Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ενισέι-Ολυμπιακός: Πάντα μπροστά ο Θρύλος 55-63 στο 3ο δεκάλεπτο

Ενισέι-Ολυμπιακός: Πάντα μπροστά ο Θρύλος 55-63 στο 3ο δεκάλεπτο
Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2021 - 15:13

Πρώτο καλάθι στο 2ο ημίχρονο για τον Θρύλο, δείγμα του ότι μπήκε εκ νέου δυνατά, στο παρκέ, για να πάρει το ματς με την Ενισέι! Και η διαφορά σταθερά υπέρ του. Στο 40-55 και το +15 με την Πλουφ, ο Ολυμπιακός έδειξε ότι έχει το ματς υπό έλεγχο και στο 2ο μέρος. Ο Ζίμπαρτς έκανε και ροτέισον, αλλάζοντας αρκετά την ομάδα του και δείχνοντας ότι έχει και βάθος στον πάγκο. Η φροντλάιν πήγαινε καλά, έδινε πόντους κοντά στο καλάθι, ενώ ο Ζίμπαρτς ζητούσε από την ομάδα του να μη χαλαρώσει την άμυνά του.

Στα μισά του 3ου δεκαλέπτου η Ενισέι έβγαλε αντίδραση και μείωσε σε 46-55, ρίχνοντας ξανά τη διαφορά σε μονοψήφιο αριθμό. Ο Ζίμπαρτς έκανε αλλαγές, για να φρεσκάρει την ομάδα του, η οποία είδε τη διαφορά να μαζεύεται και το σκορ να «κλείνει» στο 49-55. Σε εκείνο το σημείο ο Θρύλος δεν είχε καθαρό μυαλό στην επίθεση, ενώ δεν έβγαζε ενέργεια και στην άμυνα, με αποτέλεσμα να βλέπει την Ενισέι να πλησιάζει… Η γηπεδούχος είχε το σκορ στο 14-9 υπέρ της, στο 3ο δεκάλεπτο και στο 2’29’’ πριν το φινάλε ο Ζίμπαρτς κάλεσε τάιμ άουτ, για να ηρεμήσει την ομάδα του και να δώσει πιο αναλυτικές οδηγίες.

Ο Ολυμπιακός βρήκε ξανά σκορ και πήγε τη διαφορά στο +9 (52-61). Και στο +11 (52-63). Η ισορροπία μεταξύ άμυνας και επίθεσης επανήλθε στον Θρύλο, ο οποίος έδειξε να αντέχει, στο καλό σημείο της Ενισέι και να κρατά τη διαφορά του κοντά σε διψήφια επίπεδα.

Διαβάστε επίσης

«Πάτησε» την Ενισέι, έκανε το πρώτο βήμα!

«Πάτησε» την Ενισέι, έκανε το πρώτο βήμα!

Ο Ολυμπιακός πέρασε αέρα από την έδρα της Ενισέι με 70-85 (την την ομάδα που διέλυσε τον Παναθηναϊκό) και έκανε πιο εύκολο το έργο του για πρόκριση στις 16 καλύτερες ομάδες του Eurocup