Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Forbes: «Ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα εκτός NBA»

Forbes: «Ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα εκτός NBA»
Τρίτη, 2 Μαΐου 2023 - 17:39

Ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει το ενδιαφέρον ολόκληρου του μπασκετικού πλανήτη, όχι μόνο για το γεγονός ότι κατέκτησε την πρώτη θέση στη regular season της Euroleague, αλλά κυρίως για τον τρόπο παιχνιδιού του.

Μάλιστα, στο Forbes, ο αρθρογράφος Μαρκ Ντικς έγραψε ότι «Ο Ολυμπιακός είιναι η καλύτερη ομάδα μπάσκετ εκτός ΝΒΑ». Στο άρθρο του παραθέτει αρκετά στατιστικά στοιχεία, τα οποία αναδεικνύουν τις επιδόεις των «ερυθρόλευκων», ενώ αναφέρεται και στον Σάσα Βεζένκοβ.

Μεταξύ άλλων ο Ντικς αναφέρει για τον Βούλγαρο φόργουορντ του Ολυμπιακού: «Πριν από το ξεκίνημα της σεζόν, όταν τα δικαιώματά του βρέθηκαν μέσω ανταλλαγής στους Σακραμέντο Κινγκς, μια ανάλυση στο προφίλ του Σάσα Βεζένκοβ έδειξε το πως έχει μετατραπεί από περιφερειακός παίκτης, σε έναν από τους καλύτερους παίκτες της διοργάνωσης (σσ. της EuroLeague). Αυτό ήταν πίσω, τον Ιούνιο του 2022. Από τότε γίνεται όλο και καλύτερος. Και έχει βρεθεί στην κορυφή, όπως και η ομάδα του.

Ο Βεζένκοβ είναι το μεγάλο φαβορί για να κερδίσει το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη της σεζόν, αφού για κανέναν άλλο παίκτη της διοργάνωσης δεν απαιτείται τόσος αμυντικός σχεδιασμός».

Το εν λόγω άρθρο κλείνει δε με τα ακόλουθα λόγια: «Αναπτύσσοντας έναν από τους καλύτερους παίκτες εκτός NBA, πλαισιώνοντάς τον με το ανάλογο ταλέντο, συγκροτώντας μια two-way ομάδα, όπου ο ένας είναι αφοσιωμένος στον άλλο, ο Ολυμπιακός έχει βάλει τον εαυτό του σε εξέχουσα θέση. Η ποικιλία δεν μπορεί να παραβλεφθεί, αλλά το έξυπνο μπάσκετ, που δίνει έμφαση στην άμυνα, θα είναι πάντα μέρος της φόρμουλας νίκης».

Δείτε ΕΔΩ το άρθρο του Forbes

Διαβάστε επίσης