Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Στο κυνήγι του «εκλεκτού»!

Στο κυνήγι του «εκλεκτού»!
Κυριακή, 12 Ιουλίου 2015 - 02:56

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Στο... επίκεντρο του καλοκαιρινού μπάσκετ παγκοσμίως βρίσκεται από χτες ο κόουτς του Ολυμπιακού! Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, μαζί με τον Γενικό Διευθυντή της πειραϊκής ΚΑΕ Χρήστο Σταυρόπουλο βρίσκεται στο Λας Βέγκας όπου παρακολουθεί τους φιλικούς αγώνες που γίνονται στο κορυφαίο Summer League του ΝΒΑ έχοντας τα βλέμμα του στραμμένο σε παίκτες που θα του κεντρίσουν το ενδιαφέρον για τη θέση του γκαρντ που αναζητάει ώστε να κλείσει την περιφέρεια του Ολυμπιακού και να στελεχώσει όσο το δυνατόν καλύτερα τη γραμμή των «κοντών» του.

Τα «θέλω» του είναι συγκεκριμένα και τα έχουμε αναλύσει ξανά. Θέλει παίκτη στον «άσο» με έφεση στο σκορ ώστε να ανοίγει τις αντίπαλες άμυνες και να απεγκλωβίζει τον Βασίλη Σπανούλη όταν χρειάζεται, ενώ είναι σαφές ότι προτιμάει ο παίκτης αυτός με τον οποίο θα προχωρήσει να έχει και ευρωπαϊκή εμπειρία.

Τέτοια δεν διαθέτει ο Τάιλερ Τζόνσον που βρίσκεται στο Λας Βέγκας με τους Μαιάμι Χιτ. Εμπειρία Ευρωλίγκας από την άλλη διαθέτει ο Ντάριους Άνταμς που δοκιμάζει και αυτός την τύχη του στο ΝΒΑ με το Μπρούκλιν καθώς πέρσι αγωνίστηκε στη Λαμποράλ Κούτσα (12 πόντους, με 42% στο τρίποντο και 3 ασίστ ανά ματς στην Ευρωλίγκα).

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, είναι δεδομένο πως θα έχει επαφές ο ίδιος με παίκτες που θα του προσελκύσουν το ενδιαφέρον αλλά και με τους εκπροσώπους τους, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει κάποια εξέλιξη στην περίπτωση με τον Ντάνιελ Χάκετ που δοκιμάζεται από τους Νικς και έχει ως πρωταρχικό στόχο να κυνηγήσει ένα συμβόλαιο στο ΝΒΑ. Αυτός που φαίνεται να έχει υποχωρήσει αρκετά είναι ο Μαρσελίνιο Χουέρτας καθώς πέραν των πρώτων διερευνητικών επαφών δεν έχει σημειωθεί τίποτα περισσότερο από πλευράς Πειραιωτών.

Το Summer League του Λας Βέγκας ολοκληρώνεται στις 20 Ιουλίου και μέσα σε αυτό το διάστημα μένει να δούμε τι θα σημειώσει στη λίστα του ο προπονητής του Ολυμπιακού αλλά και τις επαφές που θα κάνει στη φημισμένη πόλη των καζίνο επιθυμώντας και ευελπιστώντας να προβεί στην καλύτερη δυνατή επιλογή για την στελέχωση της περιφέρειάς του στον «άσο» και προσθέτοντας στο ρόστερ ένα σημαντικό κομμάτι που θα παίξει καταλυτικό ρόλο στην λειτουργία της ομάδας μέσα στη σεζόν.

Μην ξεχνάτε ότι το γκαρντ που αναμένεται να έρθει θα έχει τρόπον τινά τον ρόλο για τον οποίο προορίζονταν ο Κώστας Σλούκας στον «άσο».

Διαβάστε επίσης

Κινήσεις προς τα πάνω

Κινήσεις προς τα πάνω

Στον Ολυμπιακό έχουν έρθει ή είναι κλεισμένοι, καλύτεροι παίκτες, ανεβάζοντας επίπεδο την ομάδα.