Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πρώτο crash test κόντρα σε… Λερναία Ύδρα!

Πρώτο crash test κόντρα σε… Λερναία Ύδρα!
Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2018 - 19:22
Αρθρογράφος: Θεόφιλος Τυριντζής
ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Πρώτο crash test για τον Ολυμπιακό! Ένα ματς στη Μόσχα μέσα από το οποίο περιμένουμε να δούμε που βρίσκεται, τι μπορεί να κάνει απέναντι σε μία ομάδα που παραδοσιακά βρίσκεται στο Final 4 και κάθε χρόνο προβάλει ως ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Ο Ολυμπιακός θα έχει την ευκαιρία απέναντι στην ΤΣΣΚΑ να μετρήσει τις δυνάμεις του, να δει σε τι βαθμό βρίσκεται και να παίξει ένας υψηλής έντασης και δυναμικότητας ματς, κόντρα σε μία ομάδα με πληθώρα λύσεων. Έχει βέβαια και ο Ολυμπιακός τα δικά του ατού…

Εν πρώτοις, η ΤΣΣΚΑ- η οποία μαζί με τη Ρεάλ, είναι οι μόνες ομάδες με 4-0 σε αυτές τις πρώτες αγωνιστικές της Ευρωλίγκας- είναι…

* 2η σε σκοράρισμα με 92.3 πόντους μ.ο. (σ.σ. 1η η Ρεάλ με 96.5 πόντους)

* 1η σε ριμπάουντ με 39 μ.ο. (μαζί με Ρεάλ Μαδρίτης)

* 2η σε επιθετικά ριμπάουντ με 13 μ.ο.

* 6η σε κλεψίματα με 7.3

* 8η σε μπλοκ με 2.5 μ.ο.

* 13η σε λάθη με 11/ 3ος ο Ολυμπιακός με 13.75

Στα τρίποντα οι δύο ομάδες βρίσκονται κοντά με την ΤΣΣΚΑ να έχει την 6ο καλύτερο ποσοστό ευστοχίας με 37.63% και τον Ολυμπιακό το 8ο 36.5%.

Εκεί που υπερτερούν οι «ερυθρόλευκοι» είναι στα δίποντα, καθώς βρίσκονται στην 2η θέση με ποσοστό ευστοχίας 61.64% τη στιγμή που η ΤΣΣΚΑ είναι 13η με 53.8% αλλά και στις ασίστ.

Ο Ολυμπιακός είναι 3ος στη λίστα (σ.σ. Ρεάλ σε 1η και Φενέρ σε 2η θέση αντίστοιχα) καθώς μοιράζει 20.7 ασίστ κατά μ.ο. και η ΤΣΣΚΑ… 11η με 17.3 τελικές πάσες ανά ματς. Αυτό το τελευταίο βέβαια έχει και μία διαφορετική ανάγνωση.

Η ΤΣΣΚΑ έχει τους παίκτες που μπορούν να δημιουργήσουν για τον εαυτό τους. Δεν είναι τυχαίο πως πλην του Νάντο Ντε Κολό, που είναι ο πρώτος σκόρερ της με 19 πόντους κατά μ.ο. έχει άλλους πέντε παίκτες που σκοράρουν τουλάχιστον 9.5 πόντους ανά ματς. Σχεδόν διψήφιοι δηλαδή…

* Ο Κλάινμπερν- παίκτης του Μπλατ στην Νταρουσάφακα- σκοράρει 10.8 πόντους μ.ο.

* Ο Χίγκινς βάζει 15.5 πόντους

* Από 9.5 πόντους μ.ο. έχουν οι δύο πρώην «ερυθρόλευκοι» σέντερ, Χάινς και Χάντερ καθώς επίσης και ο Σέρχι Ροντρίγκες.

Εκτός λίστας είναι ο Κουρμπάνοφ (7.7 πόντους), ικανός για τη ζημιά ανά πάσα στιγμή αλλά και ο Βορόντσεβιτς που χρησιμοποιείται πλέον για 13 λεπτά.

Κλείνοντας, να προσθέσουμε πως ο Ολυμπιακός σκοράρει 12 πόντους σε αιφνιδιασμό κατά μέσο όρο, τη στιγμή που η ΤΣΣΚΑ βάζει 4 πόντους μ.ο.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Πρώτο crash test κόντρα σε… Λερναία Ύδρα!
Πρώτο crash test κόντρα σε… Λερναία Ύδρα!

Διαβάστε επίσης

Οι διαιτητές του Κυπέλλου

Οι διαιτητές του Κυπέλλου

Σώμος, Τσαρούχα και Ανδρικόπουλος θα σφυρίξουν τον Ολυμπιακό στο ματς με τον Κολοσσό Ρόδου (Κυριακή 4/11) για τα προημιτελικά του Κυπέλλου.