Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τι... απίθανα είπες πάλι ρε πρόεδρε; Τι κορώνες πέταξες;

Τι... απίθανα είπες πάλι ρε πρόεδρε; Τι κορώνες πέταξες;
Δευτέρα, 30 Απριλίου 2018 - 19:25

Είναι πασιφανές πως ο Γιώργος Βασιλακόπουλος βρίσκεται όχι απλά σε μία άλλη εποχή, αλλά πραγματικά σε έναν δικό του κόσμο. Έχει μπει μέσα σε μια γυάλα και αντιλαμβάνεται μοναδικά τα πράγματα και κατά έναν τρόπο που ο κόσμος δεν μπορεί να «ακολουθήσει». Ίσως ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας να έχει… ξεμωράνει, ίσως να το κάνει επίτηδες και να παίζει με τα νεύρα του κόσμου, ωστόσο αν συνεχίσει έτσι, κινδυνεύει να του περάσουν την λευκή μπλούζα που δένει πίσω από τα χέρια.

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος βγήκε στον sport fm και πραγματικά μας έφτιαξε το απόγευμα. Τα ίδια και τα ίδια «φαντάσματα», οι ίδιες υποτιμητικές εκφράσεις και φυσικά… πάντα και για όλα φταίει το ΝΒΑ, η Ευρωλίγκα του Μπερτομέου και ποτέ αυτός και η Fiba.

Είπε για το ΝΒΑ πάλι πως «οι Αμερικανοί τους ξεφορτώνονται και τους στέλνουν στην Ευρώπη». Είπε πως «η τηλεοπτική προβολή του ΝΒΑ φθίνει συνέχεια».

Είπε για την κόντρα της Ευρωλίγκας με τη Fiba, την οποία παρομοίασε με… πειρατές, πως «τη λύση θα τη δώσει η κοινωνία. Δεν μπορεί κάποιοι κύριοι με τουπέ και φανφάρες να αποφασίζουν. Είναι αναιδέστατο και θρασύτητα να βάζεις αγώνες σωματείων με εθνικές ομάδες» όταν αυτό το έχει κάνει η Fiba.

Χαρακτήρισε την κόντρα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου με την Ευρωλίγκα «φυσιολογικό αποτέλεσμα. Είναι εταιρεία οικονομικών συμφερόντων η Ευρωλίγκα. Αυτό είναι το ξεκίνημα. Θα υπάρξουν κι άλλοι. Είδατε και στην Κίμκι έχουν φωνές μεγάλες, είδατε στη Μακάμπι τι γίνεται με Μακάμπι εσωτερικού και Μακάμπι εξωτερικού. Δεν πάει πίσω το ρέμα που ξεκίνησε. Δεν ξέρουν που είναι η έδρα της Εταιρείας. Γι αυτό χρησιμοποιούν γλώσσα επιθετικότατη που ξεπερνάει τα όρια της χυδαιότητας».

Θυμήθηκε να πει πως «η Σουπρολίγκα τότε είχε υπερισχύσει σε όλα τα επίπεδα της Uleb» (;) αλλά για το Champions League «δεν είμαι ικανοποιημένος. Είναι ένα ξεκίνημα που θα πάει καλύτερα και θα επικρατήσει. Ελλάδα σημαίνει και μπάσκετ. Θα στείλει μήνυμα το Final 4 στο ΟΑΚΑ. Περιμένω ανάλογο θέαμα των προσδοκιών πιστεύω. Θα είναι ηχηρό μήνυμα και κάλεσμα και δεν το λέω το κάλεσμα τυχαία».

Για την Ευρωλίγκα τόνισε «το επίπεδο το αγωνιστικό της Ευρωλίγκας πέφτει συνεχώς. Όχι και λίγο… Προχωράμε» αλλάζοντας γρήγορα-γρήγορα την κουβέντα.

Επανέφερε ξανά στην συζήτηση την «αμερικανοποίηση, παίζουμε το run n gun στην Ευρώπη. Η μόνη ομάδα που παίζει οργανωμένο μπάσκετ είναι η Ζαλγκίρις. Δεν είναι τυχαίο αυτό, σε άμυνα και επίθεση» και πάμε στα πραγματικά καλά…

Για τα λάθη στην Εθνική ομάδα- κρατηθείτε- «Δεν θα έλεγα μόνο λάθη, με τους πολλούς αγώνες στην Ευρωλίγκα φορτώνουμε τους παίκτες συνέχεια και έρχεται το αφεντικό και ο ίδιος ο παίκτης και λέει δεν μπορώ να αντεπεξέλθω. Το ΝΒΑ καθορίζει ποιος θα βγει πρωταθλητής Ευρώπης. Δείτε πόσους είχε η Σλοβενία στο Ευρωμπάσκετ. Από μας πόσοι λείπανε, από τη Ρωσία, από τη Γαλλία… Αυτοί καθορίζουν και τα αποτελέσματα σε επίπεδο Εθνικών ομάδων».

Όταν του είπαν βέβαια πως η Σλοβενία είχε τον Ντράγκιτς και η Ισπανία πολλούς από τους ΝΒΑερς, ο Βασιλακόπουλος απάντησε:
«Ε καλά τώρα οι Ισπανοί είναι μία ομάδα που παρακμάζει. Ο Γκασόλ έχει κολλήσει τα ένσημα του και τον αφήνουν να έρθει. Εδώ που τα λέμε βέβαια, ποιος είναι ο Γκασόλ, σιγά τον παίκτη».

Όταν τέθηκε θέμα για τους ανενεργούς μικρούς σε ηλικία που θα μπορούσαν να αναλάβουν θέσεις παραγόντων, φυσικά εκεί δεν παίζει πρόβλημα… «Δεν είναι πρόβλημα ο ρατσισμός ο ηλικιακός. Δεν είναι εκεί το θέμα… Αυτοί όλοι που ασχολούνται με το παγκόσμιο αθλητικό κίνημα είναι ένας συνδυασμός νεοπλουτισμού και απόκοσμου. Η Σιγκαπούρη να είναι κέντρο αθλητικών αποτελεσμάτων».

Πάντως σε κάτι συμφωνούμε με τον πρόεδρο: «Πρώτη φορά το ακούτε ότι δεν υπάρχει διαφάνεια;».

Τέλος για την μεγαλύτερη επιτυχία του είπε: «Να είναι πρόεδρος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ένας Έλληνας και να απονέμει το ευρωπαϊκό στην Ελλάδα (το 2005)». Όσο για τα λάθη του; «Δεν μπορώ να τα αξιολογήσω».

Διαβάστε επίσης

Χάνει το υπόλοιπο της σεζόν ο Κιμ Τιλί!

Χάνει το υπόλοιπο της σεζόν ο Κιμ Τιλί!

Υποβάλλεται σε αρθροσκόπηση ο Γάλλος φόργουορντ του Ολυμπιακού- Θα την έκανε το καλοκαίρι αλλά οι πόνοι έγιναν ανυπόφοροι- Δεν μπορούσε να πάει με θεραπεία λόγω κάποιων αλλεργιών

Ο Κάιλ Ουίλτζερ στη θέση του Κιμ Τιλί!

Ο Κάιλ Ουίλτζερ στη θέση του Κιμ Τιλί!

Ο Καναδός αντικαθιστά ξανά στο ρόστερ του Ολυμπιακού τον Γάλλο φόρηγουορντ και κλείνει την τελευταία αλλαγή που είχαν οι Πειραιώτες στο ρόστερ της Α1 ενόψει των πλέι οφ

Γιαννακόπουλος σε Μπερτομέου: «Άντε γ@μ&σ#υ»!

Γιαννακόπουλος σε Μπερτομέου: «Άντε γ@μ&σ#υ»!

Άμεση και στα δικά του πρότυπα ήταν η «απάντηση» του Δ. Γιαννακόπουλου στον Τζόρντι Μπερτομέου για τη νέα πειθαρχική δίωξη που ξεκίνησε η Ευρωλίγκα εναντίον του. Η γραπτή του δήλωση τα λέει όλα…