Ντουντούκα
Άντε να αρχίσει ξανά η μπαλίτσα να δούμε Θρύλο...
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Έγκριση Ευρωλίγκας σε Ολυμπιακό!

Έγκριση Ευρωλίγκας σε Ολυμπιακό!
Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2019 - 17:51

Με την έγκριση της Ευρωλίγκας στον Ολυμπιακό, μεταξύ άλλων σημαντικών αποφάσεων, να συμμετέχει στην κορυφαία διοργάνωση παρ’ όλο που δεν θα αγωνίζεται στο πρώτο πρωτάθλημα της χώρας του, ολοκληρώθηκε το meeting της Ευρωλίγκας μεταξύ των μελών/ομάδων, όπου λήφθηκαν σημαντικές αποφάσεις για τη συμμετοχή των ομάδων σε Ευρωλίγκα και Eurocup, τα μπάτζετ και τα έσοδα από την διοργάνωση.

Πιο συγκεκριμένα:

- Ακούστηκε η αναφορά των διαιτητών, η οποία περιλάμβανε πρωτόκολλα επικοινωνίας και διαφάνειας, τον προτεινόμενο αριθμό διαιτητών στην Ευρωλίγκα, εκπαιδευτικά προγράμματα και το σύστημα του instant replay.

- Εγκρίθηκαν σημαντικές συνθήκες βελτίωσης εργασίας για το 2019-20 που προτάθηκαν από διαφορετικούς μετόχους.

- Η Ένωση Παικτών ενέκρινε προτάσεις για το καλεντάρι του 2019-20, για δεύτερη ιατρική γνώμη για τους παίκτες που τραυματίζονται, για ληξιπρόθεσμες πληρωμές, για προπονήσεις, για συνθήκες προετοιμασίας και ταξιδιών.

- Το Συμβούλιο των Προπονητών ενέκρινε προτάσεις για ληξιπρόθεσμες οφειλές, για αποζημίωση σε περίπτωση θανάτου και αναπηρίας και μια νέα αίθουσα συνεδριάσεων.

- Η Ένωση Διαιτητών επικύρωσε την τελική πρόταση της Ευρωλίγκας στην UEBO (Union of Euroleague Basketball Officials).

- Εγκρίθηκαν οι ισολογισμοί του 2018-19 και οι προϋπολογισμοί και τα μπάτζετ του 2019-20, όπως και τα ποσά οικονομικής διανομής των νέων συλλόγων και τα κριτήρια για την προσεχή περίοδο, τα οποία αυξάνονται στο 16%, συγκριτικά με το 2018-19.

- Εγκρίθηκαν αλλαγές στους κανονισμούς και το καταστατικό της διοργάνωσης, συμπεριλαμβανομένων και αλλαγών στους κανονισμούς των παιχνιδιών, όπως προτάθηκαν από τους μετόχους της ECA.

- Εγκρίθηκαν νέοι κανονισμοί για το Financial Stability Fair Play (χρηματοπιστωτική σταθερότητα των ομάδων), συμπεριλαμβανομένων: αυξημένοι μηχανισμοί διαφάνειας, βελτιωμένα κριτήρια προϋπολογισμών των συλλόγων, περαιτέρω προοδευτική μείωση της μέγιστης επιτρεπόμενης συμμετοχής των μετόχων, φτάνοντας το 40% κατά την περίοδο 2022-23 και αναθεώρηση κυρώσεων.

- Εγκρίθηκε η εφαρμογή κώδικα δεοντολογίας από τον Οκτώβριο του 2019, ο οποίος θα ισχύει για όλα τα άτομα, όλων των ομάδων της Ευρωλίγκας και του EuroCup, ώστε να διασφαλιστεί μια διασκεδαστική, φιλόξενη, ασφαλής κι ευχάριστη εμπειρία για όλους τους συμμετέχοντες.

- Εγκρίθηκαν οι προτεινόμενες αλλαγές στις προδιαγραφές του ανταγωνισμού, συμπεριλαμβανομένων και των κανόνων του παιχνιδιού.

- Εγκρίθηκαν οι προτεινόμενοι κατάλογοι των ομάδων για την σεζόν 2019/20 και για την Ευρωλίγκα και για το Eurocup.

- Οι μέτοχοι ενέκριναν επίσης νέους κανόνες αδειοδότησης των συλλόγων της Ευρωλίγκας που θα αρχίσουν να ισχύουν από την σεζόν 2020/21.

- Οι νέοι κανόνες αποσκοπούν στο να παρέχουν στους συλλόγους, ανεξάρτητα από που προέρχονται, ίσες και σαφείς ευκαιρίες πρόσβασης στον ανταγωνισμό και ευκαιρίες για να παραμείνουν σε αυτόν.

Συγκεκριμένα:

- Κατανομή δύο αδειών στο Eurocup, στον πρωταθλητή και στον φιναλίστ.

- Αντικατάσταση της εισόδου από τα εγχώρια πρωταθλήματα με τρεις επιλαχούσες ετήσιες wild cards.

- Κατάργηση του μέγιστου ορίου των συλλόγων ανά χώρα.

- Από τις δύο ομάδες του Eurocup που θα παίζουν στην Ευρωλίγκα, αυτή που έχει τερματίσει πιο ψηλά στο τέλος της επόμενης διοργάνωσης θα παραμένει και την επόμενη σεζόν, αν έχει φτάσει στα Playoffs. Αν αυτό γίνει την επόμενη σεζόν, θα παίρνει μέρος μόνο ο πρωταθλητής του Eurocup.

Κατά συνέπεια οι δεκαοχτώ άδειες που θα δίνονται από την σεζόν 2020/21 θα δίνονται ως εξής:

- 11 ομάδες με εγγυημένο συμβόλαιο

- 2 με Wild Cards (Βιλερμπάν και Μπάγερν Μονάχου)

- 2 από το Eurocup (οι δύο φιναλίστ)

- 3 από τις ετήσιες wild cards

Επιπροσθέτως, οι συμμετέχοντες συμφώνησαν να διατηρήσουν την υποχρέωση των σωματείων να συμμετέχουν στις αντίστοιχες εθνικές τους διοργανώσεις, ώστε να μπορούν να αποκτήσουν άδεια στην Ευρωλίγκα ή το Eurocup, με εξαιρέσεις να γίνονται μόνο από τους μετόχους.

Διαβάστε επίσης

Φάκελος Μιλουτίνοφ!

Φάκελος Μιλουτίνοφ!

Κανείς δεν θέλει να δει τον Μιλουτίνοφ μακριά από τον Πειραιά, πόσο μάλλον με φανέλα αντίπαλης ομάδας στην Ευρωλίγκα, αλλά κάποια πράγματα είναι υπεράνω δυνατοτήτων στον Ολυμπιακό του 2019 κι όχι του 2009.