Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Στο +5 ο Θρύλος

Στο +5 ο Θρύλος
Δευτέρα, 30 Μαΐου 2022 - 20:22

Ο πρώτος αγώνας τη σειράς, μεταξύ Ολυμπιακού και Προμηθέα, για τη φάση των ημιτελικών της Stoiximan Basket League, στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας ξεκίνησε, με το Θρύλο να κερδίζει το τζάμπολ. Ο Θρύλος ξεκινάει τον αποψινό αγώνα, με βασική πεντάδα με τον Ντόρσεϊ, το Γουόκαπ, τον Παπανικολάου, τον Βεζένκοβ και τον Φολ!

Το πρώτο καλάθι πέτυχε ο Μουσταφά Φαλ, έπειτα από επιθετικό ριμπάουντ που μάζεψε ο σέντερ του θρύλου, μετά από άστοχο τρίποντο του Παπανικολάου, κάνοντας το 2-0. Ο πρώην «ερυθρόλευκος», Δημήτριος Αγραβάνης ισοφάρισε με εύστοχο σετ βολών . Τα πρώτα δύο λεπτά ήταν νευρικά για τις δύο ομάδες ήταν χωρίς ρυθμό, με κακές επιθέσεις και τον «γίγαντα» του Θρύλου να ζευγαρώνει τα προσωπικά του καλάθια μειώνοντας σε 4-5. Ακολούθησε το δίποντο του Γουόκαπ για το προβάδισμα με 6-5 , 6.59’’ πριν το τέλος της περιόδου.

Ο αρχηγός του Θρύλου, που πέρασε ως αλλαγή στη θέση του Βεζένκοβ ευστόχησε σε μία, από τις δύο βολές που κέρδισε για το 7-5 και ο Σίμπσον απάντησε για περίπου στα μισά πριν το τέλος. Ο Κώστας Παπανικολάου επέμεινε στο τρίποντο και δικαιώθηκε καθώς ευστόχησε σε ελεύθερο σουτ για το 10-9. Ο Τόμας Γουόκαπ έκανε το 12-9 με κοντινό λέι-απ και ο Αγραβάνης απάντησε άμεσα για το 12-11 4’ πριν την πρώτη διακοπή.

Ο Ολυμπιακός έτρεξε στον αιφνιδιασμό, και ο Ντόρσεϊ με ωραία ενέργεια πέτυχε το καλάθι, πήρε και το φάουλ, έπειτα από ασσίστ του Πρίντεζη και έκανε το σκορ 15-13. Μετά το τηλεοπτικό τάιμ άουτ ο Προμηθέας ισοφάρισε και πάλι με τον Τρέβις Σίμπσον αλλά ο πολύ «ζεστός» Γουόκαπ έδωσε το προβάδισμα και πάλι στον Ολυμπιακό με +3 (18-15). Αμφισβητούμενο φάουλ του Παπανικολάου έδωσε το δικαίωμα στον Ρέϊ μειώσει στον πόντο για την ομάδα της Πάτρας με το σκορ να είναι 20-19 ένα λεπτό πριν την λήξη της 1ης περιόδου. Ο Πρίντεζης από κοντά έκανε το 22-19 και η περίοδος ολοκληρώθηκε με 24-19 με το καλάθι του Σλούκα.

Διαβάστε επίσης