Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το νου σας ρεμάλια… (pics)

Το νου σας ρεμάλια… (pics)
Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2019 - 18:31
Αρθρογράφος: Θεόφιλος Τυριντζής
ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Η Μπαρτσελόνα, μετά από ένα σερί πέντε (5) νικών στην Ευρωλίγκα, θα έρθει στον Πειραιά προερχόμενη από 0/2, καθώς στις δύο τελευταίες αγωνιστικές ηττήθηκε από Μακάμπι στο Τελ Αβίβ και ΤΣΣΚΑ στη Βαρκελώνη. Σε αυτές τις δύο αναμετρήσεις έκανε 14.5 λάθη, παραπάνω από τον μέσο όρο της και… έδωσε 18.5 πόντους μ.ο. στον αντίπαλο από αυτά. 18.5 πόντους μ.ο. από τα δικά της λάθη!! Καθόλου αμελητέο.

Συν τοις άλλοις, η ομάδα του Σβέτισλαβ Πέσιτς φημίζεται για την αρετή της στα επιθετικά ριμπάουντ και στους πόντους που παίρνει από δεύτερες ευκαιρίες, ωστόσο ενδεικτικό είναι πως απέναντι στη Μακάμπι του Γιάννη Σφαιρόπουλου, πήρε μόλις 6 επιθετικά (από τα 11 όπως συνηθίζει) και κέρδισε από αυτά… 1 ολόκληρο πόντο.

Είναι σαφές λοιπόν, τι θέλει και τι θα επιδιώξει ο Ολυμπιακός το βράδυ της Πέμπτης απέναντι στους «μπλαουγκράνα». Η άμυνά του θα πρέπει να πιέσει την Μπαρτσελόνα η οποία αν ζοριστεί θα κάνει το λάθος και θα δώσει εύκολους πόντους στο τρανζίσιον, ενώ σαφέστατα ο Ολυμπιακός θα πρέπει να προσέξει το αμυντικό ριμπάουντ ώστε να μην δώσει δεύτερες ευκαιρίες για σκορ στους Καταλανούς.

Είναι ενδεικτικό πως στο 5-0 που έτρεξε η Μπαρτσελόνα πριν τις δύο ήττες της στα τελευταία δύο ματς είχε…

* 14 πόντους από 2η ευκαιρία κόντρα στην Μπασκόνια

* 12 απέναντι στην Εφές

* 15 κόντρα στη Νταρουσάφακα

* 12 στο Μιλάνο

* 16 με τον Παναθηναϊκό

Η… διαφορά στο «Παλάου» και η κορυφαία επίδοση

Στο πρώτο παιχνίδι στη Βαρκελώνη, εκεί που ο Ολυμπιακός σημείωσε μία από τις καλύτερες αμυντικές του βραδιές, έγινε… πάρτι στα επιθετικά ριμπάουντ και από τις δύο ομάδες. Η Μπαρτσελόνα είχε πάρει 16 επιθετικά ριμπάουντ (4 ο Οριόλα) και ο Ολυμπιακός 21 (7 ο Μιλουτίνοφ. Αυτή παραμένει και η καλύτερη επίδοσή του μέχρι σήμερα στην συγκεκριμένη κατηγορία. Η διαφορά τους ήταν πως ο Ολυμπιακός δέχτηκε 10 πόντους από αυτά της Μπαρτσελόνα, ενώ πέτυχε 20 από τα δικά του.

Πολλά λάθη και οι δύο

Ολυμπιακός και Μπαρτσελόνα πάντως μοιάζουν αρκετά σε αυτές τις δύο κατηγορίες. Ξεχωρίζουν στα επιθετικά ριμπάουντ, αλλά κάνουν και τα ίδια λάθη. Οι λεπτομέρειες που συνηθίζουν να λένε οι προπονητές οι οποίες θα παίξουν ρόλο. Ιδίως τα λάθη για τον Ολυμπιακό είναι μείζονος σημασίας καθώς συνηθίζει να στέλνει τη… μπάλα στα χέρια του αντιπάλου και να δίνει απλόχερα πόντους.

Τα επιθετικά ριμπάουντ των δύο ομάδων

Τα λάθη που κάνουν Ολυμπιακός και Μπαρτσελόνα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Το νου σας ρεμάλια… (pics)
Το νου σας ρεμάλια… (pics)

Διαβάστε επίσης

Ο Γκος πήγε… Κούβα (vid)

Ο Γκος πήγε… Κούβα (vid)

Ο Αμερικανός γκαρντ του Ολυμπιακού έπαιξε στο παιχνίδι της «ερυθρόλευκης» ΚΑΕ «ο γύρος του κόσμου» και πήγε σε χώρα, απαγορευμένη μέχρι πρότινος για τους Αμερικανούς.