκαίρι με την Εθνική Λετονίας- πέρασε και περνάει μία περίοδο κάμψης. Οφείλονταν 100% στην κόπωση που είχε επέλθει στον οργανισμό του, καθώς αυτό είχαν δείξει και οι μετρήσεις που είχε υποβληθεί (σ.σ. όπως όλοι οι «ερυθρόλευκοι») και οι οποίες ήταν ιδιαίτερα υψηλές. Με το ντροπαλό ύφος του το είχε παραδεχτεί και ο ίδιος πως «οι μύες μου είναι κάπως κουρασμένοι».

Ύστερα από την διαχείριση που του έγινε από το επιτελείο του Ολυμπιακού, ο Στρέλνιεκς έχει επανέλθει σε φυσιολογικά επίπεδα. Ο οργανισμός του είναι καλά και δεν υφίσταται πλέον κάποια μορφή κόπωσης.

Θα αναρωτηθεί λοιπόν κανείς -και εύλογα- για ποιον λόγο ο Στρέλνιεκς δεν παρουσιάζεται το ίδιο επιθετικός όπως στις αρχές της σεζόν (6η με 13η αγωνιστική) όταν είχε μάλιστα μία περίοδο στην Ευρωλίγκα, με 12,75 πόντους μ.ο. και 62,9% στα δίποντα και 50% στα τρίποντα αλλά και 2,75 ασίστ.

Ή ακόμα, γιατί δεν έχει συνέπεια και διάρκεια μετά τα δύο πολύ καλά ως εξαιρετικά παιχνίδια που έκανε απέναντι σε Φενέρμπαχτσε (19 πόντους με 2/4 δίποντα, 4/4 τρίποντα, 3/3 βολές, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο και 2 λάθη) και Ρεάλ στη Μαδρίτη (11 πόντους με 3/5 δίποντα, 1/4 τρίποντο, 2/3 βολές, 7 ασίστ και 1 κλέψιμο).

Ο λόγος είναι… εγκεφαλικός. Είναι θέμα μυαλού. Ο Στρέλνιεκς είναι διστακτικός στις προσπάθειές του και είναι ενδεικτικό (ακόμα ένα στοιχείο) πως απέναντι στην Εφές βγήκαν συστήματα γι αυτόν, τα οποία τον έβγαλαν ελεύθερο, ωστόσο αντί να εκτελέσει, αυτός πάσαρε δίπλα τη μπάλα.

Όχι απλά δεν του έχει απαγορευτεί κάτι τέτοιο, το να παίρνει δηλαδή προσπάθειες πάνω του (σ.σ. ο Σφαιρόπουλος άλλωστε δίνει ελευθερία στους παίκτες του στην επίθεση), αλλά του έχει ζητηθεί κιόλας, ωστόσο το θέμα είναι καθαρά στο μυαλό του Στρέλνιεκς.

Αυτό που χρειάζεται είναι ένα παιχνίδι γερό από μεριάς του, ένα παιχνίδι που θα «ξεκουμπώσει» και πάλι και θα βρει ώθηση μέσα από αυτό καθώς δεν έχει δείξει (και δεν είναι) παίκτης που δεν θα βγει μπροστά.

Διαβάστε επίσης

Ο κορυφαίος στην Ευρώπη… Ακόμα! (Pics-Vids)

Ο κορυφαίος στην Ευρώπη… Ακόμα! (Pics-Vids)

Σπανούλης άλλος δεν θα υπάρξει… Αυτό που μπορεί να κάνουν όλοι είναι να δουλέψουν σαν αυτόν, να μοχθούν όπως αυτός, να σκέφτονται όπως αυτός, να μπουν στη λογική και τη νοοτροπία του…

Ρεπό οι «ερυθρόλευκοι»

Ρεπό οι «ερυθρόλευκοι»

Ξεκούραση στον Ολυμπιακό – Την Κυριακή προπονούνται και το απόγευμα αναχωρούν για την Αμαλιάδα