Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Επιστρέφει ο Σπανούλης με Άρη

Επιστρέφει ο Σπανούλης με Άρη
Πέμπτη, 19 Μαΐου 2011 - 02:24

Ο Βασίλης Σπανούλης ακολούθησε την προπόνηση της Τετάρτης χωρίς πρόβλημα και ο Ολυμπιακός θα είναι πλήρης την Πέμπτη στο παιχνίδιμε τον Άρη (17.00, Live στο gavros.gr * NET) για την ημιτελική φάση των πλέι οφ.

Εύκολο δεν θα είναι, επικίνδυνο μπορεί να γίνει. Γι’ αυτό και ο Ντούσαν Ιβκοβιτς έχει συστήσει προσοχή στους παίκτες του για το παιχνίδι με τον Άρη, το οποίο ακολουθεί χρονολογικά τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος της περασμένης Κυριακής. Το θετικό για τον Ντούντα ότι ολοκλήρωσε την προετοιμασία της ομάδας του χωρίς αγωνιστικά προβλήματα, αφού ο Βασίλης Σπανούλης έβγαλε χωρίς πρόβλημα την τελευταία προπόνηση και θα πάρει χρόνο συμμετοχής μετά από ένα μήνα.

Η επιστροφή του «Kill Bill»

Αυτό είναι ένα εξαιρετικό νέο για τον Ολυμπιακό, ο οποίος χρειάζεται τρεις νίκες για να προκριθεί στους τελικούς της Α1. Ο Σπανούλης έχει μείνει εκτός δράσης εδώ και ένα μήνα. Από τη σειρά με τη Σιένα κι έπειτα αγωνίστηκε μόνο στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (16/4) και μέχρι τώρα δεν έχει πατήσει παρκέ σε επίσημο ματς. Η αγωγή που ακολούθησε ολοκληρώθηκε, ο Ιβκοβιτς τον προφύλαξε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος και πλέον θα του δώσει σταδιακά όλο και περισσότερο χρόνο συμμετοχής για να τον έχει σε καλή κατάσταση στους τελικούς με τον Παναθηναϊκό. Εκεί όπου θα τον έχει πραγματικά ανάγκη για να λυγίσει τον αιώνιο αντίπαλο.

Θέλει 3-0 για να μην καταπονηθεί η ομάδα

Ο Ιβκοβιτς ξέρει ότι ο Άρης είναι μια ομάδα ικανή για το καλύτερο και το χειρότερο, αλλά αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να μπουν οι παίκτες του συγκεντρωμένοι στον στόχο τους. Αν γίνει αυτό, τότε θα έρθει και το «σκούπισμα», το οποίο είναι στόχος του Ντούντα και των παικτών του. Η αρχή πρέπει να γίνει στο ΣΕΦ, η συνέχεια το Σάββατο στο Αλεξάνδρειο και ο επίλογος να γραφτεί την ερχόμενη Δευτέρα. Ετσι δεν θα καταπονηθούν οι παίκτες και θα είναι πιο φρέσκοι στους τελικούς. Αν μάλιστα ο Παναθηναϊκός χάσει ματς από τον ΠΑΟΚ (πράγμα που δεν είναι και τόσο πιθανό), τότε οι ερυθρόλευκοι θα έχουν κερδίσει μερικές μέρες ξεκούρασης παραπάνω.

Η απουσία των Σλούκα - Ταπούτου

Την ώρα που οι ερυθρόλευκοι θα στερούνται των υπηρεσιών του Ράσο Νεστέροβιτς και του Παναγιώτη Βασιλόπουλου, ο Αρης θα έχει τα δικά του προβλήματα. Ο βασικός πλέι μέικερ Κώστας Σλούκας δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής, προϊόν της συμφωνίας που έκαναν Ολυμπιακός και Αρης το περασμένο καλοκαίρι, ώστε να μετακομίσει ο νεαρός πλέι μέικερ στη Θεσσαλονίκη με τη μορφή δανεισμού. Εκτός μάχης έχει τεθεί και ο Χρήστος Ταπούτος, ο οποίος ταλαιπωρείται από θλάση στη γάμπα και θα χάσει τη σειρά, με στόχο να είναι έτοιμος στους μικρούς τελικούς με τον ΠΑΟΚ, όπου θα κριθεί η έξοδος στην Ευρωλίγκα της επόμενης περιόδου.

Ο ρόλος του κόσμου

Οι ενδείξεις λένε ότι το ΣΕΦ θα έχει αρκετό κόσμο. Βοηθάει το όνομα του αντιπάλου, βοηθούν και οι συγκυρίες. Ο κόσμος θα κατηφορίσει στο φαληρικό στάδιο για να χαρίσει το χειροκρότημά του στους κυπελλούχους Ελλάδος, οι οποίοι τονίζουν συνεχώς τη σημασία του να αγωνίζονται σε γεμάτο το γήπεδο. Σύμφωνοι, στους τελικούς θα τα εισιτήρια θα εξαφανιστούν, όμως το θέμα είναι να στηρίξει ο λαός του Θρύλου την ομάδα και στα ματς με τον Άρη.

Διαβάστε επίσης

Ξανά και ξανά!

Ξανά και ξανά!

Ο Θρύλος είναι κυπελλούχος Ελλάδας για το 2011. Δείτε ένα εκπληκτικό βίντεο με το κατόρθωμα του Ολυμπιακού.

Επιστροφή στον τόπο του εγκλήματος

Επιστροφή στον τόπο του εγκλήματος

Ο Λευτέρης Σούμποτιτς γυρίζει στο ΣΕΦ μετά από πολλά χρόνια. Ερωτηματικό ο τρόπος με τον οποίο θα τον υποδεχτεί ο κόσμος, αλλά και ο Ντούσαν Ιβκοβιτς.