Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Να αποφύγει τα λάθη της Κωνσταντινούπολης και του Τελ Αβίβ

Να αποφύγει τα λάθη της Κωνσταντινούπολης και του Τελ Αβίβ
Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2022 - 14:24

Μεγάλη προσοχή και σοβαρότητα πρέπει να δείξει ο Ολυμπιακός στη σημερινή αναμέτρηση (27/01, 21:00) κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ανάγκη τη νίκη, όμως για να την πετύχουν θα πρέπει να δείξουν σαφή βελτίωση της εικόνας τους σε σχέση με τα παιχνίδια σε Κωνσταντινούπολη και Τελ Αβίβ.

O Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που, φέτος, τα πάει καλά στην επίθεση. Σκοράρει πολύ, μοιράζει ασίστ, κυκλοφορεί τη μπάλα και δεν υποπίπτει σε πολλά λάθη. Αυτό όμως άλλαξε στα παιχνίδια με Φενέρ και Μακάμπι, καθώς ο Ολυμπιακός ενώ κάνει κατά μέσο όρο 11.5 λάθη ανά παιχνίδι, στα δύο αυτά ματς υπέπεσε σε 16 και 15 λάθη αντίστοιχα, ενώ παράλληλα είχε και πάρα πολλές «σκοτωμένες» επιθέσεις, δείχνοντας πρόβλημα επιθετικής συγκέντρωσης.

Στον τομέα αυτόν στάθηκε και ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ο οποίος τόνισε την ανάγκη η ομάδα του να αγωνιστεί με υπομονή και να αποφύγει τα πολλά λάθη των προηγούμενων αναμετρήσεων. «Αυτό είναι το πιο σημαντικό, όταν παίζεις εναντίον τους να έχεις υπομονή και να βρεις σε ποιο σημείο μέσα στην διάρκεια της επίθεσης θα εμφανίσουν αδυναμία. Δεν πρέπει δηλαδή να βιαστείς. Από κει και πέρα, όπως είπα είναι μια ομάδα που αμύνεται πολύ καλά πάνω στην μπάλα και είναι πολύ ανταγωνιστική...

…Εμείς πρέπει να αναλύσουμε στους παίκτες μας τον τρόπο που παίζουν οι αντίπαλοι και να τους πούμε τι πρέπει να κάνουν. Από κει και πέρα πολλές φορές τα λάθη είναι αποτέλεσμα της πολύ καλής αμυντικής προσπάθειας των αντιπάλων, όμως, συχνά είναι και αποτέλεσμα της δικής σου κακής βραδιάς, κακών αποφάσεων, κακής πνευματικής προσέγγισης στο παιχνίδι. Φυσικά και πρέπει να προστατεύσουμε τη μπάλα. Αν δώσουμε 21 κατοχές στον αντίπαλο, όπως κάναμε στον αγώνα με την Μακάμπι, είναι πρόβλημα».

Στον Ολυμπιακό έχουν αντιληφθεί το πρόβλημα και θέλουν να το λύσουν. Η ομάδα πρέπει να εμφανιστεί συγκεντρωμένη και πολύ σοβαρή, ώστε να καταφέρει να κάμψει την αντίσταση του Ερυθρού Αστέρα και να επιστρέψει στις νίκες για τη Euroleague.

Διαβάστε επίσης