Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Δεν «κατεβαίνει» ο Ρεντζιάς

Δεν «κατεβαίνει» ο Ρεντζιάς
Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2012 - 21:54

«Το… ψάρι βρωμάει από το κεφάλι» συνηθίζει να λέει ο θυμόσοφος λαός και στην περίπτωση του ΕΣΑΚΕ, της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος της Α1, ενδεχομένως και να ταιριάζει απόλυτα.

Στο πεπαλαιωμένο καταστατικό του ΕΣΑΚΕ λοιπόν υπάρχει μία διάταξη για τον υποψήφιο που θέλει να διεκδικήσει την προεδρία του ΕΣΑΚΕ. Αυτή αναφέρει ότι ο υποψήφιος θα πρέπει να έχει υπηρετήσει κάποια ΚΑΕ για πέντε χρόνια. Για να έχει την… προϋπηρεσία ας πούμε. Να θεωρείται έμπειρος.

Από τους υποψήφιους για τις εκλογές της 19η Ιουνίου, μόνο ο Ευθύμης Ρεντζιάς δεν ανταποκρίνεται στη συγκεκριμένη διάταξη. Ο Βασίλης Οικονομίδης, επί 10ετία πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, έχει υπηρετήσει στον ΠΑΟΚ, ο Γιώργος Χαλβατζάκης αποτελούσε και αποτελεί τον δικηγόρο του Πανιωνίου που εκπροσωπούσε την ομάδα στον ΕΣΑΚΕ και ο Γιάννης Δαμιανίδης έκανε κουμάντο στον Άρη. Τον ρήμαξε οικονομικά και τώρα που κατεβαίνει για την προεδρία του ΕΣΑΚΕ, δεν θα τον στηρίξει η ίδια του η ομάδα.

Οι τρεις τους λοιπόν πληρούν τη διάταξη, κανείς κα κανείς όμως δεν έχει ιδρώσει τη φανέλα, δεν έχει πατήσει παρκέ, δεν έχει μυρίσει αποδυτήρια, δεν έχει φορέσει σορτσάκι, δεν έχει μιλήσει με συμπαίκτες, αντιπάλους, συναδέλφους, δεν γνωρίζει εκ των έσω τα προβλήματα, δεν έχει μυρωδιά από κάποια πράγματα που εφαρμόζουν στο εξωτερικό και δη στην Ισπανία που θεωρείται το καλύτερο πρωτάθλημα στην Ευρώπη. Το κυριότερο; Αυτό που ξέρουν είναι πώς να κάθονται σε μία καρέκλα να φωνάζουν αλλά από αποφάσεις, ιδέες, όραμα… μηδέν.

Η πίεση, και από την «αυλή» του Οικονομίδη έπιασε τόπο λοιπόν και ο Ευθύμης Ρεντζιάς απέσυρε την υποψηφιότητά του για την προεδρεία του ΕΣΑΚΕ, καθώς όπως ανακοίνωσε «δεν ήρθα για να διχάσω αλλά για να ενώσω τον Σύνδεσμο».

Αναλυτικά η επιστολή με την γνωστοποίησε την απόσυρση της υποψηφιότητάς του ο Ευθύμης Ρεντζιάς…

«Αγαπητοί Φίλοι,

Η πρόθεσή μου να διεκδικήσω την προεδρία του ΕΣΑΚΕ, είχε και έχει ως μοναδικό κίνητρο, τη θέληση μου να βοηθήσω την ανάπτυξη του αθλήματος που μου χάρισε τόσα πολλά.

Μου είναι δύσκολο να κατανοήσω το γεγονός ότι ένα, κατά τη γνώμη μου, τυπικό και όχι ουσιαστικό θέμα δε μου επιτρέπει να διεκδικήσω την ευκαιρία της υλοποίησης των σκέψεων μου, αλλά δεν προτίθεμαι να προχωρήσω σε κάποια άλλη ενέργεια για να αλλάξω αυτή την άδικη και πεπαλαιωμένη διάταξη στο καταστατικό του ΕΣΑΚΕ. Δεν προτίθεμαι, γιατί όταν αποφάσισα να διεκδικήσω την προεδρία του ΕΣΑΚΕ, η βασική μου αρχή ήταν να ενώσω και όχι να διχάσω το Σύνδεσμο.

Γι' αυτό το λόγο αποσύρομαι από την διεκδίκηση της προεδρίας του ΕΣΑΚΕ, αλλά παραμένω στην πρώτη γραμμή και στη διάθεση των ομάδων, πιστεύοντας ακράδαντα ότι μπορώ να βοηθήσω μ' όλες μου τις δυνάμεις στο να γίνει το ελληνικό πρωτάθλημα καλύτερο, πιο ανταγωνιστικό, πιο σύγχρονο, πιο λαμπερό.

Με εκτίμηση,

Ευθύμης Ρεντζιάς»

Διαβάστε επίσης

Τι έχετε να πείτε;

Τι έχετε να πείτε;

Σχεδόν από τα μέσα της τέταρτης περιόδου και μετά τα κοράκια έπιασαν... δουλειά!

Με οδηγό τους Πριντ και Παπ

Με οδηγό τους Πριντ και Παπ

Η Εθνική νίκησε με 66-63 την Ρωσία με τους Γιώργο Πρίντεζη και Κώστα Παπανικολάου να είναι μέσα στους διακριθέντες.