Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ενισέι-Ολυμπιακός: Κουμάντο ο Θρύλος, 38-46 στο ημίχρονο!

Ενισέι-Ολυμπιακός: Κουμάντο ο Θρύλος, 38-46 στο ημίχρονο!
Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2021 - 14:39

Έχοντας πιάσει ρυθμό και μπαίνοντας δυνατά και στο 2ο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός ανέβασε τη διαφορά μέχρι και στο +10. Στο 22-32 η Ενισέι έβγαλε αντίδραση και με τρίποντο μείωσε, για να έρθει η Δίελλα και να κρατήσει τη διαφορά ψηλά, στο 25-34. Η επιστροφή της Πλουφ στο παρκέ βοήθησε και στην άμυνα. Η Καναδή ήταν σε εξαιρετική κατάσταση. Ωραία συνεργασία είχε η Πλουφ και με τη συμπατριώτισσά της, την Χάμπλιν, παίζοντας εναλλάξ στη ρακέτα και δίνοντας πόντους στον Ολυμπιακό και από εκεί.

Στο +11 για πρώτη φορά ο Ολυμπιακός, στο 25-36! Ήταν δεδομένο ότι η Ενισέι θα έβγαζε αντίδραση και ο Ολυμπιακός όφειλε να κρατήσει ψηλά την ενέργειά του. Κάτι που ζητούσε επιτακτικά από τον πάγκο ο Μάρτινς Ζίμπαρτς! Με το σκορ υπέρ του και τα χέρια «λυμμένα», ο Ολυμπιακός συνέχισε να βλέπει το καλάθι… βαρέλι. Και τα σουτ έμπαιναν, ανεβάζοντας τη διαφορά στο +13 (27-40) και δίνοντας ακόμη περισσότερη ψυχολογία στις «ερυθρόλευκες».

Στην άμυνα, η Χάμπλιν σκέπαζε το καλάθι και η τάπα στη Ναρέντ ήταν μία ένδειξη αυτού! Στο +10 ο Ολυμπιακός στο 30-40, στο 32-42, στο 34-44 και στο 36-46. Διατηρώντας τη διαφορά του και παίζοντας αρκετά καλό μπάσκετ, ο Ολυμπιακός έκανε κουμάντο στο ματς. Έδειχνε ότι… το έχει! Όσο η πίεση αύξανε για την Ενισέι, δεν έρχονταν και τα σουτ από μακριά, γεγονός που διευκόλυνε το έργο του Ζίμπαρτς, στις οδηγίες του για την άμυνα. Η Χάμπλιν έδινε ολοένα και περισσότερες λύσεις στην επίθεση. Στο 38-46 το σκορ ημιχρόνου και ο Ολυμπιακός είχε το… κουμάντο!

Διαβάστε επίσης

«Πάτησε» την Ενισέι, έκανε το πρώτο βήμα!

«Πάτησε» την Ενισέι, έκανε το πρώτο βήμα!

Ο Ολυμπιακός πέρασε αέρα από την έδρα της Ενισέι με 70-85 (την την ομάδα που διέλυσε τον Παναθηναϊκό) και έκανε πιο εύκολο το έργο του για πρόκριση στις 16 καλύτερες ομάδες του Eurocup