Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τα νέα δεδομένα για τον Θρύλο

Τα νέα δεδομένα για τον Θρύλο
Σάββατο, 23 Μαρτίου 2024 - 00:28

Τα πάντα είναι ανοιχτά μετά την ολοκλήρωση και της 31ης αγωνιστικής της Euroleague με τον Θρύλο να παίρνει κάποια μικρά δώρα αρχικά από τον Ερυθρό Αστέρα και την Αρμάνι Μιλάνο. Οι νίκες των Σέρβων και των Ιταλών επιτρέπουν στον Γιώργο Μπαρτζώκα και τους παίκτες του να νιώθουν μια μεγαλύτερη σιγουριά ως προς την παρουσία του Ολυμπιακού στην πρώτη εξάδα. Ουσιαστικά, οι «ερυθρόλευκοι» χρειάζονται δύο νίκες στις τρεις αγωνιστικές που μένουν για να «κλειδώσουν» χωρίς να αγχωθούν την απευθείας παρουσία τους στα play offs, ενώ οι ελπίδες για το πλεονέκτημα έδρας έχουν φθαρεί αρκετά.

Ακόμα και με τρία στα τρία μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου από τον Ολυμπιακό, χρειάζεται συνδυασμούς αποτελεσμάτων για να καταφέρει να βρεθεί στην πρώτη τετράδα. Κι αυτό γιατί ενώ η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έχει να αντιμετωπίσει στο Βελιγράδι την Παρτίζαν που «καίγεται» για την είσοδό της στη 10άδα και τα play ln και τη Φενέρμπαχτσε την τελευταία αγωνιστική στο ΣΕΦ, με τους Τούρκους που νιώθουν επισφαλή τη θέση τους στην 6άδα (ισοβαθμώντας με τον Ολυμπιακό).

Την ίδια ώρα το πρόγραμμα των υπολοίπων διεκδικητών των τριών εισιτηρίων (η Ρεάλ έχει καπαρωμένη την πρωτιά) της τετράδας είναι πολύ πιο βατό, αλλά κρύβει παγίδες στις οποίες μπορεί να ελπίζουν οι «ερυθρόλευκοι».

Όπως και να έχει, ο Θρύλος κοιτάζει τη δική του δουλειά που είναι το 3x3 μέχρι το τέλος και έρθουν και κάποια δώρα, αυτά θα είναι καλοδεχούμενα. Το ζητούμενο για τον Γιώργο Μπαρτζώκα είναι να έχει όλους τους παίκτες του υγιείς και στη διάθεσή του. Και τότε το πλεονέκτημα έδρας θα είναι το λιγότερο που θα τον ενδιαφέρει.

Άλλωστε, άπαντες θέλουν να αποφύγουν οποιαδήποτε «σύγκρουση» με τους «ερυθρόλευκους» στα play offs, ασχέτως πλεονεκτήματος έδρας…

Η βαθμολογία της Euroleague μετά και την 31η αγωνιστική:

Διαβάστε επίσης