Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μπαρτζώκας: «Ο Σίκμα από αύριο επιστρέφει, ο ΜακΚίσικ έχει 15 ημέρες, μπορεί και παραπάνω»

Μπαρτζώκας: «Ο Σίκμα από αύριο επιστρέφει, ο ΜακΚίσικ έχει 15 ημέρες, μπορεί και παραπάνω»
Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου 2023 - 23:11

Μετά τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για την εμφάνιση των Πειραιωτών, αλλά και για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι Λουκ Σίκμα και Σακίλ ΜακΚίσικ, οι οποίοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα τραυματισμού.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας:

"Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό, έπαιξε αποφασιστικά και δίκαια νίκησε. Είχαμε φτωχή εμφάνιση και σε κομβικές στιγμές έβαλε οκτώ πόντους σε λήξη επιθέσεων. Αυτό τους έδωσε αυτοπεποίθηση. Τα ποσοστά μας ήταν άθλια, είχαμε 4/16 βολές και προφανώς έχουμε μεγάλη ευθύνη για το πώς διαχειριστήκαμε το ματς και πώς το χάσαμε. Ήταν ένα από τα πολλά παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό, θα μάθουμε και θα είμαστε πιο υπομονετικοί, δεν θα θέλουμε να τα τελειώσουμε από το πρώτο μέρος.

Υπήρχαν πάρα πολλές χαμένες βολές και στο πρώτο μέρος, όταν ήμασταν μπροστά στο σκορ. Έχασε ο Κάναν, ο Πίτερς, ο Γουίλιαμς-Γκος και όταν είχαμε στρεσαριστεί και στο πρώτο μέρος. Χάσαμε πολλά δίποντα, λέι-απ. Όταν συμβαίνει αυτό και στρεσάρεσαι, ο αντίπαλος παίρνει αυτοπεποίθηση. Κάναμε αυτά που δεν έπρεπε για να πάρει ο Παναθηναϊκός το μομέντουμ και να κερδίσει.

Ο Μήτογλου έβαλε δύο τρίποντα, θα μπορούσαμε να έχουμε αντιδράσει διαφορετικά εκεί. Αλλά τα έβαλε. Μπήκαν σουτ σε λήξεις επιθέσεων, πήρε βολές μετά από έρμπολ, σούταρε ο Γκαι στο μηδέν και μπήκε μέσα με ταμπλό. Όλα αυτά τα βάζει η ομάδα που έχει αυτοπεποίθηση και παίζει με λιγότερη πίεση. Το ότι είχαμε πίεση, είναι δική μου ευθύνη. Έπρεπε να μην έχουμε. Φύγαμε από το ομαδικό μας παιχνίδι, είχαμε λίγες τελικές πάσες, δεν το διαβάσαμε σωστά. Δεν κοντρολάραμε τα συναισθήματά μας. Πολλοί παίκτες ήταν βιαστικοί, ήθελαν να σκοράρουν για να βοηθήσουν την ομάδα ενώ έπρεπε να έχουμε μεγαλύτερη υπομονή.

Το γεγονός ότι χάσαμε 13 καλάθια με την Αρμάνι Μιλάνο και απόψε έγινε το ίδιο, λέει πολλά. Θα έπρεπε παίκτες όπως ο Μιλουτίνοβ να έχουν τελειώσει αυτές τις φάσεις. Έχουμε αυξομειώσεις στην απόδοσή μας, για να έχεις σταθερή απόδοση πρέπει η ομάδα να προπονείται για πολύ καιρό μαζί. Πρέπει να επιβιώσουμε αυτό το διάστημα μέχρι να έρθουμε όλοι μαζί σε έναν κοινό παρονομαστή.

Τα παιχνίδια αυτά είναι πάντα απαιτητικά, πάντα διαμορφώνουν καταστάσεις. Απόψε χάσαμε, αλλά έχουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι μπροστά μας με τη Φενέρμπαχτσε. Η δουλειά μας είναι να αναλύσουμε το παιχνίδι και να δώσουμε αυτοπεποίθηση στους παίκτες. Όταν θα είμαστε πλήρεις, θα έχουμε ψηλό ταβάνι. Πρέπει να το αποδείξουμε. Πρέπει να δώσουμε τα διαπιστευτήριά μας, να αποδείξουμε πώς είμαστε και τι είμαστε. Ο Σίκμα από αύριο θα ξεκινήσει προπονήσεις, ο ΜακΚίσικ έχει 15 ημέρες, μπορεί και παραπάνω".

Διαβάστε επίσης