Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η Εθνική του Μοντέστο!

Η Εθνική του Μοντέστο!
Πέμπτη, 5 Μαΐου 2011 - 08:03

Είναι Κορσικανός και το βροντοφωνάζει. Απόδειξη, η συμμετοχή του με την Εθνική ομάδα της Κορσικής στις 31 Μαΐου σε αγώνα κόντρα στην Βουλγαρία. Ο λόγος φυσικά για τον Φρανσουά Μοντέστο.

Ο παικταράς του Θρύλου που ήρθε στον Ολυμπιακό ως αναπληρωματικός κατά βάση και εξελίχθηκε σε ένα από τα πολυτιμότερα εργαλεία στον χώρο του κέντρου. Ο Μοντέστο στο δεύτερο μισό της σεζόν έκανε πράματα και θάματα ως αμυντικό χαφ και ήταν τόσο εντυπωσιακός κάποιες φορές που δεν είχε τίποτα να ζηλέψει από αμυντικούς μέσους με χρόνια εμπειρίας στην πλάτη.

Άλλωστε έβαλε τα γυαλιά και στον Ντουντού στον οποίο μπροστά φαίνονταν ως ένας άλλος Τσάβι. Ο τίμιος Μοντέστο φέτος αγωνίστηκε σε 31 αγώνες με την ερυθρόλευκη φανέλα και σκόραρε και τρία τέρματα ενώ συνέβαλλε τα μέγιστα τόσο ανασταλτικά όσο και επιθετικά.

Αλλά ας μην ξεφεύγουμε. Ο Φρανσουά Μοντέστο είναι Κορσικανός και αν κάποιος τον αποκαλέσει Γάλλο αμέσως θα τον διορθώσει λέγοντάς του ότι κατάγεται από την Κορσική.

Η Κορσική είναι ένα νησί νότια της Γαλλίας στην δυτική ακτή της Ιταλίας. Είναι το 4ο μεγαλύτερο νησί στην Μεσόγειο και ως λαός έχουν περάσει πολλές κατοχές. Το 1768 παραχωρήθηκε στην Γαλλία και από τότε της ανήκει ωστόσο ουδέποτε σταμάτησε να παλεύει για την αυτονομία της. Διατηρεί και Εθνική ομάδα η οποία βέβαια δεν είναι αναγνωρισμένη από την Uefa και την Fifa αφού δεν θεωρείται αυτόνομο κράτος. Ωστόσο έχουν διοργανώσει μερικά φιλικά το σημαντικότερο εκ των οποίων έλαβε χώρα το 1967. Ήταν κόντρα στην Γαλλία και οι Κορσικανοί νίκησαν με 2-0. Από τότε έχουν δώσει ακόμα 4 ματς με αποκορύφωμα το τουρνουά που διοργάνωσαν το 2010 το οποίο είχε την ονομασία Corsica Football Cup και το κατέκτησε η ομάδα του Μοντέστο φυσικά με τον ίδιο στην σύνθεσή της αφού είναι και ο αρχηγός.

Ο παικταράς του Θρύλου ως γνήσιος Κορσικανός φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει από την Εθνική. Το πρώτο του φιλικό ήταν το 1998 κόντρα στον Καμερουν στο οποίο οι Αφρικανοί νίκησαν με 1-0. Στη συνέχεια η επόμενη συμμετοχή ήρθε 11 χρόνια αργότερα. Το 2009 ήταν το 3ο φιλικό κόντρα στο Κονγκό όπου οι δύο ομάδες ήρθαν ισόπαλες 1-1 και τα άλλα δύο, έγιναν έναν χρόνο αργότερα στα πλαίσια του τουρνουά που διοργάνωσαν και ήταν κόντρα στην ανεπίσημη Εθνική ομάδα της Βρετάνιας και της Γκαμπόν.

Αυτή θα είναι η 5η του συμμετοχή με την Εθνική ομάδα της Κορσικής στην οποία μεταξύ άλλων συμμετέχουν και οι Πενετό, Σκιλασί και Κουλιμπαλί.

Διαβάστε επίσης

Έφτιαξε ακαδημία ο Ματ!

Έφτιαξε ακαδημία ο Ματ!

Ο Ντάρμπισιρ δημιούργησε ακαδημία ποδοσφαίρου και πολύ γρήγορα τα πιτσιρίκια που βρίσκονται σε αυτή κατέκτησαν την κορυφή.

«Έχω συμβόλαιο...»

«Έχω συμβόλαιο...»

Όσοι έχουν βιαστεί να ξεγράψουν τον Λεονάρντο από τον Ολυμπιακό της επόμενης περιόδου, καλύτερα ας περιμένουν τις αποφάσεις του Ερνέστο Βαλβέρδε.

Δοκιμές στη Δράμα

Δοκιμές στη Δράμα

Ο Ολυμπιακός έχει ρίξει το βάρος στις ακαδημίες του και αυτό φαίνεται καθημερινά με τις κινήσεις που πραγματοποιούνται. Πολλά παραρτήματα και δοκιμές ελπιδοφόρων πιτσιρικάδων που έχουν την φιλοδοξία να φορέσουν την ερυθρόλευκη φανέλα γίνονται κατά καιρούς σε διάφορα μέρη της Ελλάδας.