Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το σχέδιο της ΚΕΔ το λες και… οργανωμένο!

Το σχέδιο της ΚΕΔ το λες και… οργανωμένο!
Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2018 - 20:07
Αρθρογράφος: Θεόφιλος Τυριντζής
ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Το ότι η ΚΕΔ εκπλήσσει κάθε φορά με τον τρόπο της είναι δεδομένο. Όπως γεγονός είναι ότι τα μέλη της Επιτροπής Διαιτησίας κάθε φορά ακολουθούν όποια διαδικασία θέλουν οι ίδιοι. Δεν τηρείται κάποιο πρωτόκολλο, δεν είναι σαφές ποια «οδό» θα επιλέξουν, με ποια κριτήρια επιλέγονται ή κόβονται οι διαιτητές.

Για πρώτη φορά στην ιστορία όπως τονίζει και η ΚΑΕ Ολυμπιακός, πήραν την απόφαση να πάνε σε απευθείας ορισμό. Έκατσαν, έκαναν σύσκεψη, βασάνισαν το κεφάλι τους όπως ανέφερε ο Στέλιος Συμεωνίδης και είπαν «θα πάνε αυτοί οι τρεις. Ο Αναστόπουλος, ο Κορομηλάς και ο Μάνος. Τελεία».

Μάλιστα…

Τα ερωτήματα όμως που προκύπτουν μέχρι να φτάσουμε σε αυτή την απόφαση και σε αυτούς τους τρεις διαιτητές είναι πολλά.

Εν πρώτοις, μην ξεχνάμε πως από τη… λίστα, έχουν φύγει με συνοπτικές διαδικασίες τρεις διαιτητές. Εκτός είναι οι διεθνείς Γκόντας, Φούφης και Παπαπέτρου, με τον Κορομηλά να τον βάζουν αρχικά σε… μικρό τελικό και στη συνέχεια στον 4ο και τον 5ο. Όχι τυχαία όμως… Κρατήστε το αυτό. Στη πορεία έφυγε και ο Σχινάς. Μείον ένας ακόμη… Αυτόματα στερεύει η δεξαμενή.

Και κάπου εκεί λες, εν πάση περιπτώσει, να δούμε ποιους θα επιλέξουν από αυτούς που έμειναν. Γιατί ακόμα και ένας άνθρωπος που δεν ασχολείται και πολύ, είναι αδύνατο να πιστέψει πως ο Μάνος είναι πιο ικανός και πιο έμπειρος από τον επίσης διεθνή Πηλοΐδη.

Ο Πηλοΐδης, ο οποίος θυμίζουμε είχε οριστεί ως ΠΡΩΤΟΣ στον 1ο τελικό (τον οποίο κέρδισε ο Ολυμπιακός) και δεν άρεσε. Όπως επίσης και ο Καρακατσούνης είχε οριστεί ως πρώτος στον 3ο τελικό.

Προσέξτε τώρα: Για τον Καρακατσούνη ο Ολυμπιακός έχει ζητήσει εξαίρεση εδώ και καιρό από την ΚΕΔ και δεν έχει γίνει αποδεκτή. Στον 3ο τελικό μάλιστα δεν ήταν καθόλου καλός. Αλλά προκειμένου να μπει κάποιος «εκλεκτός» κόπηκε κι αυτός με συνοπτικές διαδικασίες. Εμάς αυτό μας βγάζει…

Τι θέλουμε να πούμε εν ολίγοις; Πως είναι δυνατόν να έχεις δύο διαιτητές που τους αξιολογείς ως πρώτους για να σφυρίξουν σε τελικούς αλλά για το τελευταίο παιχνίδι τους κόβεις; Δεν έχει καμία απολύτως λογική αυτή η… πρακτική της ΚΕΔ.

Και η ίδια η ΚΕΔ, αν θέλετε να το δούμε και… ρομαντικά (γι αυτούς) και από επαγγελματική σκοπιά (πάλι γι αυτούς) δεν σεβάστηκε τον Πηλοΐδη (τον οποίο δεν θέλει αποδεδειγμένα ο Παναθηναϊκός) που σφυρίζει για τελευταία χρονιά. Προφανώς επειδή θα ήταν το τελευταίο του παιχνίδι έκριναν ανάλογα. Ότι ίσως δεν μπορεί να επηρεαστεί από οτιδήποτε. Μόνο εκείνοι γνωρίζουν πραγματικά...

Πως είναι δυνατόν μετά ο κόσμος του Ολυμπιακού να μην σκεφτεί πως τον «κόψανε» επειδή κέρδισε ο Ολυμπιακός στον 1ο τελικό; Καθόλα εύλογη θα είναι η απορία.

Για τον Κορομηλά τώρα, το είπαμε και σε άλλο κείμενο. Στάχτη στα μάτια μας κάνει όλο αυτό. Και ξέρετε κάτι; Θα πάει η ΚΕΔ και η ΕΟΚ στο δικαστήριο που έχουν με τους Γκόντα-Φούφη και θα πει «ορίστε, σε δύο τελικούς σερί σφύριξε». Μια χαρά άλλοθι θα έχουν.

Αλλά δεν τον προστατεύουν ούτε αυτόν. Προσέξτε. Δεν παίρνουμε το μέρος κανενός διαιτητή. Τις πρακτικές της ΚΕΔ αναλύουμε. Θα έπρεπε να τον έχει προστατέψει μετά την ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός που η μισή ήταν για τον Κορομηλά. Και πείτε μου εσείς τώρα, μετά από αυτή την στοχοποίηση πως θα σφυρίξει… Δεν θα είναι επηρεασμένος; Ελάτε τώρα… Και η ΚΕΔ δεν έκανε από πάνω και καμία αναφορά γι αυτό το θέμα στη συνεδρίαση που βρίσκονταν και οι δύο ομάδες.

Ο Στέλιος Συμεωνίδης προτίμησε να πει «κοιταχτήκαμε στα μάτια» και έκανε και πλακίτσα (αποδεκτή από όλες τις πλευρές) πως «θα ερωτευτούν ξανά Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός».

Εν πάση περιπτώσει, καταλαβαίνει και ο πλέον αδαής πως όλα αυτά είναι ανεξήγητα. Κόβονται διαιτητές με το έτσι θέλω χωρίς καμία αναφορά.

Κλείνοντας να παραθέσουμε και δύο στατιστικά στοιχεία… Σας αρέσουν αυτά!

1) Ο Μάνος πέρσι και φέτος έχει σφυρίξει σε τρεις τελικούς και στους τρεις έχει κερδίσει ο Παναθηναϊκός.

2) Το δίδυμο δε Αναστόπουλος – Μάνος ήταν στον 2ο τελικό και 5ο περσινό τελικό στο ΣΕΦ… Και στα δυο παιχνίδια κέρδισε ο Παναθηναϊκός!

Διαβάστε επίσης