Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Μου είπαν πως τζάμπα τον προκαλούσα, ήταν ο Κόμπε της Ευρώπης»!

«Μου είπαν πως τζάμπα τον προκαλούσα, ήταν ο Κόμπε της Ευρώπης»!
Πέμπτη, 1 Ιουλίου 2021 - 01:15

Απίθανη δήλωση από τον Μπριάντε Γουάμπερ για τον Βασίλη Σπανούλη! Δείτε τι είπε: «Για εμένα ο Σπανούλης ήταν πρότυπο. Ήταν η πρώτη μου χρονιά εκτός ΗΠΑ και ήταν όλα τόσο καινούργια. Ο τύπος αυτός με υποδέχτηκε με ανοιχτές αγκάλες.

Θυμάμαι πόσο ανταγωνιστικός ήταν στην προπόνηση και ό,τι και αν γινόταν στο παρκέ, δεν το μετέφερε ποτέ εκτός. Πολλές φορές τον προκαλούσα για να δω τις αντιδράσεις του, αλλά εκείνος δεν επηρεαζόταν, με τίποτα, ό,τι και να του έκανα. Είχα αρχίσει να απορώ για το πόσο συγκεντρωμένος ήταν, μέχρι που ήρθαν και μου είπαν πως τσάμπα προσπαθούσα μιας και ήταν ο Κόμπε της Ευρώπης. Είχε ακριβώς την ίδια νοοτροπία.

Ο Billy δεν μιλούσε πολύ στο παρκέ, αλλά μια μέρα μου είπε “θα σε “σκοτώσω” στο παιχνίδι”. Έχω μόνο σεβασμό για εκείνον γιατί είχε πετύχει τόσα πολλά και πραγματικά πιστεύω πως ήταν τόσο ανταγωνιστικός που αν χρειαζόταν θα ερχόμασταν και στα χέρια γιατί και οι δύο θέλαμε να κερδίζουμε.

Πάντως, αυτό που είναι εντυπωσιακό, είναι πως βγάζει από όλους τους συμπαίκτες του τον καλύτερο τους εαυτό. Μακάρι να είχα μια ολόκληρη σεζόν μαζί του και να μάθαινα πολλά για το ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακόμη και έτσι, έχω την τιμή να τον αποκαλώ “μεγάλο μου αδελφό” και θα τον θυμάμαι για πάντα».

Διαβάστε επίσης