Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Ήταν φάουλ στον Πεν»!

«Ήταν φάουλ στον Πεν»!
Τρίτη, 17 Ιουλίου 2012 - 14:06

Μία αρκετά ενδιαφέρουσα αυτοβιογραφία κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία! Αυτή του Μάικ Μπατίστ. Ιστοσελίδες, φίλα προσκείμενες στον Παναθηναϊκό, φρόντισαν να δημοσιοποιήσουν κάποια μικρά αποσπάσματα από το βιβλίο του Αμερικανού, πρώην σέντερ των «πράσινων». Αυτά βέβαια που ήθελαν. Που πιστεύουν ότι θα προκαλέσουν μεγαλύτερο ντόρο! Από τα πέντε δηλαδή, τα δύο αφορούν τον… Ολυμπιακό!

Για πάμε να τα δούμε λίγο…

«Μη νομίζετε, όμως, ότι θα προσπεράσω την τελευταία φάση με πρωταγωνιστές τον Μήτσο και τον Σκούνι Πεν (σ.σ.: τρίτος τελικός ΠΑΟ – ΟΣΦΠ την περίοδο 2006-07). Ο Ολυμπιακός φωνάζει ακόμη για φάουλ, αλλά ο ίδιος ο Σκούνι δήλωσε ότι αν ήταν διαιτητής δεν θα το έδινε. Το ίδιο και εγώ. Οι αγώνες δεν μπορεί να τελειώνουν έτσι. Πιστεύω ότι εκείνη η απόφαση είναι ο ορισμός του ‘’no call’’. Δεν γίνεται ο διαιτητής να αποφασίσει για την τύχη ενός παιχνιδιού. Θυμηθείτε πώς χάσαμε από τη Λιέτουβος Ρίτας στο ΟΑΚΑ την περίοδο 2010-11. Ο Τέπιτς έκανε φάουλ στον Καλίντ Ελ-Αμίν και οι διαιτητές τον έστειλαν να σουτάρει βολές στα 3,1’’. Ελάτε τώρα, ποιος φίλαθλος θέλει να δει ένα ματς να κρίνεται με βολές στο τέλος; Αφήστε τους παίκτες να κρίνουν ένα ματς, όπως συνέβη στον τελικό της Ευρωλίγκας με την ΤΣΣΚΑ στο Βερολίνο. Σούταρε ο Σίσκα, η μπάλα βρήκε σίδερο και πανηγυρίσαμε την κατάκτηση ενός ακόμη τροπαίου. Αν έμπαινε θα πανηγύριζε η ΤΣΣΚΑ και εμείς θα δίναμε συγχαρητήρια. Οχι όμως να κρίνει το ματς και δη έναν τελικό, ένα διαιτητικό σφύριγμα. Ηταν επαφή του Πεν με τον Διαμαντίδη; Ηταν φάουλ; Ναι, ήταν. Φαίνεται και από την αντίδραση του Μήτσου. Οχι όμως να κριθεί ένας τελικός από ένα τέτοιο σφύριγμα. Μετά άρχισε η γκρίνια. Όταν, όμως, σε απασχολούν άλλα πράγματα, έχεις ήδη χάσει. Εχεις χάσει. Και όταν βλέπουμε τέτοια πράγματα στις εφημερίδες, ξέρουμε ότι έχεις ήδη ηττηθεί».

1ο: Ο Πεν πότε και πού έκανε αυτή τη δήλωση; Στον ίδιο τον Μπατίστ; Κανένας άλλος πιο αξιόπιστος μάρτυρας υπάρχει;

2ο: Γιατί οι αγώνες δεν μπορούν να τελειώνουν έτσι; Ποιος το υπαγορεύει αυτό; Για τη χαρά και το θέαμα προς τον φίλαθλο δεν πρέπει να σφυρίζονται φάουλ; Στους τελικούς Ευρωλίγκας με την ΤΣΣΚΑ σε Αθήνα και Βερολίνο, στηνόσασταν όμως στις βολές. Δείτε τα βίντεο…

3ο: Δεν γίνεται ο διαιτητής να αποφασίσει για το παιχνίδι; Μα ακριβώς αυτό έκανε, αποφάσισε (κι όχι μόνο αυτός, όχι μόνο στον συγκεκριμένο τελικό) υπέρ της πρώην ομάδας του Μπατίστ.

4ο: Το αν θα δίνατε συγχαρητήρια, άστο καλύτερα. Γιατί με το που τελείωσε ο τελικός στο Βερολίνο, κάποιοι πέταγαν χαρτονομίσματα στον Αρτεάγκα και τον Μπερτομέου. Κι ας είχαν κατακτήσει το τρόπαιο. Φαντάσου να είχε μπει το σουτ…

5ο: ΝΑΙ ΗΤΑΝ ΦΑΟΥΛ. Σώπααααα… Τον Σπανούλη που το είχε παραδεχτεί στη συνέντευξή του στον ΓΑΥΡΟ πέσατε να τον φάτε όμως.

6ο: Φαίνεται και από την αντίδραση του Μήτσου. Τόσα χρόνια που το λέγαμε εμείς, το σύστημα μας έβγαζε τρελούς.

7ο: Οι Έλληνες οι φίλοι του Παναθηναϊκού, όσοι ενστερνίζονται την άποψη του Μπατίστ, να μην πανηγυρίζουν το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του ’87. Κρίθηκε στις βολές.


Άλλο απόσπασμα…

«Στο παρκέ ήμασταν συνήθως καλύτεροι. Οχι πάντα, αλλά τις περισσότερες φορές. Ισως την περίοδο 2010-11 ο Ολυμπιακός να ήταν λίγο καλύτερος, αλλά πνευματικά ήμασταν πιο δυνατοί. Και όταν βλέπουμε τις δηλώσεις για τους διαιτητές στις εφημερίδες, ξέρουμε ότι σας έχουμε. Εσείς μιλάτε για κάτι άλλο, ενώ εμείς μιλάμε για το παιχνίδι, για το πώς θα σας κερδίσουμε. Είμαστε πιο συγκεντρωμένοι από σας σε αυτό που πρέπει να κάνουμε. Αυτή είναι η διαφορά μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού. Πάντα ψάχνουν για δικαιολογίες, ότι έφταιξε εκείνο ή το άλλο. Εμείς στον Παναθηναϊκό δεν ψάχνουμε άλλοθι».

Α, να τα… Βγαίνουν μία-μία οι χρονιές! Μία το φάουλ στον Πεν ήταν ΚΑΘΑΡΟ, μία η περσινή χρονιά. Αναφέρει την πρώτη με τον Ντούντα στο τιμόνι, στην δεύτερη θητεία του. Όταν έβαλαν τον Ολυμπιακό ετσιθελικά και με νταβατζιλίκι πίσω στο σκορ με 2-0, με εγκλήματα που έχουν μείνει στην ιστορία… Αλλά στον Παναθηναϊκό ήταν έτοιμοι… πνευματικά. Ε βέβαια, αφού δεν είχαν πίεση, με αέρα του 2-0 έπαιζαν… και θυμάστε πως τελείωσε η σειρά. Σε έναν τελικό που δεν έπρεπε καν να ξεκινήσει. Με επεισόδια και προπηλακισμό ακόμα και στη… γυναίκα του Μπατίστ και των υπολοίπων.

Όσο για το αν κλαίγονταν στον παναθηναϊκό ή διαμαρτύρονταν, καλύτερα να πάει ο Μπατίστ να ρωτήσει τον Μάνο Παπαδόπουλο!

ΥΓ: Στο βιβλίο του Μπατίστ υπάρχουν αρκετά πιο ενδιαφέροντα αποσπάσματα απ’ ότι έχουμε πληροφορηθεί. Που θα ανατρέψουν πολλά… δεδομένα. Μετά απαντήσεις θα διαβάζετε από.. αλλού!

ΥΓ2: Ο Μπατίστ αναφέρει ότι στην τελευταία επίθεση της ΤΣΣΚΑ στον τελικό του Βερολίνου, αποφάσισαν οι παίκτες κι όχι ο Ομπράντοβιτς. Στην πεντάδα ήταν ο Βασίλης Σπανούλης.

Διαβάστε επίσης

Ξεκούραση στη Μύκονο

Ξεκούραση στη Μύκονο

Ο νιόπαντρος Γιάννης Μανιάτης, μαζί με τη σύζυγό του, Ιωάννα Γαλλή, βρέθηκαν πριν από λίγες ημέρες στη Μύκονο και έκαναν τις διακοπές τους.

Ο ντροπαλός Γιαννιώτης

Ο ντροπαλός Γιαννιώτης

Αρκετά ψαρωμένος δείχνει να είναι μέχρι στιγμής ο νεαρός πορτιέρο του Ολυμπιακού, Ανδρέας Γιαννιώτης.

Η νέα μεταφράστρια...

Η νέα μεταφράστρια...

Με τις αλλαγές που έχουν γίνει στο τεχνικό επιτελείο του Ολυμπιακού αναμενόμενο ήταν να περιμένουμε και τη νέα μεταφράστρια.