Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ολυμπιακός: Ο δρόμος για το Final 4! Vol 2 (photos, videos)

Ολυμπιακός: Ο δρόμος για το Final 4! Vol 2 (photos, videos)
Τετάρτη, 18 Μαΐου 2022 - 20:43

Αποστολή στο Βελιγράδι: Χρ. ΚΟΥΗΣ

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στο Βελιγράδι (19-21/5) για την τελική φάση της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης που δεν είναι άλλη από την Εuroleague. Χτες, σας παρουσιάσαμε, από το Βελιγράδι, που χτυπάει η καρδιά του Final 4, το πρώτο μέρος του αφιερώματος στη διαδρομή που έκανε ο Θρύλος για να φτάσει μέχρι εδώ και σήμερα σας παρουσιάζουμε το δεύτερο μέρος. Ας δούμε...

Μιλάνο-Ολυμπιακός 72-93
Corner three μέχρι να λήξει το παιχνίδι! Ο Θρύλος πραγματοποίησε εκπληκτική εμφάνιση στην Ιταλία απέναντί στη Μιλάνο και με το αξιοσημείωτο 54% στα τρίποντα, διέλυσε την ιταλική ομάδα με 21 πόντους. Παίζοντας σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού σε υψηλό ρυθμό, η ομάδα του καλύτερου προπονητή για την φετινή Euroleauge, Γιώργου Μπαρτζώκα, δεν άφησε κανένα περιθώριο λάμψης στα αστέρια της Μιλάνο. Όλοι οι παίκτες συνέβαλλαν τα μέγιστα για να φτάσει η διαφορά στον +21 αλλά με την απόδοσή τους ξεχώρισαν ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης (18 με 5/8τριπ.), ο Ντόρσεϊ (14π., 4/6 τριπ.) και ο Σάσα Βεζένκοβ με 12π., 5ριπμ.

Ερυθρός Αστέρας-Ολυμπιακός 81-76
Ο Θρύλος επισκέφτηκε την πόλη που φιλοξενεί το Final 4 και γνώρισε την ήττα από τον Ερυθρό Αστέρα (81-76). Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν είχαν την απαραίτητη συγκέντρωση στο δεύτερο ημίχρονο με αποτέλεσμα να μείνουν πίσω στο σκορ στη 3η περίοδο και να μην μπορέσουν να επιστρέψουν στο ματς. Για τον Ολυμπιακό πρώτος σκόρερ ήταν ο Τάιλερ Ντορσεϊ (18π. 4/7 τριπ.), ο Σλούκας είχε 12π., 4ασίστ, και ο Βεζένκοβ 12π., 3ριμπ.

Ολυμπιακός-Μπάγερν Μονάχου 83-60
Επιστροφή στο ΣΕΦ σημαίνει νίκες! Ο Θρύλος είχε δείξει με το απόλυτο της έδρας πως δεν θα αφήσει περιθώρια σε κανέναν αντίπαλο που σκεφτεί πως μπορεί να... αποδράσει από τον Πειραιά. Πράγματι έτσι έγινε. Οι Γερμανοί πήραν μια ακόμα γεύση από την έδρα του Ολυμπιακού και ηττήθηκαν με το βαρύ 83-60. Οι παίκτες του Θρύλου παίζοντας σε άμυνα και επίθεση μπάσκετ για σεμινάριο κατάφεραν και πήραν διαφορά ασφαλείας στο ημίχρονο (49-24) και έκτοτε δεν κοίταξαν πίσω. Ακόμα ένα φανταστικό παιχνίδι έκανε ο Σάσα Βεζένκοβ 16π., 5/6διπ., ενώ ξεχώρισαν με την απόδοσή τους στον αγώνα ο Λαρεντζάκης με 15π., 4/6 τρίπ., Γουόκαπ 13π., 5/5διπ., και Ντόρσεϊ 10π.

Ολυμπιακός-Βιλερμπάν 89-54
Μια πρώτης τάξεως ευκαιρία είχαν οι Γάλλοι που αναρωτήθηκαν αν είναι τόσο καυτή το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Έτσι ο Θρύλος τους έκανε τη χάρη και κέρδισε με το εμφατικό 89-54 δίνοντας μ αυτό τον τρόπο τη δική του απάντηση στη Γαλλική ομάδα. Οι 35 πόντοι διαφορά είναι στις μεγαλύτερες νίκες του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα. Πρώτα «κανόνια» για την ομάδα του λιμανιού ήταν ο Τάιλερ Ντόρσεϊ 19π, 3/6τριπ., Βεζένκοβ 15π., 6/7διπ., και Παπανικολάου 13π., 6ριμπ.

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 65-84
Τα έχουμε πει και θα λέμε. Στην Ευρώπη με ξένους διαιτητές το αποτέλεσμα είναι γνωστό. Ο Θρύλος κέρδισε άλλη μια φορά στο εξοχικό με διαφορά 19πόντων παίζοντας άμυνα για σεμινάριο και έστειλε τον «αιώνιο» αντίπαλο ακόμα χαμηλότερη στη βαθμολογία της φετινής Euroleague. Η κόρνα του ημιχρόνου στο ΟΑΚΑ έσωσε τον Παναθηναϊκό για λίγο (32-45) ελπίζοντας η ανάπαυλα να κόψει το ρυθμό στον Ολυμπιακό αλλά μάταια. Το τελικό 65-84 μιλάει από μόνο του και δεν χρειάζονται πολλές αναλύσεις. Δήμιος του ΠΑΟ ο Σακίλ ΜακΚίσικ 18π., 3/6τριπ.,και ο Ντόρσεϊ 18π., 3ασς., για να ακολούθησαν ο Σλούκας 16π., 4/6 δίπ., και Βεζένκοβ 14π., (3/4 τρίπ.).

Φενερμπαχτσέ-Ολυμπιακός 94-80
Παίζοντας φουλ επιθετικά αλλά όχι το ίδιο αμυντικά ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στην Πόλη από την Φενέρ με 94-80. Η ομάδα «των θαυμάτων» δεν κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμα του ημιχρόνου (36-39) αφήνοντας αμυντικά κενά στο β’ μέρος. Κενά τα οποία εκμεταλλεύτηκαν οι γηπεδούχοι, σκοράροντας 58π στο δεύτερο ημίχρονο και επικράτησαν στην έδρα τους. Για την ομάδα του Πειραιά ξεχώρισαν ο Ντόρσεϊ με 14π., 4/7τριπ., ο Σλούκας 12π., 7ασς. , ενώ ακολούθησαν ο Πρίντεζης με τον Παπανικολάου που σημείωσαν 12 πόντους ο καθένας.

Μακάμπι-Ολυμπιακός 84-69
Το ταξίδι στο Ισραήλ δεν συνδυάστηκε με τη νίκη καθώς ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από τη ομάδα του «λαού» με βαρύ σκορ. Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα βρέθηκαν σε κακή βραδιά και εκτός από την δεύτερη περίοδο δεν κατάφεραν να μπουν στο κλίμα του παιχνιδιού. Πρώτος σκόρερ για την ομάδα του λιμανιού ο Γιώργος Πρίντεζης 13π., 3/3 διπ. 4/4 βολές και ο Ντόρσεϊ με 12π.,4/5διπ.

Ολυμπιακός- Ερυθρός Αστέρας 72-76
Την πρώτη ήττα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας γνώρισε ο Ολυμπιακός από τον Ερυθρό Αστέρα. Και μοναδική, όπως αποδείχθηκε. Το ματς ήταν κλειστό σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού με τις δύο ομάδες να βρίσκονται πόντο-πόντο μέχρι το τέλος του παιχνιδιού. Οι παίκτες του Ερυθρού Αστέρα έβαλαν τα κρίσιμα σουτ και έτσι υποχρέωσαν τον Ολυμπιακό στην πρώτη εντός έδρας ήττα. Εξαιρετική εμφάνιση παρόλο την απώλεια των βαθμών είχαν ο Σάσα Βεζένκοβ που αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ με 20 πόντους (είχε και 8 ριμπάουντ), και άξιος συμπαραστάτης ο Κώστας Σλούκας με 18.

Ρεάλ Μαδρίτης-Ολυμπιακός 75-67
Ο Θρύλος πήγε στην Ισπανία για τη νίκη αλλά δεν τα κατάφερε και ηττήθηκε από τους Μσδριλένους (75-67). Ο Ολυμπιακός παρουσίασε εικόνα δύο ταχυτήτων στον αγώνα. Στο πρώτο ημίχρονο μπήκε δυνατά, εγκλώβισε τη Ρεάλ στην άμυνα και δεχόμενος μόνο 24 πόντους πήγε στα αποδυτήρια με +14 (24-38). Μετά την διακοπή του ημιχρόνου παρουσιάστηκε χωρίς ενέργεια στο παρκέ και έδωσε την ευκαιρία στην ομάδα του Πάμπλο Λάσο, αρχικά να ισοφαρίσει και τελικά να κερδίσει το παιχνίδι. Για τον Θρύλο ξεχώρισαν ο Σάσα Βεζένκοβ 16π., 6ριμπ, ο Τάιλερ Ντόρσεϊ 13π., 4ασ. και ο Σλούκας με 12π., 6 ασίστ.

Μπασκόνια-Ολυμπιακός 62-72
Το δεύτερο ταξίδι των στην Ισπανία, σε σύντομο χρονικό διάστημα, συνδυάστηκε νίκη στη δύσκολη έδρας των Βάσκων της Μπασκόνια. Ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε συγκεντρωμένος στο παιχνίδι, κατάφερε να επιβάλει τον ρυθμό του και πήρε μια πολύ σημαντική νίκη εκτός έδρας. Το υψηλό ποσοστό στο τρίποντο (52.4%) του έδωσε την άνεση να μοιράσει το παιχνίδι και στη ρακέτα με αποτέλεσμα να πιέσει την άμυνα των Βάσκων. Εκπληκτικός για ακόμα ένα ματς ήταν ο Τάιλερ Ντόρσεϊ που φιλοδώρησε το αντίπαλο καλάθι με 17 πόντους ενώ μοίρασε και 3 ασίστ για να ακολουθήσουν ο Βεζένκοβ με 15π., 5/7 διπ., και ο Παπανικολάου με τον Γούοκαπ που είχαν από 12 πόντους.

Συνεχίζεται...

Διαβάστε επίσης