Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Σλούκας: «Προετοιμασμένες οι ομάδες με εμάς, να βρούμε λύσεις»

Σλούκας: «Προετοιμασμένες οι ομάδες με εμάς, να βρούμε λύσεις»
Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου 2019 - 18:50

Μία φράση του Κώστα Σλούκα αντικατοπτρίζει απόλυτα την κατάσταση στην Εθνική ομάδα… Οι άλλες ομάδες είναι προετοιμασμένες καλά να αντιμετωπίσουν την Ελλάδα. Η Ελλάδα από την πλευρά της είναι προετοιμασμένη να αντιδράσει;

Ο Έλληνας διεθνής γκαρντ μίλησε λίγες ώρες πριν τον «τελικό» πρόκρισης με τη Ν. Ζηλανδία αναφερόμενος αρχικά στη χαμένη βολή με τη Βραζιλία…

«Θα έμπαινε η βολή αλλά θέλει και τύχη. Καταρχήν η αλήθεια είναι ότι ήταν δώρο από τους Βραζιλιάνους που έκαναν φάουλ και που ο διαιτητής το έδωσε. Όντως η βολή θα έμπαινε αλλά την έβγαλαν. Η πικρία στην τελευταία φάση δεν είναι για τη βολή. Η πικρία που έχω εγώ και όλη η ομάδα είναι ότι πετάξαμε μία διαφορά 17 πόντων εύκολα. Πήγε στους 10 και έπειτα χάσαμε τη διαφορά που είχαμε χτίσει στο πρώτο μέρος. Όταν χάνεις τέτοια διαφορά αλλάζει και η ψυχολογία».

Για το «διάβασμα» της Βραζιλίας είπε: «Οι εικόνες που έχουμε από τα φιλικά είναι διαφορετική, οι ομάδες είναι προετοιμασμένες. Είδατε ότι η Βραζιλία έπαιζε με τέσσερις πίσω. Ξέρουν πώς να μας αντιμετωπίζουν, τώρα πρέπει να βρούμε εμείς τις λύσεις. Εγώ πιστεύω πολύ στην ομάδα. Πρέπει να κερδίσουμε πρώτα από όλα τη Νέα Ζηλανδία και θα δούμε τι μέλλει γενέσθαι».

Όσο για το γεγονός ότι η Εθνική θέλει μόνο νίκες στο εξής: «Αν θέλουμε να έχουμε βλέψεις ψηλά θα πρέπει να κάνουμε νίκες. Έχουμε πάρει τον δύσκολο δρόμο, αλλά πιστεύω πάρα πολύ στην ομάδα και πάμε να κερδίσουμε ένα δύσκολο και περίεργο παιχνίδι για να δούμε τι μέλλει γενέσθαι».

Για το τι πρέπει να αλλάξει η Εθνική στην προετοιμασία της ενόψει Νέας Ζηλανδίας: «Και τα παιδιά και όλοι ήμασταν προετοιμασμένοι. Ξέραμε τι μας περιμένει, αλλά το πρώτο ημίχρονο φαινόταν εύκολο. Παίξαμε πολύ καλά στο πρώτο ημίχρονο αλλά πετάξαμε όλη την προσπάθεια μέσα σε 5 λεπτά, όπου χάθηκε όλη η διαφορά. Αύριο είναι ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι. Είναι μία ομάδα που παίζει πολύ δυνατά και σουτάρει ασύστολα. Έχει πολύ γρήγορο ρυθμό, εμείς πρέπει να είμαστε διαβασμένοι και να ελέγξουμε το ματς».

Για την απότομη... προσγείωση: «Μιλάμε για μία διοργάνωση που μην ξεχνάτε ότι κερδίσαμε εύκολα το Μαυροβούνιο και όλοι προσγειωθήκαμε απότομα με τη Βραζιλία. Πρέπει να πηγαίνουμε παιχνίδι με παιχνίδι ξεχωριστά. Είναι στα χέρια μας τα πάντα».

Τέλος, αναφορικά με την άμυνα: «Η άμυνα είναι ένα σημαντικό κομμάτι για εμάς γιατί από αυτή εξαρτάται και το επιθετικό κομμάτι. Όταν έχουμε καλή άμυνα και το ριμπάουντ είναι σωστό οι διάδρομοι είναι ανοιχτοί, το ίδιο και το σετ παιχνίδι μετά από ένα επιθετικό ριμπάουντ».

Διαβάστε επίσης

Εμφατικά η Σερβία, λίγα ο «Νίκο» (pics, vid)

Εμφατικά η Σερβία, λίγα ο «Νίκο» (pics, vid)

Σε θρίαμβο μετέτρεψαν οι Σέρβοι το ντέρμπι πρωτιάς στον όμιλό τους με την Ιταλία, καθώς με έναν ασταμάτητο Μπογκντάνοβιτς (31 πόντους) επικράτησαν με 92-77 και πάνε στη φάση των «16» με 3-0.

Ο Γιόκιτς πέταξε κάτω τον Χάκετ (vid)

Ο Γιόκιτς πέταξε κάτω τον Χάκετ (vid)

Στο 90-71, ο Χάκετ παίζει άμυνα τον Γιόκιτς αλλά του κάνει απανωτά και δυνατά φάουλ με αποτέλεσμα ο ΝΒΑερ να τσαντιστεί, να τον σπρώξει και να τον πετάξει κάτω…