Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Όνειρο να παίξω στο NBA, θέλω να παίξω για τη Σερβία»

«Όνειρο να παίξω στο NBA, θέλω να παίξω για τη Σερβία»
Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019 - 17:59

Το ντεμπούτο του στην Ευρωλίγκα με τη φανέλα του Ολυμπιακού πραγματοποίησε κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου ο Αλεξέι Ποκουσέφσκι, με τον νεαρό γκαρντ/φόργουορντ των Πειραιωτών, όπως είναι φυσικό, να είναι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό.

Ο 17χρονος παίκτης του Θρύλου μίλησε στην σερβική εφημερίδα Blic και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη σχέση του με τον Ντέιβιντ Μπλατ και τους συμπαίκτες του, στο ντεμπούτο του στην Ευρωλίγκα, αλλά και στα μελλοντικά του σχέδια και στόχους.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το αν θα αγωνιστεί στην εθνική Σερβίας ή την αντίστοιχη της Ελλάδας:

«Δεν έχει αλλάξει κάτι… Στηρίζω την απόφασή μου να παίξω μόνο για τη Σερβία. Είμαι Σέρβος… Χρειάζεται άλλος λόγος»;

Για τον Ντέιβιντ Μπλατ και το ντεμπούτο του στην Ευρωλίγκα:

«Έχω μια εξαιρετική σχέση με τον Ντέιβιντ Μπλατ όπως και με όλους στην ομάδα. Ξέρουν ότι είμαι ο νεότερος και όλοι προσπαθούν να με βοηθήσουν… Δεν ένιωσα το παραμικρό άγχος όταν ο κόουτς μού ζήτησε να βγω στο παρκέ και να παίξω για πρώτη φορά στην Euroleague. Ήταν ένα παράξενο συναίσθημα, όλοι με χειροκροτούσαν… Πλέον τα πράγματα είναι πιο εύκολα».

Για τους μελλοντικούς του στόχους:

«Νομίζω είναι φυσιολογικό να σκέφτομαι ότι μια μέρα θα παίξω στο ΝΒΑ. Είναι λογικό, από τη στιγμή που πολλοί Σέρβοι έχουν παίξει ή συνεχίζουν να αγωνίζονται εκεί. Θα ήθελα να γίνω μέλος αυτής της διαδικασίας. Σίγουρα υπάρχει χρόνος… Είναι καλό να σε συγκρίνουν με έναν παίκτη όπως ο Νίκολα Γιόκιτς».

Για την κόντρα με τον Παναθηναϊκό:

«Η αντιπαλότητά τους είναι τρομερή! Δεν μπορώ να τη συγκρίνω με τη Σερβία»

Διαβάστε επίσης

Τούς έκανε Ουόριορς, τον «έντυσε»… Κάρι!

Τούς έκανε Ουόριορς, τον «έντυσε»… Κάρι!

Ασύλληπτα αυτά που επέτρεψε ο Ολυμπιακός. Μία από τις χειρότερες επιθέσεις του έβαλε 90 πόντους. Αυτός στη χειρότερη άμυνα της Ευρωλίγκας, έβαλε μόλις 67 πόντους. Τα ρεκόρ του Έρικσον και τα φάουλ που του… έκαναν!

Η αναμενόμενη ποινή...

Η αναμενόμενη ποινή...

Με αφαίρεση -6 βαθμών τιμωρήθηκε ο Ολυμπιακός για το ματς με τον ΠΑΟ, στο ΣΕΦ, που δεν έγινε.

Ελάχιστες ασίστ!

Ελάχιστες ασίστ!

Όταν απέναντι σε μια ομάδα που δεν έχει στόχους στη διοργάνωση όπως η Γκραν Κανάρια, μια ομάδα δίνει μόλις 8 ασίστ, δεν πας πουθενά.