Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πάλεψε, αλλά «άδειασε» στο φινάλε...

Πάλεψε, αλλά «άδειασε» στο φινάλε...
Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2023 - 23:45

Ο Ολυμπιακός το πάλεψε σε ένα σκληρό ματς στο Μιλάνο, αλλά την κρίσιμη στιγμή ξέμεινε από λύσεις και δυνάμεις και ηττήθηκε με 65-53 από την Αρμάνι και έπεσε στο 1-2, μετά από την τρίτη αγωνιστική της Euroleague.

Η βραδιά ήταν δύσκολη για τους Πειραιώτες που πρέπει να σταθούν στα πόδια τους γιατί σε δύο βράδια υποδέχονται την Παρτίζαν στο ΣΕΦ, την Παρασκευή (19/10) και θέλουν πάση θυσία τη νίκη.

Με τους Ουόκαπ, Κάνααν, Παπανικολάου, Μιλουτίνοφ άρχισε το παιχνίδι ο Ολυμπιακός, που προηγήθηκε με τα δύο καλάθια του Μιλουτίνοφ για το 2-4. Ο Μίροτιτς έβαλε μπροστά την Αρμάνι με ένα τρίποντο, αλλά ο Ουόκαπ απάντησε με τον ίδιο τρόπο κάνοντας το 5-7. Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να έχουν το προβάδισμα, με τον Μιλουτίνοφ να κάνει πάρτι κάτω από την ρακέτα με το σκορ να είναι 10-11, 5:10’ πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου. Ο Σιλντς με ένα προσωπικό 4-0 έκανε το 14-11 και ο Ουόκαπ με τρίποντο ισοφάρισε για το 14-14. Ο Μίροτιτς με ένα γκολ-φάουλ έκανε το 17-14 και ο Μπραζντέικις ισοφάρισε σε 17-17. Ο Φλακαντόρι ευστόχησε ένα ζευγάρι βολών και διαμόρφωσε το 19-17 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.

Με ένα τρίποντο του Φλακαντόρι για το 22-17 ξεκίνησε το δεύτερο δεκάλεπτο στο Μιλάνο, με τους Πειραιώτες να μπαίνουν μουδιασμένοι και να κάνουν λάθη στις επιθέσεις τους με τους Ιταλούς να το εκμεταλλεύονται και να αυξάνουν τη διαφορά στους 7 για το 26-19. Χαρακτηριστικό της κατάστασης των «ερυθρόλευκων», ο Λαρεντζάκης είχε πετύχει το μοναδικό καλάθι στο δεύτερο καλάθι στα πρώτα 5,5 λεπτά του δευτέρου δεκαλέπτου. Ωστόσο, Κάνααν και Ουόκαπ με τρίποντα μείωσαν για το 26-25 και άλλαξαν την κατάσταση, με αποτέλεσμα ο κόουτς Μεσίνα να καλέσει τάιμ-άουτ (4:32’). Ο Κάνααν σε μια ανυποψίαστη φάση έκανε ένα φάουλ και διαμαρτυρήθηκε και δέχτηκε δεύτερη τεχνική ποινή, καθώς είχε δεχτεί άλλη μια στο πρώτο δεκάλεπτο, με αποτέλεσμα να αποβληθεί από το ματς. Στη συνέχεια, ο Μιλουτίνοφ με ένα δικό του φοβερό σερί έδωσε ξανά προβάδισμα στον Θρύλο για το 29-32. Ο Σιλντς έβαλε ένα ζευγάρι βολών για το 31-32, το οποίο ήταν και το σκορ στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Το τρίτο δεκάλεπτο ξεκίνησε νευρικά για τις δύο ομάδες, οι οποίες έκαναν λανθασμένες επιλογές στις επιθέσεις με αποτέλεσμα να σημειωθεί κανένα καλάθι για 2 λεπτά. Όμως, ο Ουόκαπ συνεργάστηκε ωραία με τον Μιλουτίνοφ, με τον Σέρβο να καρφώνει εντυπωσιακά, κάνοντας το 31-34 και έτσι ο Μεσίνα κάλεσε τάιμ-άουτ. Ο Μίροτιτς με ένα προσωπικό σερί και ο Πάνγκος με ένα τρίποντο έκαναν το 38-34 για την Αρμάνι και αυτή την φορά, ήταν η σειρά του Μπαρτζώκα να καλέσει τάιμ-άουτ (6:20’). O Mπραζντέικις μείωσε με ένα τρίποντο για το 38-37, αλλά ο Μίροτιτς με ένα τυχερό καλάθι έκανε το 40-37. Οι Πειραιώτες έκαναν λάθη και «κόλλησαν» στην επίθεση και οι Ιταλοί κατάφεραν αυξήσουν τη διαφορά για το 44-38. Ο εκπληκτικός Παπανικολάου σε άμυνα και επίθεση κατάφερε να μειώσει για το 44-41, το οποίο ήταν και το σκορ του τρίτου δεκαλέπτου.

Με ένα ωραίο λέι-απ του Λούντζη (44-43) ξεκίνησε το τέταρτο δεκάλεπτο. Ο Φαλ με μια φοβερή κίνηση, κάρφωσε εντυπωσιακά στη μούρη του Φόινγκτμαν κάνοντας το 44-45. Στη συνέχεια, ο Ολυμπιακός αποσυντονίστηκε έχασε πολλά σουτ κάτω από το καλάθι και από την άλλη οι Ιταλοί με την βοήθεια της τύχης σε μερικές φάσεις κατάφεραν να ανεβάσουν τη διαφορά στους 8 (53-45), αναγκάζοντας τον Μπαρτζώκα να καλέσει τάιμ-άουτ (5:24’). O Λαρεντζάκης συμπλήρωσε 5 φάουλ 4:50 για το φινάλε και αποβλήθηκε και την θέση του πήρε ο Πάπας. Ο Θρύλος πάλεψε να μειώσει τη διαφορά, αλλά οι επιλογές του στην επίθεση και τα λάθη του στο τέλος του στοίχησαν, με την Αρμάνι να ανοίγει την «ψαλίδα» με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να φύγει ηττημένος με 65-53 από το Μιλάνο.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 19-17, 31-32, 44-41, 65-53

Διαβάστε επίσης