Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μπάσκετ Γυναικών: Αήττητος και χωρίς αντίπαλο, έβαλε 90 πόντους στα Χανιά

Μπάσκετ Γυναικών: Αήττητος και χωρίς αντίπαλο, έβαλε 90 πόντους στα Χανιά
Τρίτη, 22 Μαρτίου 2022 - 16:32

Ο Ολυμπιακός δεν σταμάτησε ούτε στην εξ αναβολής αγωνιστική, νικώντας στο ΣΕΦ τα Χανιά με 90-52 και φτάνοντας στη 15η σερί νίκη του! Με εμφάνιση που αρμόζει σε πρωταθλητή, ο Θρύλος έκανε… θρύψαλα την αντίσταση των Χανίων και προχωρά…

Η ομάδα του Ζίμπαρτς έκανε την γνωστή, δυναμική του εκκίνηση στο ματς. Όπως συνηθίζει, θέλησε και απέναντι στα Χανιά να πάρει από νωρίς το κουμάντο του αγώνα και να ανοίξει από νωρίς, μια διαφορά στο σκορ. Το κατάφερε. Το 13-2 στα μισά του πρώτου δεκαλέπτου ήταν ενδεικτικό. Και για να έρθει αυτό, ο Θρύλος έπαιξε πάρα πολύ μέσα από τη ρακέτα, με τη Ρουθ Χάμπλιν. Η Καναδή ήταν πραγματικά ασταμάτητη, η Χάρις δεν μπορούσε να την ανακόψει.

Ο Ολυμπιακός έκανε ορισμένα λάθη, τα οποία δεν του επέτρεψαν να έχει, σε εκείνο το σημείο, ακόμη μεγαλύτερη διαφορά. Δεν καθάρισε κάποια αμυντικά ριμπάουντ, ενώ περίπου στα μισά του πρώτου κομματιού του αγώνα, δεν έβρισκε και λύσεις στην επίθεση. Αυτό άλλαξε άμεσα. Η Χάμπλιν πήγε στον πάγκο για ανάσες, μπηκε η Πλουφ και ο Θρύλος πάτησε ξανά γκάζι, για το +15. Το πρώτο τρίποντο από την Τόλφρι, στο 2:50, έστειλε τη διαφορά και στο +16, στο 20-4.

Ο Ολυμπιακός άρχισε να βρίσκει περισσότερες λύσεις στην επίθεση, όσο περνούσε η ώρα. Παίζοντας καλή άμυνα και έχοντας αρχίσει να ελέγχει και τα ριμπάουντ, έδειξε ότι το κουμάντο στο ματς ανήκε σε χέρια «ερυθρόλευκα.

Το 26-7 με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο δεκάλεπτο, υπέρ του Ολυμπιακού, ίσως είναι και λίγο… κολακευτικό, για τα Χανιά, τα οποία αν και μαχητικά, θα μπορούσαν να έβλεπαν τον Ολυμπιακό να έχει μεγαλύτερη διαφορά… Πρώτη σκόρερ η Χάμπλιν, με 9 πόντους.

Το δεύτερο δεκάλεπτο

Στο ίδιο μήκος κύματος και το δεύτερο δεκάλεπτο, για τον Ολυμπιακό, στο ματς με τα Χανιά. Ο Θρύλος είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, αν και τα Χανιά έκαναν μια μίνι αντεπίθεση. Μείωσαν λιγάκι τη διαφορά στο -12, με τον Ολυμπιακό να κάνει λάθη στην επίθεση και να μην βρίσκει τα καλάθια που ήθελε. Ο Ζίμπαρτς έκανε αλλαγές, δίνοντας χρόνο συμμετοχής σε περισσότερες παίκτριές του, ανακατεύοντας και την «τράπουλα» για να δώσει στην ομάδα του φρεσκάδα σε μυαλό και πόδια.

Το 33-17 στο 6’ του δευτέρου δεκαλέπτου σήμανε την επαναφορά του σκορ στην… κανονικότητα. Με τη Σπυριδοπούλου και τη Σταμολάμπρου να δίνει λύσεις στην ομάδα, στο επιθετικό κομμάτι, αλλά και με τις Σύρρας και Δίελλα να παίζουν καλή άμυνα, ο Ολυμπιακός επανήλθε σε μεγάλη διαφορά. Και είχε δυνατότητα να τη μεγαλώσει και άλλο, μέχρι να λήξει το ημίχρονο.

Με έξι επιθετικά ριμπάουντ περισσότερα από την ομάδα των Χανίων, στο ενεργητικό τους, οι παίκτριες του Ζίμπαρτς είχαν καταφέρει να εκμεταλλευτούν τις έξτρα επιθέσεις τους και να βρουν περισσότερα καλάθια, με αυτό τον τρόπο. Αν και τα Χανιά έκαναν άλλη μια μίνι αντεπίθεση, στο τελευταίο δίλεπτο πριν το ημίχρονο, η ομάδα του Ολυμπιακού, με Σπυριδοπούλου και Σύρρα πάτησε γκάζι και με διαδοχικά καλάθια δύο και τριών πόντων, έφτασε τη διαφορά στο +18 ξανά (42-24)! Και τρομερή άμυνα… Η οποία μέχρι και σε παράβαση 8 δευτερολέπτων οδήγησε την ομάδα των Χανίων…

Το τρίτο δεκάλεπτο

Συνέχισε να έχει την απόλυτη πρωτοβουλία των κινήσεων ο Θρύλος, στο ματς με τα Χανιά, κάνοντας… κουμάντο. Και στο τρίτο δεκάλεπτο. Τα Χανιά μπήκαν αρκετά δυνατά στην τρίτη περίοδο του ματς στο ΣΕΦ. Έκαναν έναν μικρό σερί 5-0, βάζοντας πολλή δύναμη για να μειώσουν τη διαφορά. Παρόλα αυτά, η προσπάθειά τους γρήγορα έπεσε στο… κενό, αφού ο Ολυμπιακό, πατώντας εκ νέου γκάζι, αύξησε εκ νέου το προβάδισμά του.

Με πρώτη σκόρερ του ματς και του Ολυμπιακού σε εκείνο το σημείο την Τόλφρι, η ομάδα του Ζίμπαρτς άρχισε να παίρνει ξανά λύσεις και να βρίσκει καλάθια, τα οποία στερήθηκε στην αρχή του τρίτου δεκαλέπτου.

Ο Ολυμπιακός αύξησε την πίεσή του στην άμυνα και παρότι τα μαχητικά Χανιά έψαχναν τρόπο να απεγκλωβιστούν από αυτή την πίεση, δεν τα κατάφερναν… Η τεχνική ποινή στον Μάρτινς Ζίμπαρτς, στο 3:27 πριν το φινάλε του 10λέπτου και το πλεονέκτημα που πήραν εκεί τα Χανιά, δεν έφεραν αποτέλεσμα. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να αμύνεται σωστά και με κάθε καλή άμυνα, να φτιάχνει προϋποθέσεις για να τρέξει στο ανοικτό γήπεδο! Αυτό του έδωσε εκ νέου πλεονέκτημα, για να κρατήσει ψηλά τη διαφορά του.

Με 62-35 στο τρίτο δεκάλεπτο, έκανε το τέταρτο «διαδικαστικό», θα έλεγε κανείς…

Το φινάλε

Απελευθερωμένος από το άγχος, ο Ολυμπιακός συνέχισε να επιτίθεται και στο τέταρτο δεκάλεπτο, ανεβάζοντας τη διαφορά ακόμη και στο +34 (74-40). Τα δύο διαδοχικά τρίποντα της Δίελλα, στην αρχή της τέταρτης περιόδου, έδειξαν το πόσο άνετος και απελευθερωμένος από το άγχος, ήταν πλέον ο Θρύλος. Η Χάμπλιν συνέχισε να κάνει… πάρτι στη ρακέτα, διατηρώντας τα ποσοστά της σε εξαιρετικά επίπεδα, ενώ τα Χανιά επίσης απέβαλαν το άγχος και έπαιξαν πιο ανοιχτά… Το παιχνίδι είχε κριθεί και το τελικό __ καταδεικνύει τη μεγάλη ανωτερότητα του Ολυμπιακού, απέναντι σε μια μαχητική ομάδα.

Τα δεκάλεπτα: 27-6, 42-24, 62-35, 90-52

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μάρτινς Ζίμπαρτς): Πλουφ 12 (8 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Τόλφρι 12, Σταμολάμπρου 8, Σταμάτη, Αλεξανδρή 2 (6 ασίστ), Σπυριδοπούλου 10 (5/9 δίποντα), Σύρρα 6 (2/2 τρίποντα, 3 ασίστ), Νικολοπούλου 5 (5 ριμπάουντ), Δίελα 8 (2/4 τρίποντα), Βαμβακά 12, Χάμπλιν 15 (9 ριμπάουντ)

ΟΑ Χανίων (Σόφτσης): Τσουγκράκη 4, Αργυροπούλου, Σαλιάι 6, Πούλινς 8, Τσιχλάκη 11, Ντέλιτς 17, Χάρις 6

Διαβάστε επίσης