Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο «Σάσα θα τα καταφέρει στον Ολυμπιακό»!

Ο «Σάσα θα τα καταφέρει στον Ολυμπιακό»!
Σάββατο, 14 Ιουλίου 2018 - 11:01
Αρθρογράφος: Θεόφιλος Τυριντζής
ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Ο Γιάννης Αθηναίου, πριν πάει στο Μιλάνο για την Αρμάνι, είχε συναντήσει στη Θεσσαλονίκη, τη σεζόν 2013-14 τον Σάσα Βεζένκοφ, με τον νυν φόργουορντ του Ολυμπιακού από την προηγούμενη κιόλας χρονιά να αφήνει τα διαπιστευτήριά του στο πρωτάθλημα της Α1 με τον Άρη. Είχε αναδειχθεί ως ο καλύτερος νέος παίκτης του πρωταθλήματος, κάτι που επανέλαβε και τη σεζόν όπου συνυπήρξαν στο παρκέ του Αλεξάνδρειου οι δυο τους…

Ο πρώην γκαρντ του Ολυμπιακού λοιπόν μίλησε στο gavros.gr για τον… νυν φόργουορντ του Ολυμπιακού λέγοντας αρχικά πως «είναι ένα πάρα πολύ καλό παιδί σαν χαρακτήρας και σαν αθλητής είναι σωστός επαγγελματίας. Το πέρασμά του από την Μπαρτσελόνα θεωρώ ότι τον βοήθησε πάρα πολύ επαγγελματικά, αλλά και το να πάρει εικόνες από το υψηλότερο επίπεδο, οπότε νομίζω ότι ο Ολυμπιακός έκανε μία πολύ καλή προσθήκη και είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρει».

«Σουτ, πάσα… μυαλό»

Μιλώντας στη συνέχεια για τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του Σάσα Βεζένκοφ, ο Γιάννης Αθηναίου μας είπε ότι «δυνατό του σημείο είναι σίγουρα το σουτ και ότι είναι ένα παιδί πάρα πολύ έξυπνο. Παίζει πολύ μυαλωμένα μέσα στο παιχνίδι, «διαβάζοντας» τις φάσεις και έχει πολύ καλή επαφή με το καλάθι. Είναι πιο πολύ «πικ εν ποπ» παίκτης αλλά είναι πολύ καλός στο να «διαβάζει» και να πασάρει τη μπάλα στο «χάι λόου» και στους ψηλούς, όπως επίσης είναι παιδί που μπορεί να δημιουργήσει φάσεις. Ξέρει μπάσκετ, είναι καλός πασέρ και σε συνδυασμό με το ότι είναι έξυπνος τον βοηθάει στο να δημιουργεί και από το ποστ και όχι μόνο με πρόσωπο».

«Στον Ολυμπιακό μαθαίνεις να παίζεις με πίεση»

Για την πίεση που θα συναντήσει στον Ολυμπιακό, ο Έλληνας διεθνής γκαρντ υποστήριξε πως «η Μπαρτσελόνα και ο Ολυμπιακός είναι τεράστια κλαμπ, ενδεχομένως εδώ στην Ελλάδα η πίεση να είναι μεγαλύτερη, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για συλλόγους όπως είναι ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός, οπότε μπορούμε να πούμε ότι έχει πάρει μία… πρώτη γεύση από την Μπαρτσελόνα, που είναι ένα σημαντικό κλαμπ με ιστορία. Αλλά ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα στην οποία οι παίκτες μαθαίνουν και πρέπει να μαθαίνουν να ζουν και να παίζουν με πίεση, είτε είναι εύκολο παιχνίδι είτε κρίσιμο».

«Πάντα ρωτάει για να μάθει»

«Πάντα ήταν ένα παιδί το οποίο ρώταγε να μάθει. Πάντα είχαμε πολύ καλή συνεργασία. Είναι παιδί που ζητάει και θέλει να ακούσει τη γνώμη σου και ειδικά από μεγαλύτερους. Πάντα προσπαθεί για το καλύτερο μέσα στο παιχνίδι και να αφομοιώσει αυτά που του λένε και οι προπονητές και οι συμπαίκτες του και να τα περάσει μέσα στο γήπεδο».

Διαβάστε επίσης

Τα τελευταία κομμάτια του παζλ...

Τα τελευταία κομμάτια του παζλ...

Ο Ολυμπιακός μετά την απόκτηση και του Σάσα Βεζένκοφ βρίσκεται στην τελική ευθεία για να ολοκληρώσει το ρόστερ του ενόψει της νέας σεζόν.

«Κυνηγάω το όνειρό μου»

«Κυνηγάω το όνειρό μου»

Ο Πιέρια Χένρι μίλησε στην Boston Globe και τόνισε πως θέλει να μείνει… σπίτι του (ΗΠΑ) γνωρίζοντας πως έχει τις ικανότητες και τον επαγγελματισμό για το ΝΒΑ.