Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η τύχη για το νοκ άουτ… δεν είναι στα χέρια της!

Η τύχη για το νοκ άουτ… δεν είναι στα χέρια της!
Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου 2019 - 18:28

Η Τουρκία αυτοκτόνησε… Φοβήθηκε να κερδίσει τις ΗΠΑ, έχασε 4 βολές στην παράταση και τελικά η Αμερική πήρε τη νίκη, κάτι βέβαια που χαροποιεί την Ελλάδα, γιατί αν κέρδιζαν οι Τούρκοι, η πρόκριση στα νοκ άουτ θα ήταν για την «γαλανόλευκη» άπιαστη.

Η Ελλάδα διασταυρώνεται με τον όμιλο των ΗΠΑ-Τουρκίας αλλά πάνω και πρώτα απ’ όλα, η Εθνική ΠΡΕΠΕΙ να κερδίσει τη Ν. Ζηλανδία την Πέμπτη, η οποία μετά τη νίκη της επί του Μαυροβουνίου (αποκλείστηκε) είναι μέσα στο παιχνίδι της πρόκρισης στους «16».

Πρώτο κρατούμενο λοιπόν η νίκη επί της Ν. Ζηλανδίας.

Τι θα γίνει στο όμιλο στους «16»; Αν είχε κερδίσει η Τουρκία τις ΗΠΑ, η Ελλάδα θα έπρεπε να κερδίσει και αυτή την Αμερική. Τώρα ψάχνει τις… ισοβαθμίες.

Η λογική λέει πως οι ΗΠΑ θα πάνε με 3 νίκες (κουβαλάνε τα αποτελέσματα οι ομάδες), όπως με 3 νίκες λογικά θα πάει και η Βραζιλία καθώς αναμένεται να κερδίσει το Μαυροβούνιο. Ελλάδα και Τουρκία θα πάνε με 2 νίκες. Οπότε, αν δεν χάσουν στη συνέχεια οι ΗΠΑ, η Ελλάδα θα πρέπει να κερδίσει την Τουρκία και η Τουρκία με τη σειρά της να κερδίσει τη Βραζιλία που λογικά θα έχει κουβαλήσει 3 νίκες από τον όμιλο. Η κερδίσει η Βραζιλία την Τουρκία θα υπάρξει τριπλή ισοβαθμία λογικά.

ΗΠΑ και Βραζιλία φαίνεται πως θα έχουν το απόλυτο, οπότε η Ελλάδα για να προκριθεί στο νοκ-άουτ (στους «8») θα πρέπει να σπάσει το ένα από τα δύο. Η Βραζιλία θα πρέπει να χάσει 2 ματς για να πάρει η Ελλάδα τη θέση της στην πρόκριση. Θυμίζουμε πως δεν θα παίξουν ξανά μαζί στην επόμενη φάση.

Διαβάστε επίσης

Παπανικολάου: «Μας έκανε κακό το +17»

Παπανικολάου: «Μας έκανε κακό το +17»

Ο Έλληνας φόργουορντ του Ολυμπιακού μίλησε για τη χαμένη βολή του Κώστα Σλούκα, αλλά και το ότι το +17 έπρεπε να κλείσει στους 20 στο ημίχρονο κι όχι στους 10.