Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η βραδιά των φαβορί (vid)

Η βραδιά των φαβορί (vid)
Παρασκευή, 6 Απριλίου 2018 - 01:08

Στα τρία από τα τέσσερα ζευγάρια των προημιτελικών του UEFA Europa League, η κατάσταση ξεκαθάρισε σε μεγάλο βαθμό από το πρώτο ματς. Η Άρσεναλ, η Ατλέτικο και η Λάτσιο έχουν αποκτήσει μεγάλο προβάδισμα για να περάσουν στα ημιτελικά. Αντίθετα, όλα είναι ανοικτά στο ζευγάρι της Μαρσέιγ με την Λειψία. Οι Γερμανοί νίκησαν 1-0 στην έδρα τους, αλλά η ρεβάνς είναι στη Μασσαλία. Το μοναδικό γκολ του ματς σημείωσε ο Βέρνερ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Ο Κώστας Μήτρογλου ήταν βασικός με την γαλλική ομάδα, αγωνίστηκε για 80 λεπτά και είχε μια καλή ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο.

Η Άρσεναλ ήταν καταιγιστική στο πρώτο ημίχρονου της αναμέτρησης με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, στο Λονδίνο. Νίκησε 4-1, με το τελικό αποτέλεσμα να διαμορφώνεται στα πρώτα 35 λεπτά. Δύο γκολ του Ράμσεϊ (9’, 28’) και ισάριθμα του Λεκαζέτ (23’ πέναλτι, 35’) έδωσαν αέρα πρόκρισης στους Λονδρέζους. Οι Ρώσοι είχαν ισοφαρίσει προσωρινά, σε 1-1, με τον Γκολόβιν.

Ανάλογο το σκηνικό και στη Μαδρίτη. Δύο γκολ για την Ατλέτικο στο πρώτο ημίχρονο, το πρώτο με τον Κόκε (1’) και το δεύτερο από τον Γκριεζμάν (40‘), κι αυτό το 2-0 που είχαν οι «ροχιμπλάνκος» έμεινε ως το φινάλε, αποτέλεσμα που τους δίνει μεγάλο προβάδισμα για να περάσουν στα ημιτελικά.

Ματσάρα έγινε στη Ρώμη. Η Λάτσιο με την Σάλτσμπουργκ προσέφεραν ένα ματς υψηλού επιπέδου, με συναρπαστική εξέλιξη, Οι Ιταλοί προηγήθηκαν 1-0 και 2-1 με τους Λούλιτς (8’) και Παρόλο (49’), για να ισοφαρίσουν σε ισάριθμες περιπτώσεις οι Αυστριακοί με Μπερίσα (30΄πέναλτι) και Μιναμίνο (71’). Οι «λατσιάλι» απάντησαν άμεσα και μέσα σε ένα πεντάλεπτο το 2-2 έγινε 4-2 χάρη στα γκολ του Φελίπε Άντερσον (74’) και του Ιμόμπιλε (76’) που σταμάτησαν το αήττητο σερί της Σάλυτσμπουργκ.

Οι τέσσερις ρεβάνς θα διεξαχθούν την Πέμπτη του Πάσχα.

Διαβάστε επίσης