Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Έκανε το 2-0 σε… δέκα λεπτά

Έκανε το 2-0 σε… δέκα λεπτά
Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2022 - 12:38
Αρθρογράφος: Χρήστος Κουής
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΗΣ

Ο Ολυμπιακός έκανε το καθήκον του, κέρδισε στο ΟΑΚΑ τον Παναθηναϊκό και πλέον θέλει μία νίκη για να είναι ο νέος νταμπλούχος Ελλάδας, για τη φετινή χρονιά. Κακά τα ψέματα, ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί της σειράς και το απέδειξε περίτρανα εντός των τεσσάρων γραμμών. Κέρδισε τον «αιώνιο» αντίπαλο δύο φορές, παίζοντας το μπάσκετ που βλέπουμε στην Ευρωλίγκα περίπου έξι λεπτά σε κάθε αγώνα. Η διαφορά των δύο αγώνων αλλάζει μόνο ως προς στο χρονικό σημείο κατά το οποίο έγινε η «έκρηξη» του Ολυμπιακού, με τους «ερυθρόλευκους» να ξεκινούν δυναμικά στον πρώτο αγώνα στο ΣΕΦ, ενώ στο ΟΑΚΑ, στην έναρξη της 3ης περιόδου.

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Ο Θρύλος ξεκίνησε τα πρώτα δύο λεπτά του αγώνα, με μια φάση δουλεμένη στην προπόνηση καθώς ο Ντόρσεϊ έκανε κίνηση προς τη ρακέτα, τράβηξε τους παίκτες πάνω του για να μοιράσει στον ελεύθερο Ουόκαπ που δεν αστόχησε σε corner three (σουτ από τη γωνία). Ακολούθησε ακόμα ένα από τον Ντόρσεϊ για το 2-6 αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη με χαρακτηριστικό στοιχείο τα 0/6 δίποντα μέχρι το πρώτο τηλεοπτικό τάιμ άουτ αλλά και το μπλακ άουτ στη 2η περίοδο με την απουσία των Φαλ και Ουόκαπ στο παρκέ, εξαιτίας των δύο φάουλ που χρεώθηκαν νωρίς στο ματς…

Μέχρι λοιπόν να πέσουν τα… πρώτα νερά και να μπει με διαφορετικό πρόσωπο στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός δεν είχε ρυθμό. Η παρουσία του Μποχωρίδη στη βασική πεντάδα, σε συνδυασμό με το 2ο φάουλ του Ουόκαπ, έβαλε δυσκολίες στην ανάπτυξη του Ολυμπιακού που δεν έβρισκε λύσεις μέσα στη ρακέτα καθώς και ο Φαλ χρεώθηκε εξίσου γρήγορα το 2ο του φάουλ. Περίπου οχτώ λεπτά χρειάστηκαν για να σκοράρει ο Σλούκας το πρώτο δίποντο σε μια πρώτη περίοδο αρκετά νευρική για τις δύο ομάδες. Το τρίποντο έδινε λύσεις στο σκοράρισμα για τον Ολυμπιακό ενώ οι γηπεδούχοι πίεζαν κοντά στο καλάθι εκμεταλλευόμενοι την απουσία του Γάλλου σέντερ. Ο Σλούκας ήταν εξαιρετικός ξανά, κράτησε την ομάδα στο πρώτο ημίχρονο και δείχνει έμπρακτα τους λόγους που επέστρεψε στο Θρύλο…

Όπως και στο ΣΕΦ…

Πέντε λεπτά ήταν αρκετά για το Θρύλο να κάνει την ανατροπή στο ΟΑΚΑ. Όπως και στον πρώτο αγώνα έτσι και στον δεύτερο, οι «ερυθρόλευκοι» χρειάστηκαν μισή περίοδο για να πάρουν κεφάλι στο προβάδισμα… Σαφώς, η ευστοχία από την περιφέρεια έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ανατροπή του παιχνιδιού αλλά εύστοχος στα τρίποντα ήταν και στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός. Η επιθετική άμυνα σε συνδυασμό με τη βελτίωση στον τομέα των ριμπάουντ στάθηκαν η αφορμή για να βρει το γνωστό ρυθμό της η ομάδα.

Ο Ολυμπιακούς έκανε επιμέρους 23-2 και με πρωταγωνιστές τους Ντόρσεϊ και Βεζένκοβ βρέθηκε από το -14 του ημιχρόνου (46-32) στο +7 (48-55) 4:19 πριν την λήξη της περιόδου.

Στην έναρξη του β΄ μέρους, ο Ολυμπιακός σκόραρε, έχοντας το απόλυτο στα δίποντα (5/5) 6/11 τρίποντα ενώ παράλληλα με την γνωστή του άμυνα άφησε τον ΠΑΟ με μόλις 3/13 σουτ εντός πεδιάς με τους παίκτες του Βόβορα να έχουν περισσότερες προσπάθειες σε σουτ τριών πόντων (8) σε αντίθεση με τα δίποντα (5) αποδεικνύοντας την πιεστική άμυνα του παικτών του Θρύλου.

Η επιστροφή των Ουόκαπ και Φαλ έδωσε την απαραίτητη συνοχή στην ομάδα και η καλοκουρδισμένη «μηχανή» απέδωσε τα μέγιστα στο παρκέ του «Νίκος Γκάλης» κλείνοντας με +5 (56-61) το πρώτο μισό του δευτέρου ημιχρόνου.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός δεν άφησε τον ΠΑΟ να πλησιάσει και με 8 προσωπικούς πόντους του Βεζένκοβ κράτησε το προβάδισμα στο σκορ με τον παίκτη του Θρύλου να είναι πραγματικά ασταμάτητος… Ο Θρύλος, με καλάθι και φάουλ του Φαλ έκανε το 63-73 4:49 πριν το τέλος και ουσιαστικά δεν ένιωσε απειλή για το υπόλοιπο του παιχνιδιού. Κάνοντας το 2-0 που τον φέρνει μία νίκη μακριά από την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ένα πρωτάθλημα το οποίο αξίζει και δικαιούται!

Διαβάστε επίσης