Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το σέρβικο «τείχος» (pics, vids)

Το σέρβικο «τείχος» (pics, vids)
Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2018 - 19:34
Αρθρογράφος: Θεόφιλος Τυριντζής
ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Δεν χωρά αμφισβήτηση πως ο Νίκολα Μιλουτίνοφ πραγματοποιεί μέχρι στιγμής την καλύτερη του χρονιά με τον Ολυμπιακό. Είναι κάτι άλλωστε που καταμαρτυρούν και οι αριθμοί, πέραν της εικόνας του που καθρεπτίζεται στο παρκέ.

Ο Σέρβος σέντερ του Ολυμπιακού, είναι ο πολυτιμότερος των «ερυθρόλευκων» στην Ευρωλίγκα, σε αυτές τις 9 αγωνιστικές με βάση (και) το ranking του (17,3 μ.ο. και 156 σύνολο) όντας «διπλός» στα 4 ματς από τα 9 σε πόντους και στα 8 από τα 9 στο σύστημα αξιολόγησης.

Ο Μιλουτίνοφ αναμένεται να έχει δουλίτσα απέναντι στον Άλεν Όμιτς, τον γνωρίζει καλά, το πώς κινείται και τι μπορεί να κάνει στο παρκέ, με τον ψηλό της Μπούντουσνοστ να έχει φέτος 10 πόντους μ.ο. και 5.4 ριμπάουντ. Παίρνει μάλιστα 2.9 επιθετικά ριμπάουντ ανά ματς, κάτι που μόνο 4 παίκτες στη φετινή Ευρωλίγκα κάνουν καλύτερα από αυτόν. Φυσικά ένας από αυτούς είναι ο Νίκολα Μιλουτίνοφ.

Ο Σέρβος σέντερ του Ολυμπιακού βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τα κερδισμένα επιθετικά ριμπάουντ (3.2) μαζί με τον Μάικλ Έρικ της Νταρουσάφακα, ενώ είναι ο πρώτος στη λίστα με τα συνολικά ριμπάουντ στην διοργάνωση (7.3 μ.ο.) αλλά και 3ος στα μπλοκ (1.1) καθώς στα τελευταία 6 από τα 7 παιχνίδια του Ολυμπιακού έχει τουλάχιστον ένα μπλοκ. Συν του ότι σκοράρει και 10.2 πόντους μ.ο. τη με 61% στα δίποντα, τη στιγμή που πέρσι είχε 8.8 πόντους μ.ο. (με 65% δίποντα) και πρόπερσι 4.4 πόντους (με 58% στα δίποντα).

Ήδη έχει φτάσει τα 10 μπλοκ όταν πέρσι είχε σύνολο 18 και κυνηγάει τα 29 της περιόδου 2106-17, ενώ αναφορικά με τα ριμπάουντ πέρσι ο μέσος όρος του ήταν 5.7 και πρόπερσι 3.3!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Το σέρβικο «τείχος» (pics, vids)
Το σέρβικο «τείχος» (pics, vids)

Διαβάστε επίσης