Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Κρίμα, ειδικά γι αυτούς τους δύο!

Κρίμα, ειδικά γι αυτούς τους δύο!
Κυριακή, 29 Απριλίου 2018 - 18:02

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Μην παρεξηγηθούμε από τον τίτλο. Σε καμία περίπτωση δεν διαχωρίζουμε τους παίκτες του Ολυμπιακού ή υπονοούμε ότι ήθελαν αυτοί περισσότερο το Final 4 και την Ευρωλίγκα από τους υπόλοιπους. Απλά το ΑΞΙΖΑΝ περισσότερο από κάθε έναν σε αυτόν τον οργανισμό που λέγεται Ολυμπιακός. Είναι μεγαλύτερο το «κρίμα» που μπαίνει για τον Βασίλη Σπανούλη και τον Γιώργο Πρίντεζη, γιατί είναι οι ηγέτες του Ολυμπιακού, γιατί, κακά τα ψέματα, αυτοί κουβάλησαν την ομάδα και… αυτός σε τελική ανάλυση είναι κυρίως ο Ολυμπιακός. Χωρίς τους δύο αρχηγούς του εύλογα μιλάμε για μία εντελώς διαφορετική ομάδα κι αυτό θα το καταλάβουμε όλοι μας με το πέρας της σεζόν 2019-2020.

Ήθελαν πολλοί να διεκδικήσουν ακόμα μία Ευρωλίγκα έχοντας μπολιαστεί και σε αυτούς η ιδέα, ότι «επιτέλους, μετά από δύο εκτός έδρας τελικούς, να παίξουμε σε ένα γήπεδο με ευνοϊκές συνθήκες για μας», άσχετα αν θα γίνονταν εν τέλει ή όχι. Πάλεψαν πολύ, μόχθησαν ωστόσο τα πράγματα δεν έρχονται πάντα όπως τα υπολογίζουμε.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ

Ο Σπανούλης, έχοντας χάσει τα πρώτα 10 παιχνίδια της σεζόν στην Ευρωλίγκα ελέω τραυματισμού, έχοντας βαρεθεί να ακούει για την ηλικία του, αλλά και το ότι θα πρέπει να κάνει πίσω στο ροτέισον, απέδειξε στο παρκέ, εκεί που του αρέσει πάντα να «μιλάει», πόσο πολύ ήθελε και μπορούσε να οδηγήσει ξανά τον Ολυμπιακό στο κορυφαίο ραντεβού.

Ολοκλήρωσε τη φετινή Ευρωλίγκα με 14 πόντους μ.ο. όσους είχε και το 2015 αλλά και το 2013, με 47,4% στα δίποντα, παραπάνω από το 2013 και το 2015 και πανομοιότυπο ποσοστό με πέρσι, και 31,5% στα τρίποντα. Όσο είχε και πέρσι (στο 32% το 2013). Είχε μάλιστα (σε λιγότερα παιχνίδια) την 3η καλύτερή του επίδοση σε ασίστ καθώς μοίρασε συνολικά 134 (201 πέρσι) όταν το 2013 είχε 172 και 142 το 2015.

Από τον Φεβρουάριο και μετά, που φορμαρίστηκε και έφτασε στο σημείο που ήθελε και ήθελαν στην ομάδα είχε – με εξαίρεση το παιχνίδι με τη Ρεάλ που δεν πέτυχε πόντο- 16,7 πόντους μ.ο. με 5,7 ασίστ ανά ματς. Τελείωσε δε τα πλέι οφ με 18,8 πόντους και 5,3 ασίστ ενώ σε όλη τη σεζόν μέχρι στιγμής στην Ευρωλίγκα είναι ο 4ος σε ασίστ με 5,6 πίσω από τον Πάνγκος (6), τον Ερτέλ (6,4) και τον Καλάθη (8).

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ

Ο δε Πρίντεζης από την πλευρά του, ο οποίος είδε επιτέλους μετά από 2 χρόνια να έρχεται έτοιμο 4άρι πίσω από αυτόν, αλλά… δεν το χάρηκε καν, καθώς ο Τιλί τραυματίστηκε στην προθέρμανση της πρεμιέρας στην Ευρωλίγκα με την Μπασκόνια. Ξεκίνησε καλά στη σεζόν και είχε βρει ρυθμό μέχρι που τον βρήκε ένας τραυματισμός που δεν πίστευε και ο ίδιος. Ενώ είχε 21 πόντους με Μακάμπι, 15 με Κίμκι, 18 με Φενέρ, 21 με Ρεάλ, νταμπλ-νταμπλ με Βαλένθια (12 πόντους και 14 ριμπάουντ), παραμονή του αγώνα με την ΤΣΣΚΑ στο ΣΕΦ αισθάνθηκε ενοχλήσεις το πόδι του και μόλις κάθισε στον πάγκο μην πιστεύοντας τί τον βρήκε σε μία εποχή που είχε ρυθμό, ήταν έτοιμος να βουρκώσει, εξηγώντας στον «συννεφιασμένο» Σπανούλη δίπλα του τι είχε και που πόναγε.

Ο Πρίντεζης, έχασε τα επόμενα τρία παιχνίδια και τον πήγε όλο αυτό πίσω. Άρχισε να βρίσκει και πάλι τα πατήματά του (12 πόντους με τη Φενέρ και 7 ριμπάουντ/ 21 πόντους στη Μαδρίτη και 6 ριμπάουντ) και ολοκλήρωσε τη regular season με 16 πόντους μ.ο. στα τελευταία 5 παιχνίδια που αγωνίστηκε, καθώς έμεινε εκτός στα δύο τελευταία. Από το ματς της Μόσχας όμως είχε ξεκινήσει το πρόβλημα με τους κάλους και τη συνέχεια την γνωρίζετε πλέον όλοι.

Έπαιξε στα τρία από τα τέσσερα παιχνίδια με την Ζαλγκίρις και οι αριθμοί του φυσικά- καθώς δεν ήταν σε θέση να αγωνιστεί, αφού υπέφερε από τους πόνους και έφτασε στο σημείο μετά από 12 ενέσεις να μην τον ανακουφίζουν ούτε αυτές- μόνο… Πρίντεζη δεν θυμίζουν: 30% δίποντα, 12% τρίποντα και 7.7 πόντους μ.ο. αλλά και 5.3 ριμπάουντ. Άλλος στη θέση του, ούτε αυτά δεν θα είχε…

Ο επίλογος δεν γράφτηκε έτσι όπως θα ήθελαν οι δύο ηγέτες του Ολυμπιακού αλλά και… Euroleague Legends και άπαντες στην οικογένεια του Ολυμπιακού προσδοκούν και ελπίζουν, αυτοί οι δύο σπουδαίοι και χαρισματικοί παίκτες, οι δύο σημαίες του Ολυμπιακού, μέχρι να κλείσουν την καριέρα τους, να κρατήσουν ξανά την κούπα της Ευρωλίγκας στην αγκαλιά τους.

Διαβάστε επίσης

Προελαύνει η Ζαλγκίρις

Προελαύνει η Ζαλγκίρις

Οι Λιθουανοί δεν έμειναν στην επιτυχία τους και την πρόκριση στο Final 4 και ξεπέρασαν εύκολα την αντίσταση της Νεβέζις μ3 91-72 για το πρωτάθλημα

Μία αλλαγή έχει ακόμα στο ρόστερ!

Μία αλλαγή έχει ακόμα στο ρόστερ!

Ο Ολυμπιακός έχει δικαίωμα αντικατάστασης παίκτη στο ρόστερ της Α1 μέχρι και 24 ώρες πριν το πρώτο τζάμπολ στα πλέι οφ του πρωταθλήματος