Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Καλώς ήρθες… ένδοξε Ηρακλή στην Α’ Εθνική!

Καλώς ήρθες… ένδοξε Ηρακλή στην Α’ Εθνική!
Κυριακή, 15 Οκτωβρίου 2023 - 13:45

Ο… ένδοξος Ηρακλής ερχόμενος από την Α2, «αποφάσισε» να διεκδικήσει στα χαρτιά την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό καταθέτοντας ετεροχρονισμένα και παράτυπα ένσταση στην 3η περίοδο του χθεσινού αγώνα στο ΣΕΦ.

Πιο συγκεκριμένα; Ο υπεύθυνος του Ηρακλή πλησίασε το τραπέζι της Γραμματείας και τον Technical Delegate κ. Ελευθεριάδη στην 3η περίοδο για να υποβάλει ένσταση για αντικανονική συμμετοχή αθλήτριας του Ολυμπιακού παρά το γεγονός ότι για να γίνει τυπικά δεκτή μια τέτοια ένσταση πρέπει πάντα να υποβάλετε πριν την έναρξη του αγώνα.

Συμπέρασμα: Κάποιος τον κάλεσε στο ημίχρονο και του ζήτησε να υποβάλει ένσταση.

Αν η Διοίκηση του Ηρακλή, καθώς γνώριζε καλά πως ο Ολυμπιακός διέθετε 4 αλλοδαπές αθλήτριες όπως φυσικά το γνωρίζουν όλες οι ομάδες από τον Αύγουστο, είχε πρόθεση να υποβάλει ένσταση θα είχε ενημερωθεί για τη σωστή διαδικασία και θα την υπέβαλε πριν την έναρξη. Αλλά προφανώς δεν είχε τέτοια πρόθεση. Ποιος ήταν αυτός που κίνησε την διαδικασία ώστε ο Ηρακλής να υποβάλει μια αβάσιμη ένσταση;

Ο υπεύθυνος του Ηρακλή ήταν ξεκάθαρος: «Δεν γνωρίζω τον κανονισμό ούτε έχω διαβάσει την προκήρυξη πρωταθλήματος. Μου είπαν να υποβάλω ένσταση και αν αυτό που υποστηρίζουμε δεν ευσταθεί δεν θα την προχωρήσουμε» εννοώντας πως δεν θα καταθέσουν το σχετικό παράβολο. Αυτά ήταν τα λόγια του στον Technical Delegate.

Η ωμή παραδοχή της άγνοιας των κανονισμών, προφανώς και δεν.. περιποιεί τιμή για τον εκπρόσωπο μιας ομάδας, αλλά ούτε και για την Διοίκηση της. Μαρτυρά έλλειψη στοιχειώδους επαγγελματισμού και είναι ένδειξη ότι απουσιάζει κάθε σοβαρότητα από τους ιθύνοντες ενός κατά τα άλλα ένδοξου συλλόγου. Και αν ακόμα οι άνθρωποι του Ηρακλή δεν έχουν αποτινάξει από πάνω τους τις συνήθειες και την νοοτροπία που ευδοκιμεί στις χαμηλότερες κατηγορίες, για το καλό του αθλήματος αλλά και για να μην εκτίθενται ας διαβάζουν τουλάχιστον τους κανονισμούς πριν αποφασίσουν πως θα κινηθούν. Είναι προτιμότερο αυτό από το να οδηγούνται σε πρακτικές που ενδεχομένως μπορεί να θεωρηθούν και ύποπτες ενώ σίγουρα είναι τραγελαφικές.

Κωμικοτραγικό ήταν και το γεγονός, ότι οι «άρχοντες» του αγώνα, άφησαν τον Ηρακλή να καταθέσει μια ένσταση που εξ’ ορισμού να δεν μπορεί να γίνει τυπικά δεκτή. Αλλά η «φαρσοκωμωδία» είχε και συνέχεια αφού οι διαιτητές έγραψαν στις παρατηρήσεις του ηλεκτρονικού φύλλου αγώνα, να εξεταστεί η παράτυπα κατατεθειμένη ένσταση από την αρμόδια επιτροπή πρωταθλήματος! Τη στιγμή που βάσει του Αθλητικού Νόμου, οι ενστάσεις που αφορούν «αντικανονική συμμετοχή» εξετάζονται από το Μονομελές Δικαιοδοτικό όργανο. Η αρμοδιότητα των διαιτητών είναι να εξετάσουν αν η ένσταση έχει υποβληθεί με βάση τα όσα ορίζονται από τους κανονισμούς και όχι να υποδείξουν (και λανθασμένα) το όργανο από το οποίο θα εξεταστεί.

Από κει και πέρα; Οι προκηρύξεις και οι κανονισμοί είναι σαφείς.

Δικαίωμα συμμετοχής σε κάθε αγώνα έχουν 3 αλλοδαπές αθλήτριες. Όπως ακριβώς και πέρσι.

Αναφέρεται κάπου πως μια ομάδα απαγορεύεται να έχει στο δυναμικό της 4η ξένη; Φυσικά όχι.

Για αυτό και οι αθλήτριες του Ολυμπιακού έχουν αποκτηθεί όλες με τις διαδικασίες που ορίζει ο κανονισμός εγγραφών / μεταγραφών δελτίο από την ΕΟΚ.

Τι άλλαξε τελικά; Μάλλον τίποτα. Μάλλον ο Ηρακλής ερχόμενος από της Α2 κάπου μπερδεύτηκε ή τον μπέρδεψαν; Καλό θα ήταν πάντως προς αποφυγή παρεξηγήσεων η ΕΟΚ να εκδώσει μια επίσημη διευκρίνιση για να προστατεύσει το άθλημα από πρακτικές που… εκθέτουν.

Υ.Γ.: Σύντομα θα υπάρξουν και νεότερα, αναφορικά με το ποιοι κρύβονται πίσω από αυτή τη γελοιοποίηση της διοίκησης του Ηρακλή αλλά και της ΕΟΚ…

Διαβάστε επίσης