Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μπάσκετ: Ομάδα συνόλου και άναρχο σύνολο μονάδων

Μπάσκετ: Ομάδα συνόλου και άναρχο σύνολο μονάδων
Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2022 - 12:53
Αρθρογράφος: Χρήστος Κουής
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΗΣ

Παράταση, πήρε η έναρξη των τελικών μετά την ήττα του Παναθηναϊκού στη Λάρισα, με τη σειρά να είναι στο 2-2 και το 5ο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ να είναι κρίσιμο, από πολλές απόψεις. Σίγουρα, το πλεονέκτημα το έχουν οι γηπεδούχοι, με την έδρα να παίζει σημαντικό ρόλο καθώς σύμφωνα με πληροφορίες τα αιρκοντίσιον είναι οκ! Και αυτά είναι που μετράνε, ως γνωστόν… Και στο ΣΕΦ μια χαρά δουλεύουν…

Αντίθετη πορεία έχουν οι δύο «αιώνιοι» τη φετινή σεζόν, με τον προπονητή του Θρύλου, Γιώργο Μπαρτζώκα, να έχει δημιουργήσει ομάδα-«γροθιά» στο παρκέ και τους «πράσινους» να παίζουν ένα άναρχο μπάσκετ, δίχως πλάνο, δίχως αρχή και τέλος. Λογικό, αν αλλάζουν προπονητές σαν τα… υποκάμισα. Η εικόνα και τα αποτελέσματα των δύο ομάδων είναι αδιάσειστο στοιχείο για το ποια ομάδα παίζει το καλύτερο μπάσκετ. Οι φωτεινοί πίνακες, στα μεταξύ τους, αλλά και γενικά… «μιλούν».

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Ο Ολυμπιακός παρουσιάζει ένα σύνολο παικτών ενώ ο ΠΑΟ, παίκτες που προσπαθούν να γίνουν σύνολο. Μονάδες, όχι και… κορυφαίας ποιότητας, που ούτε την ομαδικότητα να παίζουν ο ένας για τον άλλο, δεν βγάζουν στο παρκέ. Η ενότητα, είναι το Α και το Ω στον αθλητισμό, με το Θρύλο να αλλάζει πρωταγωνιστή, ανάλογα τις συνθήκες του κάθε παιχνιδιού και να μην έχει παίκτες-πριμαντόνες, αλλά πριμαντόνα να είναι ΟΛΗ η ομάδα, στο σύνολό της. Το είχε πει ο Μπαρτζώκας: Όποιος βάζει τον εαυτό του πιο πάνω από την ομάδα, πάει στην άκρη. Απλό.

Από την άλλη, ομάδα χωρίς πλάνο δείχνουν να είναι οι «πράσινοι», με μπάσκετ που δεν πείθει, στους ημιτελικούς. Μια ομάδα που βάφτισε αντίδραση τη νίκη στο ΟΑΚΑ, όπου στο τελευταίο δεκάλεπτο, η διαφορά έπεσε στους 10 πόντους... Μια ομάδα που έχει πιάσει προ πολλού «ταβάνι». Και ο Ολυμπιακός, από την άλλη, δίχως «ταβάνι»…

Διαβάστε επίσης

Μην πέσεις στην παγίδα τους

Μην πέσεις στην παγίδα τους

Έχουν σύστημα. Όχι μπασκετικό. Σύστημα… δικαιολόγησης αποτυχίας. Εσύ, Θρύλε, τη δουλειά σου. Και εσύ, ΓΑΥΡΕ, το νου σου.