Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ξεκινάει…

Ξεκινάει…
Τετάρτη, 29 Μαΐου 2019 - 21:43
Αρθρογράφος: Θεόφιλος Τυριντζής
ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Αγγελόπουλοι και Ντέιβιντ Μπλατ συζήτησαν για τα πάντα που αφορούν την ομάδα και ο σχεδιασμός για την επόμενη σεζόν ξεκινάει και τυπικά, καθώς ουσιαστικά, η εκκίνηση έχει γίνει ήδη κάποιες εβδομάδες νωρίτερα.

Οι δύο πλευρές μίλησαν όπως ήταν φυσικό και για τα… εξωαγωνιστικά θέματα, όπως η συμμετοχή ή μη της ομάδας στην Αδριατική Λίγκα, την Α2, τις δικαστικές αποφάσεις που εκκρεμούν και την αντιμετώπιση που έχει ο Ολυμπιακός από τη διαιτησία και την Ομοσπονδία, έγινε απολογισμός της σεζόν και συζήτησαν διεξοδικά και για τον σχεδιασμό της ομάδας για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Το μπάτζετ (το οποίο θα είναι ανεβασμένο σε λογικά πλαίσια), τους στόχους, τα πάντα…

Όπως και να έχει, ο Ολυμπιακός θα αγωνίζεται στην Ευρωλίγκα. Μία διοργάνωση από του χρόνου 18 ομάδων και θέλει να επιστρέψει ανταγωνιστικός, δυνατός όπως τον είχε συνηθίσει ο κόσμος και με πρωταγωνιστικό ρόλο.

Κακά τα ψέματα, από τον Φεβρουάριο και μετά ο Ολυμπιακός δεν απέδωσε, δεν έπαιξε μπάσκετ, πολλά προβλήματα κλυδώνισαν την ομάδα και όλα αυτά πρέπει να λυθούν. Επιβάλλεται να δοθεί η σωστή έκταση του προβλήματος και να επιλυθούν κι όχι να καλυφθούν.

Ο Ντέιβιντ Μπλατ έχει ήδη γνώμη για το υπάρχον ρόστερ, με ποιους θέλει να πορευτεί και την επόμενη σεζόν και ποιοι δεν θα συνεχίσουν στην ομάδα (το έχει δείξει άλλωστε και μέσα από τα παιχνίδια, ποιους εμπιστεύεται και ποιους όχι) και από εκεί και πέρα, βήμα το βήμα- ή καλύτερα κομμάτι (του παζλ) το κομμάτι θα ξεκινήσει το χτίσιμο της ομάδας.

Σίγουρα, θα «καίγονται» μέχρι τις 20 Ιουλίου για το αν οι Σπερς θα καταβάλλουν τη ρήτρα στο συμβόλαιο του Νίκολα Μιλουτίνοφ για να τον αποκτήσουν, ωστόσο οι «ερυθρόλευκοι», από τη δική τους πλευρά, μπορούν και έχουν το δικαίωμα να καθίσουν κάτω με τον Σέρβο και να αναπροσαρμόσουν το συμβόλαιό του τόσο σε οικονομικές απολαβές όσο και σε χρονική διάρκεια (σ.σ. ολοκληρώνεται το 2020). Μία πρώτη κουβέντα έχουν κάνει. Μέχρι την προθεσμία του ΝΒΑ-out που έχει ο Μιλουτίνοφ, είναι βέβαιο ότι θα έχουν ανιχνεύσει και τις προθέσεις των Σπερς, με τους ανθρώπους των οποίων διατηρούν άριστες σχέσεις και πολυετή συνεργασία.

Από κει και πέρα, είναι δεδομένη η επιθυμία για την απόκτηση «πενταδάτων» παικτών. Παικτών με ηγετικά προσόντα. Ποτέ δεν έκρυψαν ότι θα ήθελαν πίσω τον Κώστα Σλούκα και υπάρχει κοινή επιθυμία για εκ νέου συνεργασία. Έχει οψιόν στο συμβόλαιό του με τη Φενέρμπαχτσε και μπορεί να μείνει ελεύθερος, ενώ ακούγεται έντονα, δίχως να έχει επιβεβαιωθεί από κάποια από τις δύο πλευρές, πως έχουν γίνει κάποιες πρώτες επαφές. Αδιάφορους δεν τους αφήνουν στον Πειραιά και οι επίσης πρώην δικοί τους, Χάινς και Χάντερ τα συμβόλαια των οποίων ολοκληρώνονται με την ΤΣΣΚΑ. Παρακολουθούν εκεί τις εξελίξεις διακριτικά. Επίσης, μένει να δούμε αν θα υπάρξει επαναπροσέγγιση με τον Πιέρια Χένρι που πέρσι το καλοκαίρι είχε αποτελέσει διακαή πόθο του Ντέιβιντ Μπλατ και υπέγραψε συμβόλαιο 1 έτους με την Ούνιξ Καζάν. Ο ίδιος είχε δηλώσει το καλοκαίρι στο Ηράκλειο της Κρήτης πως θέλει να παίξει υπό τις οδηγίες του Ντέιβιντ Μπλατ και φάνηκε μέσα στη σεζόν, πως με αυτόν τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά.

Οι σίγουροι από τους ξένους που δεν θα συνεχίσουν στον Ολυμπιακό, είναι λίγο πολύ είναι δεδομένοι. Ο Γιάνις Τίμα έχει συμβόλαιο αλλά ούτε ο ίδιος ούτε ο Ολυμπιακός επιθυμούν να συνεργαστούν. Τα πάει εξαιρετικά στην Κίμκι έχει ταιριάξει εκεί και κατά πως φαίνεται θα παραμείνει (το έχουν πει άλλωστε ότι τον θέλουν) ενώ ολοκληρώθηκε και το συμβόλαιο του Γιάνις Στρέλνιεκς, ο οποίος έπαιζε τραυματίας με τη Λετονία και επιδείνωσε την κατάστασή του. Ολοκληρώθηκε και το συμβόλαιο του Γουίλ Τσέρι.

Ο Ντέιβιντ Μπλατ έχει κάνει ήδη τις διεργασίες του και για Έλληνες παίκτες που θα υποστηρίξουν το ρόστερ όπως είναι ο Κόνιαρης.

Διαβάστε επίσης